Γελοία η δικαιολογία του ΡΙΚ για το μοντάζ – Είστε ψεύτες

Η φαρσοκωμωδία του ΡΙΚ για τα μονταρισμένα πλάνα των οπαδών και ποδοσφαιριστών μας μετά την λήξη του Ομόνοια – Ανόρθωση συνεχίζεται. Μετά τα εκατοντάδες τηλέφωνα και emails που πήραν σήμερα, απέστειλαν την ακόλουθη δικαιολογία σε ένα από τους πολλούς Ανορθωσιάτες που διαμαρτυρήθηκαν με email. Η απάντησή τους:

«Ευχαριστώ για την απάντηση. Σήμερα πήραμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο και διερεύνησα προσωπικά. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

1. Για σκοπούς οπτικής και ηχητικής επένδυσης του ρεπορτάζ έχει χρησιμοποιηθεί η κασέτα με την εγγραφή του αγώνα όπως μεταδόθηκε από την LTV στις 26/1/13.

2. Στην κασέτα με την εγγραφή του αγώνα υπήρχαν 2 κανάλια ήχου στα οποία η LTV έστελνε ξεχωριστά ήχο από τις κερκίδες των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα στο κανάλι 1 επικρατούσαν οι οπαδοί της Ομόνοιας και στο κανάλι 2 οι οπαδοί της Ανόρθωσης. Το ΡΙΚ δεν γνώριζε αυτή την σημαντική λεπτομέρεια σε σχέση με τους ήχους.

3. Στο μοντάζ χρησιμοποιήθηκε ‘φυσικός’ ήχος από το κανάλι 1 όπως γίνεται κατά κανόνα στα ρεπορτάζ με συνέπεια η εικόνα να δείχνει οπαδούς της Ανόρθωσης να τραγουδούν αλλά ο ήχος να είναι ουσιαστικά από την κερκίδα της Ομόνοιας. Ο συνάδελφος που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ δεν αντιλήφθηκε ότι ο ήχος ήταν από οπαδούς της Ομόνοιας αφού δεν γνωρίζει τα συνθήματα των κερκίδων των δύο ομάδων και το γεγονός ότι υπάρχουν συνθήματα και ‘αντισυνθήματα’.

4. Καμιά πρόθεση υπήρχε από τους συναδέλφους που επιμελήθηκαν το ρεπορτάζ να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις.

Το ΡΙΚ θα απολογηθεί για το συμβάν στο αποψινό δελτίο ειδήσεων».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Αφού κύριοι του ΡΙΚ χρησιμοποιήθηκε ο φυσικός ήχος των πλάνων που σας έστειλε το LTV, τότε γιατί ακούγονται τάχατες οι οπαδοί της Ομόνοιας, οι οποίοι την ώρα των πανηγυρισμών μας βρίσκονταν στα ερμάρια τους ή τουλάχιστον στον δρόμο από το γήπεδο για τα ερμάρια;

2. Αφού κύριοι του ΡΙΚ το μοντάζ ήταν «καταλάθος», γιατί εξαφανίστηκε στο αντισύνθημα των Ομονοιατών υβριστικός στίχος και από πάνω «μπήκε» το κανονικό σύνθημα όπως ακουγόταν, και αμέσως ξαναμπήκε το αντισύνθημα των Ομονοιατών εκεί που τελειώνει ο υβριστικός στίχος; Μπλέξατε τα «κανάλια 1 και 2»; Όχι κύριοι, αυτός που έκανε το μοντάζ ήξερε πολύ καλά τι έκανε…

3. Επαναλαμβάνουμε, σε ποιο «κανάλι 1» επικρατούσαν οι οπαδοί της Ομόνοιας, όταν οι μόνοι Ομονοιάτες που είχαν απομείνει ήταν μερικές δεκάδες που προσπαθούσαν να συνέλθουν από την τριάρα;

Κύριοι του ΡΙΚ, είσαστε ψεύτες, και θα επανέλθουμε στο θέμα.

Το βίντεο με τον κανονικό ήχο (1:45)

Και το μονταρισμένο βίντεο του ΡΙΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ