Κακή μέρα για τον Ρόνυ Λέβι

Μπορεί η Αγγέλα Κυριάκου να έκλεψε την παράσταση αλλά ούτε στρουθοκαμηλίζουμε ούτε εθελοτυφλούμε στο γεγονός ότι η Ανόρθωση ανάλωσε ολόκληρο α’ ημίχρονο δίχως να ασκήσει σοβαρή πίεση στον Απόλλωνα.

Ο Ρόνυ Λέβι επέλεξε να αρχίσει το ματς με συνταγή Αλκής διατηρώντας στο βασικό σχήμα τον ιδιαίτερα διακριθέντα Οχαγιόν και τον σκόρερ Οκκά αφήνοντας έτσι τους Λαβόρδε και Ιτζάκι στον πάγκο κρίνοντας τους πως ήταν ανέτοιμοι. Επιλογή που στο τέλος αποδείχθηκε λανθασμένη καθώς προκάλεσε την εύκολη εξουδετέρωση της ομάδας μας.

Ο Απόλλωνας άσκησε πίεση ψηλά μην αφήνοντας την μπάλα να πάει στα πόδια του Σπαντάτσιο για να οργανώσει παιχνίδι έτσι η ομάδα μας βραχυκυκλώθηκε. Με τον Σκοπελίτη να μην μπορεί να οργανώσει και τους Οχαγιόν, Οκκά και Κάλβο εξουδετερωμένους στα άκρα, η ανάπτυξη κάθε άλλο παρά ορθόδοξη ήταν. Αναπόφευκτα η ομάδα μας δοκίμαζε για κάτι καλό με τον ανορθόδοξο τρόπο των γεμισμάτων από πίσω, κάτι το οποίο ήταν εύκολη λεία για τον υψηλόσωμο Μερκή.

Ο Λέβι περίμενε το ημίχρονο για να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις αλλά του χάλασε τα σχέδια η βοηθός με την κόκκινη κάρτα, μία εξέλιξη που έδεσε τα χέρια του Ισραηλίτη.

Λανθασμένη εκ των ύστερων κρίνεται και η απόφαση του Λέβι να καθυστερήσει να κάνει τη δεύτερη και τρίτη αλλαγή. Ο Λαβόρδε κάλλιστα μπορούσε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο 10 λεπτά νωρίτερα. Επιπρόσθετα με την είσοδο του Ιτζάκι στο 81’, φάνηκε η χρησιμότητα του εν λόγω ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Μπήκε μέσα και έδωσε άλλη ώθηση στην μέσο-επιθετική γραμμή δημιουργώντας και τα κατάλληλα ρήγματα από τον άξονα τα οποία όμως δεν έφεραν το γκολ.

Εν κατακλείδι, σήμερα ο Λέβι ήταν σε κακή μέρα και η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν τον βοήθησε να διορθώσει την λάθος προσέγγιση στο ματς. Είμαστε πέρα για πέρα βέβαιοι πως αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην Αλκή θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και θα τις συνεχίσει μέχρι τέλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ