Ανασκόπηση ποδοσφαιριστών 2012: Ρικάρντο Λαβόρδε

Αν το καλοκαίρι που μας πέρασε χαρακτηριστεί ως … επεισοδιακό, τότε ένας από τους λόγους ήταν σίγουρα ο Ρικάρντο Λαβόρδε. Εκρηκτικό ξεκίνημα με γκολ και στους 2 αγώνες με την Λεβάντια Ταλίν, εντούτοις τόσο οι Εσθονοί, όσο και οι Γεωργιανοί φρόντισαν να ξυλοφορτώσουν τον 24χρονο πλάγιο επιθετικό σε σημείο που έχανε πολλές φορές την ψυχραιμία του. Μετά το Ευρωπαϊκό στραπάτσο και στην προσπάθεια κλεισίματος οικονομικών τρυπών, έφτασε μια ανάσα από την μεταγραφή του στην Ρωσία έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, εντούτοις ένα ιατρικό πρόβλημα απέτρεψε την υστάτη την συμφωνία.

Παρέμεινε δε εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι την 3η αγωνιστική όταν και πέρασε σαν αλλαγή στον αγώνα με την Δόξα στο “Αμμόχωστος”, προλαβαίνοντας σε 10 λεπτά να αναστατώσει την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Κολομβιανός δεν χρειάστηκε χρόνο να εγκλιματιστεί, επανερχόμενος στα γκολ και τις μεγάλες εμφανίσεις εναντίον του Απόλλωνα την πρώτη αγωνιστική του μηνός Οκτωβρίου. Λίγο η όρεξη του για ποδόσφαιρο, λίγο το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης κατά διαστήματα, του απέφεραν 4 κίτρινες κάρτες σε 5 συναπτά παιχνίδια μένοντας εκτός από την έξοδο στην Αγία Νάπα.

Η αυστηρότητα του Μασιά τον έφερε εκ νέου στο όριο των καρτών μιας και στο παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας, καρπώθηκε … κίτρινη κάρτα αντί πέναλτι. Η περίπτωση αυτή χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς μιας και έστειλε τον Ρικάρντο στην τριάδα των ντέρμπυ με ΑΕΚ-ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ όντας στο όριο των καρτών, καθιστώντας τον ιδιαίτερα επιφυλακτικό. Αφού κατάφερε να βγάλει τα 2 πρώτα παιχνίδια με έναν συντηρητικό -για το ταμπεραμέντο του- χαρακτήρα, στον εκτός έδρας αγώνα με το ΑΠΟΕΛ πήρε σβάρνα όποιον και ότι φορούσε κίτρινες (ενίοτε και μαύρες) στολές στον αγωνιστικό χώρο, υπενθυμίζοντας γιατί αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Την δεδομένη στιγμή φιγουράρει στην τρίτη θέση των σκόρερ της ομάδας παρέα με τον Γιάννακη Οκκά στα 4 γκολ, έχοντας όμως λιγότερο χρόνο συμμετοχής από τους συμποδοσφαιριστές του που προπορεύονται.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ