Οι τρεις σωματοφύλακες

Γιαννάκης Οκκάς, Βίνσεντ Λαμπάν και Γιάννης Σκοπελίτης είναι οι 3 ποδοσφαιριστές που αποτελούν την τριάδα των αρχηγών της φετινής Ανόρθωσης. Μετά την συγκλονιστική εμφάνιση του Γάλλου μέσου, μπορούμε με άνεση να πούμε ότι και οι 3 δικαιολογούν και με το παραπάνω την τεράστια τιμή που φέρουν στο μπράτσο τους.

Αρχής γενομένης από τον αειθαλή αρχηγό, που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε παιχνίδια που η ομάδα είτε δυσκολεύτηκε στο σκοράρισμα, είτε είχε ευθύς εξ αρχής δύσκολο έργο. Αξιομνημόνευτες είναι οι παραστάσεις του πρώην διεθνούς με Εθνικό Άχνας εντός, Αγία Νάπα και Δόξα εκτός, όπως επίσης στους αγώνες με Αλκή σε πρωτάθλημα και επαναληπτικό κυπέλλου.

Ο Ελλαδίτης μέσος έχει πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι του από την τρίτη αγωνιστική όταν και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την Δόξα στο «Αμμόχωστος» και από τότε συμπληρώνει ανελλιπώς 90λεπτα με αδιάκοπο τρέξιμο και μαρκαρίσματα. Σπουδαιότερη εμφάνιση αυτή με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο όταν και η ομάδα μας δέχθηκε αρκετή πίεση από τους γηπεδούχους, με τον αρχηγό να υψώνει ένα αδιαπέραστο τοίχος στη μεσαία γραμμή.

Ο μοναδικός επιβιώσας της τελευταίας πετυχημένης χρονιάς της ομάδας, έσφιξε τα δόντια στα μέσα της χρονιάς προκειμένου να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Νταν Αλέξα και μετά να τύχει επέμβασης. Ήταν μια γενναία απόφαση από τον Λαμπάν μιας και έθεσε σε κίνδυνο τόσο την σωματική του ακεραιότητα, όσο και την εικόνα που έβγαζε στο γήπεδο, μιας και αγωνιζόταν χωρίς να ήταν ετοιμοπόλεμος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, έχει επιστρέψει υγιής και ακμαίος ώστε να σηκώσει στο τέλος της χρονιάς τρόπαια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ