Ανόρθωση – Απόλλωνας 0 – 0: 10 εμείς, 14 εσείς

Ξέραμε εκ των προτέρων ότι ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να εκτοξεύσει την διαφορά από τους δευτεροτρίτους, το θέμα είναι ότι αυτό το γνώριζαν και οι “γνωστοί-άγνωστοι” εξού και οι ορισμοί της Αγγέλας Κυριάκου και του Ανδρέα Ανδρέου ως βοηθούς. Ένα άχρωμο και άοσμο πρώτο ημίχρονο ήρθε να πυροδοτήσει η φάση του 45ου λεπτού όταν μετά από πρωτοβουλία της βοηθού διατητού, ο Ζόρζε πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια σε μια φάση με επιθετικό, παρά αμυντικό φάουλ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα μας έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο παρά στο πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα μετά την είσοδο των Λαβόρδε και Ινζχάγκι. Παρά την ασφυκτική πίεση που ασκήσαμε το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε μένοντας για πρώτη φορά χωρίς γκολ στο ενεργητικό μας.
Η σύνθεση
Με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Δευτέρας με την Αλκή η ομάδα μας. Ο Μάστρου διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια ενώ λόγω της επανόδου του Ζόρζε στο κέντρο της άμυνας, ο Άντιτς μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κόλιν στο δεξί. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που διατηρήθηκε στην θέση του ήταν ο Ίλιτς. Γιάννης Σκοπελίτης και Σπατάτσιο συνέθεσαν το δίδυμο στην μεσαία γραμμή ενώ οι Οχαγιόν και Κάλβο πήραν θέση στα άκρα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Ο αρχηγός Γιαννάκης Οκκάς αποτέλεσε τον παρτενέρ του Γιαν Ρέζεκ στην κορυφή της επίθεσης.
Πρώτο ημίχρονο
Με διάθεση να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε η ομάδα μας ζητώντας μάλιστα πέναλτι σε πτώση του Κάλβο με την συμπλήρωση 5 περίπου λεπτών αγώνα. Η ομάδα μας πίεσε από την αρχή ψηλά έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλα μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, οπόταν και οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρεψαν και προσπάθησαν κυρίως με κλεψίματα να απειλήσουν. Τα προβλήματα ανάπτυξης, μιας και ο Σπατάτσιο ήταν καλά κλεισμένος, ήταν φανερά γι’ αυτό και αναλωθήκαμε σε ανορθόδοξες μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση. Ο Ρέζεκ είχε διάθεση αλλά συχνά πάλευε μόνος, ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής που απείλησε με σουτ από πλάγια θέση στο 40ο λεπτό. Εκεί που η ομάδα έβγαλε την πρώτη ορθολογική της ανάπτυξη με τον Οχαγιόν να απειλεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ήρθε η αντεπίθεση με τον Σουάνη να συμπαρασύρει μαζί του σε πτώση τον Ζόρζε ο οποίος … αποβλήθηκε. Στην συνέχεια σε μια φάση με προεκτάσεις, ο Μερκής σπρώχνει εκτός φάσης τον Ρέζεκ εντούτοις αυτός που κιτρινίστηκε ήταν ο … Σπατάτσιο. Πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Λαμπάν αντικατέστησε τον Οχαγιόν που υστέρησε.
Δεύτερο ημίχρονο
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας με τον Λαμπάν να παίρνει τελικά θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η δυσκολία τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι ήταν φανερή ένεκα της αριθμητικής υπεροχής των φιλοξενουμένων οι οποίοι συντηρούσαν με άνεση το μηδέν παθητικό και απείλησαν με σουτ του Σουάνη στο 53ο λεπτό. Χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου η ομάδα μας να πάρει εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων εντούτοις ακόμα και στις αντεπιθέσεις είχαμε απέναντί μας 4 και 5 αντιπάλους. Μια γρήγορη αντεπίθεση οδήγησε σε ανατροπή του Κάλβο από τον Χαραλάμπους εντούτοις η Αγγέλα Κυριάκου δεν έδειξε την ίδια αποφασιστικότητα με την φάση Ζόρζε-Σουάνη. Ούτε βέβαια λίγα λεπτά αργότερα όταν ο (κιτρινισμένος) Καρντόσο ξάπλωσε φαρδύ-πλατύ τον Οκκά στο χορτάρι. Ο Μάστρου δήλωσε παρών εις διπλούν στο 63ο λεπτό σε φάση διαρκείας στην περιοχή μας, ενώ ο Λαβόρδε πήρε την θέση του Οκκά στο 71ο λεπτό εν μέσω αποθέωσης. Ο Κολομβιανός μπήκε ορεξάτος κερδίζοντας φάουλ στην εξέλιξη του οποίου ο Ίλιτς δεν μπόρεσε με κεφαλιά να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Τεράστια ευκαιρία στο 81ο λεπτό όταν ο αμαρκάριστος Κάλβο δεν μπόρεσε να στείλει με κεφαλιά στα δίκτυα, ενώ ο Ινζχάγκι τον αντικατέστησε στην αμέσως επόμενη φάση. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ρέζεκ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον άξονα έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Βάλε. Στο 87ο λεπτό ελίχτηκε στον χώρο βρέθηκε πλάγια στην περιοχή του Βάλε αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά επιτρέποντας στον Χαραλάμπους να τον αναχαιτίσει. Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών το πέσιμο του Κολομβιανού στην περιοχή δεν ήταν αρκετό ώστε να αναγκάσει τον Χρυσοστόμου να βάλει το σφυρί στο στόμα.
Η διαιτησία
Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν έδωσαν δικαιώματα για αμφισβητούμενες υποδείξεις από μεριάς διαιτησίας στα πρώτα 40 λεπτά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε ροντέο με την κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο στο 40ο λεπτό να είναι οφθαλμοφανής αλλά να χρειάζεται η πίεση του κόσμου για να δοθεί. Ο διαιτητής άφησε σωστά το παιχνίδι να εξελιχθεί στην φάση του 45ου λεπτού εντούτοις η βοηθός Αγγέλα καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την φάση που οδήγησε στην αποβολή Ζόρζε. Λίγο αργότερα μετά από αλλεπάλληλες αψιμαχίες ο διαιτητής επέλεξε να κιτρινίσει τον Σπατάτσιο, λησμονώντας ότι δεν ήταν στο όριο των καρτών. Από το πειθαρχικό έλεγχο δεν έλειψε και ο Σκοπελίτης που επίσης χάνει τον αγώνα με την Ομόνοια. Έλειψε όμως ο Καρντόσο ο οποίος σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις φλέρταρε με την δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η ομάδα
Ενδεχομένως ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα της φετινής περιόδου πραγματοποίησε η ομάδα μας έχοντας αδικαιολόγητα άγχος και χαρακτηριστική δυσκολία στην εκδήλωση ορθόδοξων επιθέσεων. Τα προβλήματα ανάπτυξης ήταν φανερά σε ένα παιχνίδι που νοσταλγήσαμε τον Νταν Αλέξα και την δυνατότητά του να μοιράζει παιχνίδι, αλλά και να μαρκάρει. Οι Κάλβο και Ρέζεκ είχαν διάθεση και ήταν οι ποδοσφαιριστές που απείλησαν ουσιαστικά, εντούτοις η μπάλα δεν πήγαινε ούτε εύκολα, ούτε ομαλά στα πόδια τους. Η αποβολή του Ζόρζε στο 45ο λεπτο οδήγησε σε αλλαγή όχι μόνο των αγωνιστικών ισορροπιών αλλά και του γενικότερου κλίματος εντός και εκτός γηπέδου. Το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν φανερό τουλάχιστον μέχρι και το 60ο λεπτό οπόταν και η ομάδα μας ανέβασε ρυθμούς. Η είσοδος των Λαβόρδε και Ινζχάγκι ήταν ευεργετική και ιδιαίτερα ο Κολομβιανός πρωταγωνίστησε σε ότι καλύτερο είχαμε να επιδείξουμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν ήταν αρκετό.
Ο προπονητής
Ελαφρώς διαφοροποιημένη η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ρόνι Λέβι σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει κάποιους ποδοσφαιριστές με πολλά αγωνιστικά λεπτά ένεκα της απαιτητικής συνέχειας. Οι Λαβόρδε και Ινζχάκι που έχασαν προπονήσεις έμειναν στον πάγκο, ενώ ο Οχαγιόν διατήρησε την θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Η επιλογή του τελευταίου δεν φάνηκε να “βγαίνει” εξού και η αλλαγή πριν την ανάπαυλα.
Ο κόσμος
Μαζική και εντυπωσιακή η παρουσία του Ανορθωσιάτικου κόσμου ιδιαίτερα στο πέταλο των οργανωμένων το οποίο ξεχείλιζε από πάθος. Με την πάροδο του χρόνου και με την ομάδα μας να μην αποδίδει τα αναμενόμενα, υπήρχε κάποια ανησυχία ενώ το κλίμα πυροδοτήθηκε μετά την αποβολή του Ζόρζε. Στην επανάληψη αποτέλεσε τον … ενδέκατο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας.
Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Εξωγενείς παράγοντες δεν θέλουν να πάρουμε το πρωτάθλημα
– Η (έστω και καθυστερημένη) καθολική υπεροχή της ομάδας παρά το αριθμητικό μειονέκτημα
– Η αγωνιστική ετοιμότητα των Λαμπάν, Λαβόρδε και Ινζχάγκι
Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Την δυσκολία ορθόδοξης αγωνιστικής ανάπτυξης
– Την άστοχη επιλογή του Οχαγιόν στο αριστερό άκρο της επίθεσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ