Στην κορυφή, παρά την… αυτοκτονία

Ιδανική αυτόχειρας η ομάδα μας απόψε, μέσα στο Θεμιστόκλειο έκανε πρόωρα Χριστουγεννιάτικο δώρο στην ΑΕΚ Καραβά, χαρίζοντας της τη νίκη με 2-3. Η Μεγάλη Κυρία προηγήθηκε σχετικά εύκολα στα σετ με 2-0, αλλά κάπου εκεί πίστεψε πως το παιχνίδι τελείωσε, κάτι που της στοίχισε τελικά.

Στο πρώτο σετ οι παίχτες του Μάριου Κοντού μπήκαν συγκεντρωμένα και παρά την αντίσταση που συναντούσαν από τον Καραβά, διατηρούσαν σταθερό προβάδισμα στο σκορ, με το τελικό 25-21 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, καθώς ο αντίπαλος… ξέχασε να μπει στο δεύτερο σετ. Σε ένα πραγματικό ράλλυ, αποδίδοντας και ωραίο βόλεϋ, οι πετοσφαιριστές μας πήραν το σετ με 25-13. Κάπου εκεί φαίνεται πως πείστηκαν ότι όλα τελείωσαν και βιάστηκαν να πάνε στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ, δεν ήταν διατεθειμένη να συγχωρέσει τα παιδαριώδη λάθη μας και λέγοντας “ευχαριστώ” σε κάθε πόντο που της χαρίζαμε, έστω και δύσκολα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, κερδίζοντας τα σετ με 19-25 και 21-25.

Το τάι-μπρέικ ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται για τις δυο ομάδες. Πρώτη στο ματς-μπολ έφτασε η Ανόρθωση, αλλά δεν κατάφερε να σκοτώσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να πανηγυρίσουν το 14-16.

Η αγωνιστική συμπεριφορά τους θα πρέπει να προβληματίσει τους παίχτες του Φοίνικα, καθώς είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που επιτρέπουν στους εαυτούς τους να χαλαρώσουν. Η Ομόνοια μπορεί τελικά να λύγισε την περασμένη Παρασκευή, το ίδιο όμως δεν επαναλήφθηκε και απόψε, με μια ομάδα αυξημένης δυναμικότητας.

Χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει, καθώς ακολουθεί νέο ντέρμπι την Παρασκευή, με τον Παφιακό, εκτός έδρας. Η ήττα δεν μας στοίχισε, καθώς παραμένουμε επικεφαλής της βαθμολογίας. Μπορεί να χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία να ξεφύγουμε, αλλά οι πραγματικοί πρωταθλητές στα δύσκολα είναι που θα δείξουν από τι είναι φτιαγμένοι. Οφείλουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, να κλείσουμε νικηφόρα την χρονιά και βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι, να συνεχίσουμε να οδηγούμε την κούρσα του πρωταθλήματος.

Διακύμανση του σκορ:

1ο σετ: 8-6, 16-11, 21-18, 25-21
2ο σετ: 8-2, 16-7, 21-12, 25-13
3ο σετ: 8-6, 14-16, 16-21, 19-25
4ο σετ: 8-4, 16-14, 17-21, 21-25
5ο σετ: 8-7, 10-11, 14-16

Ανόρθωσις (Μάριος Κοντός): Γεωργίου, Οικονομίδης, Κοντός, Γ.Χρυσοστόμου, Σμιθ, Μοντόγια (λίμπερο) Αντωνίου
ΑΕ Καραβά(Χόρχε Καννεστράτσι):  Παπαϊωάννου, Ροντόλφο, Γκοδόϊ, Κνέζεβιτς, Χριστοφή, Μπαρέτο (λίμπερο) Μιχαήλ, Χατζηδαμιανού, (Ευσταθίου, Χατζηφιλίππου, Σπύρου)

Το παιχνίδι μεταδόθηκε ΖΩΝΤΑΝΑ από το Ανόρθωσις24 και μπορείτε να το δείτε οπτικογραφημένο εδώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ