Ανάλυση παικτών: Ανόρθωσις 3 – 0 Δόξα

Παίκτη προς παίκτη, κάπως έτσι είδε το Ανόρθωσις24 το χθεσινό παιχνίδι

Μάστρου

Άλλη μια καλή εμφάνιση απο τον 25αρη πλέον Χριστάκη Μάστρου. Σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις εκεί που έπρεπε και.. ασφάλεια κάτω απο τα δοκάρια. Ελέγχεται μόνο για τη ριψοκίνδυνη ντρίμπλα στον Φοφανά κοντά στο τέλος του αγώνα.

Άντιτς

Καλός χθες ο Άντιτς με καλή αμυντική συμπεριφορά και συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι. Ελέγχεται μόνο για μερικά επιπόλαια φάουλ στην πλευρά του.

Ίλιτς

Τα λογία είναι περιττα για τον.. Βράχο Ίλιτς. Όχι μόνο είναι αλάνθαστος αμυντικά, κάθε παιχνίδι όταν του δίνεται η ευκαιρία κουβαλά την μπάλα απο την άμυνα στο δεύτερο μισό δημιουργώντας ρίγματα στην άμυνα του αντιπάλου.

Ζόρζε

Καλός ο Ζόρζε χθες αλλά με μερικά αχρείαστα λάθη στην άμυνα και αχρείαστη κίτρινη κάρτα. Ο Πορτογάλος θέλει συνεχόμενα παιχνίδια για να βρει την φόρμα του και οι τραυματισμοί δεν του το επιτρέπουν τον τελευταίο καιρο

Σπαντάτσιο

Εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μίκυ Μαους. Φαίνεται στη θέση “8” να έχει βρει την δική του Ιθάκη. Προσφέρει το κάτι παραπάνω με την τεχνική του κατάρτιση σε αυτή τη θέση και κρατάει μπάλα πολύ περισσότερο απο παλαιότερα. Η επαφή του με τα δίχτυα παραμένει, παρά το ότι κινείται πιο πίσω, με το 11ο του γκολ είναι πρώτος σκορερ μαζί με τον Ρέζεκ.

Σκοπελίτης

Πολύ καλός ο Γιάννης άλλη μια φορά, καλύπτει τους χώρους σωστά και κάνει.. δουλειά για 2 στο αμυντικό κομμάτι επιτρέποντας στον Σπαντάτσιο να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη. Χωρίς να πιεστεί ιδιέταιρα απο τις επιθέσεις της Δόξας, έδειξε ότι παρα τα 35 του κρατάει το ανασταλτικο κομμάτι χωρίς δυσκολία. Στα τελευταία παιχνίδια εχουν βελτιωθεί και οι μεταβιβάσεις του.

Γιτζχάκι

Πολύ καλός ο Ισραηλινός, κάθε αγώνα πείθει και τους πιο δύσπιστους. Μοίρασε, ντρίμπλαρε, σκόραρε αλλά… έχασε κιόλας. Το μόνο που απομένει είναι να βελτιώσει τα τελειώματα του και ελπίζουμε το γκολ να τον βοηθήσει. Με λίγη τύχη και συγκέντρωση ο Μπαράκ θα έπρεπε να είναι στα 5-6 γκολ.

Λαβόρδε

Στο σχεδόν μισάωρο που αγωνίστηκε επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι προνόμιο που είναι στο ρόστερ μας και τα κυπριακά γήπεδα. Δύο με τρία σκαλιά γρηγορότερος απο τον οποιοδήποτε, έδειξε όσο αγωνιστηκε πως αργά η γρήγορα θα δημιουργήσει το πρώτο γκολ ή θα το βάλει μόνος του. 

Κάλβο

Αν μας άγχωσε λίγο ο τραυματισμός του Ρικάρντο, ο Τόνι δήλωσε “είμαι εγώ εδώ”. Μας θύμισε Λαβόρδε σε μια φάση που πέρασε 5 παίχτες και τελικά το σουτ του αποκρούστηκε απο αμυντικους. Έδειξε για άλλη μια φορά ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί πρέπει να φοβούνται και την δική του πλευρά όσο του Ρικάρντο. Είχε συμβολή στα γκολ, δημιουργούσε συνεχώς ρίγματα και περιόρισε χθες τα λάθη του στο ελάχιστο.

Ρέζεκ

Παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε απο άλλα αθλητικά μέσα ο Ρέζεκ ήταν ο καλύτερος όλων χθες. Χωρίς να υποτιμούμε το εξαιρετικό παιχνίδι τον άλλων ο Γιαν χθες έκανε τα πάντα. Σκόραρε το πρώτο γκολ, δημιούργησε το δεύτερο, έτρεξε, ντρίμπλαρε και… μάρκαρε. Σημειώνουμε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο που μια αντεπίθεση της Δόξας κοντα στην περιοχή μας (!!!), σταμάτησε σε μαρκάρισμα του Τσέχου που επέστρεψε να βοηθήσει.

Ρονκάτο

Ο Βραζιλιάνος μπήκε εκεί που δεν το περίμενε και στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν εκτός παιχνιδιού. Στο δεύτερο μπήκε πιο ορεξάτος, ήταν στο παιχνίδι και ήταν μερός των ωραίων συνδιασμών που έκανε η επίθεση μας. Δεν έκανε το κάτι εξαιρετικό και είναι φανερό πως χρειάζεται τα αγωνιστικά λεπτά για να βρει ρυθμό. Ελπίζουμε στους αγώνες κυπέλλου να πάρει 180 λεπτά που θα τον διατηρήσουν στο επίπεδο που τον θέλουμε

Οχαγιόν

Με μικρή συμμετοχή ο Οχαγιόν έβγαλε κάποιες πολύ καλές μπαλιές (εκ των οποίων μία ασσιστ στον Σπαντάτσιο για το τρίτο γκολ) και ηρέμησε το παιχνίδι όπως μας συνηθίζει. Μπορεί το 4-4-2 και οι άψογοι Σπαντάτσιο και Σκόπε (και Αλέξα) να τον περιορίζουν στον πάγκο, αλλά φαίνεται πως δίνει αρκετά ακόμα και απο τον πάγκο αφού ο προπονητής  τον χρησιμοποιεί στο τελευταίο 20-30λεπτο για να θωρακίσει το κέντρο και να ηρεμήσει το παιχνίδι.

Ζούλα

Όσα και να έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον Εμίλ Ζούλα το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος δίνει 100% όποτε του δωθούν 5 ή 10 αγωνιστικά λεπτά.  Η άποψη μας είναι ότι έχει βελτιωθεί αισθητά η φυσική του κατάσταση και η ταχύτητα του απο την πρώτη φορά που τον είδαμε και παρόλο που η γραμμή μπροστά είναι υπερπλήρης, σε μία Ανόρθωση των προηγούμενων χρόνων ίσως να είχε ενεργό ρόλο. Χθες ήταν στις φάσεις, κινήθηκε σωστά και μάλιστα μοίρασε μερικές μπαλιές με εξαιρετικό τρόπο. Τα παιχνίδια για τον θεσμό του κυπέλλου είναι η ευκαιρία του να δείξει στον προπονητή ότι αποτελεί αξιόπιστη λύση και μπορεί να βάλει την μπάλα στο πλεκτό. Μάλλον, αφού προχωράμε σε 1 μόνο μεταγραφή, ο Ζούλα θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι και ο ίδιος δείχνει να θέλει να βοηθήσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ