Κάντο όπως και τότε (βίντεο)

Καθ’όλη την φετινή περίοδο δίνουν και παίρνουν οι συνειρμοί αναφορικά με τις ομοιότητες της ομάδας του 2005 με την φετινή.  Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές ωστόσο υπάρχουν και διαφορές. Δεν θα αναλύσουμε ούτε τις ομοιότητες ούτε τις διαφορές, το μόνο που θέλουμε η κατάληξη να είναι η ίδια. Διπλό στο Γ.Σ.Π σήμερα τίτλος τον Μάη!

Η τότε αρμάδα του Κετσπάγια, κτισμένη στην κυριολεξία μέσα σε ένα βράδυ από τον τρελό καραφλό παράσερνε τα πάντα στο διάβα της. Έτσι λοιπόν στο πρώτο μεγάλο της τεστ εκείνο της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Ομόνοια έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήρια της. Παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου νικούμε με 0-3 την Ομόνοια από το 50’, στο τέλος φυσικά ο Τιμουρ τους λυπήθηκε αποσύροντας από το ματς και τον εαυτό του και τον Βοούτερ ωστόσο αυτό στάθηκε αφορμή να ανοίξει λογαριασμό ο Φρούσος με τα βαφτιστικά του.

Έτσι το είδε το maxhtec.net

Οδοστρωτήρας η Ανόρθωση άλωσε το Πεκίνο με 5000 Μαχητές στο πλευρό της . Με μιά άπιαστη τακτική και μεγάλη κινητικότητα των παικτών μας νικήσαμε με 4-2 μιά υποτονική Ομόνοια μέσα στην έδρα της , σκοράροντας τέσσερα θεαματικά τέρματα . Ανοίξαμε το σκορ με τον Wouter , κάναμε το 2-0 με τον Τιμούρ και κλείσαμε το πρώτο μέρος . Στη συνέχεια ο Τσιταϊσβίλι πέτυχε το 3-0 . Όταν βγήκε οΤιμούρ έξω , αποσυντονιστήκαμε και δεχτήκαμε δύο τέρματα , κινδυνεύοντας να αναστήσουμε νεκρούς . Ομώς ο Φρούσσος έδωσε την λύση κάνοντας το τελικό 4-2 λίγο πριν το τέλος . Ήταν μιά συγκλονιστική νύκτα γιά όσους είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί βλέποντας μιά φανταστική Ανόρθωση να παίζει ονειρεμένο ποδόσφαιρο . Ο κόσμος μας ήταν εξίσου φανταστικός στην κερκίδα , χωρίς να σταματήσει λεπτό να φορτίζει με την δύναμη του , τους παίκτες . Τα εύσημα μας γιά το χειροκρότημα των Κινέζων στην ομάδα μας όταν αποχωρούσε από το γήπεδο .

 

Ποιός είδε την Ανόρθωση και δεν την φοβήθηκε…  [typos.com.cy]

”Μια Κυρία έρχεται απ’ το χθες…” λέει το αγαπημένο τραγούδι των φίλων της Ανόρθωσης και πραγματικά η Ανόρθωση που παρακολουθήσαμε στο ντέρμπι με την Ομόνοια, όχι μόνο ήταν βγαλμένη μέσα από το ένδοξο παρελθόν της, αλλά έδειξε πανέτοιμη και αποφασισμένη για το μέλλον.

4-2 νίκησε η Ανόρθωση την Ομόνοια μέσα στο ΓΣΠ και πέτυχε την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα ενώ παράλληλα έσπασε και την δυσμενή παράδοση που την ήθελε να μην μπορεί να κερδίζει τους πράσινους μέσα στην έδρα τους. Σαν καλοκουρδίσμένη μηχανή, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έφτασε εύκολα στη νίκη η οποία μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη και έδειξε πανέτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Από την άλλη, η Ομόνοια απογοήτευσε. Ίσως αυτό να οφείλεται και στην εκπληκτική μέρα που βρέθηκε ο αντίπαλος, όμως και πάλι η εμφάνιση των πρασίνων μόνο προβληματισμό και θλίψη προκάλεσε στους φίλους της. Σε κάποιους μάλιστα από αυτούς, προκάλεσε και οργή και για αυτό μετά το τέλος του αγώνα τα έβαλαν με την διοίκηση και τον προπονητή αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι τελευταίοι αφού έκαναν λάθος εύκολες μεταβιβάσεις της μπάλας, δεν είχαν πάθος και τσαμπουκά, η άμυνα έμπαζε από παντού ενώ η υπήρξε και μεγάλη αγωνιστική απειθαρχία αφού πολλοί ποδοσφαιριστές κάθε άλλο παρά τα καθήκοντα τους εκτελούσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα, η Ανόρθωση κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο. Στο 17′ ο Βάουτερς άνοιξε το σκορ με ευθύβολο σουτ ύστερα από πάσα του Τσιταϊσβίλι και στο 36′ ο Κετσπάγια με αριστερό κεραυνό μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-2. Προηγήθηκε σέντρα του Κίττου από δεξιά και κακό διώξιμο της μπάλας από την άμυνα. Εκτός από τα γκολ, η Ανόρθωση έχασε και άλλες ευκαιρίες με σημαντικότερη, ένα τετ α τετ του Τσιαταϊσβίλ με τον Βέζερ να σώζει την εστία του.

Στην μοναδική φορά που βγήκε μπροστά με αξιώσεις στο πρώτη ημίχρονο η Ομόνοια, είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κροζτανόφσκι.

Μάταια περίμεναν να αλλάξει κάτι στο δεύτερο ημίχρονο οι φίλοι της Όμόνοιας. Το παιγνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα το 0-3 από τον Τσιταϊσβίλι στο 50′. Προηγήθηκε κλέψιμο της μπάλας από τους Πουρσαϊτίδη στον Θεοδότου και πάσα του Κετσπάγια προς τον σκόρερ, ο οποίος ανακηρύχτηκε και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ντέρμπι.

Στο 0-3 η Ανόρθωση έριξε ρυθμούς, ο Κετσπάγια και ο Βάουτερς έγιναν αλλαγή και η Ομόνοια βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά και να μειώσει σε 2-3. Ο Αλωνεύτης πέτυχε και τα δύο γκολ στο 65’και στο 76′ (με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή και τα δύο). Παρά τη μείωση του σκορ, οι πράσινοι δεν έδειχναν ότι είχαν τις δυνάμεις για την ολική επαναφορά στο σκορ. Και αυτό φάνηκε και στην πράξη αφού δεν δημιούργησαν άλλες ευκαιρίες, αν και είχαν κατοχή της μπάλας.

Το παιγνίδι τελείωσε στο 89′ όταν ο Φρούσσος κάνοντας επίδειξη της ικανότητας του στο σκοράρισμα, εκτέλεσε το Βέζερ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Συνθέσεις:
ΟΜΟΝΟΙΑ: Βέζερ, Ιωακείμ, Κονναφής, (46′ Στεπάνοβιτς), Θεοδότου, Χαραλάμπους, Αλωνεύτης, Θεμιστοκλέους, Καϊάφας, Γκροζντανόφσκι, (40’ Ν. Γεωργίου), Σπέχαρ (55′ Μιχαήλοβιτς), Κόζλεϊ.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Γιωργαλλίδης, Κίττος (90′ Παρμάκκης), Σαμάρας, Κατσαβάκης, Λουκά, Χάμπερ, Ν. Νικολάου, Κετσπάγια (64′ Φρούσσος), Πουρσαϊτίδης, Βάουτερς (67′ Γκαμπινταούρι), Τσιταϊσβίλι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ