Πάμε εκδρομή, να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε!

Καλημέρα αδέλφια Ανορθωσιάτες,

Ελπίζω να μεν σας επηρεάζει το πολικό ψύχος (-4) της τελευταίας εβδομάδας. Κατ’ αρχήν θέλω να απολογηθώ σε όσους ακούσαν τα προγνωστικά μου και έπαιξαν το 1-3 την περασμένη βδομάδα. Εν πειράζει όμως, τωρά που το σκέφτουμαι το 0-1 εν ακόμα πιο ωραίο, διότι άφηκε τους να διερωτούνται και να τσακώνουνται μεταξύ τους. “Φταίει ο Σέρβος”, “φταιν οι μαλάκες οι παίχτες μας που εν σέβουνται τα πριμ που εφάαν τζιαι εσπάσαν πέρσι”, “φταίει η έλλειψη αμυντικών”, “φταίει η έλλειψη επιθετικών”, “φταίει το σύστημα που δεν έχει αρκετούς δημιουργικούς χαφ”, “φταίει η ΚΟΠ που έκαμε έφεση για τον Μπόρδα”, “φταίει το ότι εννά μας δώκουν 450 εισιτήρια στο Β’ γύρο”, “φταίει ο Κάσπερ”, “φταίει το πουλάκι τσίου”, κ.ο.κ. Επήαν βέβαια να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα μας για την πρώτη μια-μιάμιση μέρα, αλλά μετά εγυρίσαν το στο συνηθισμένο τροπάριο. Οπότε καλύτερα έτσι, να τρώουνται! Ενώ αν τους εκαθαρίζαμε με 0-3 όπως τους έπρεπε, ήταν να εχάναμε τούτες όλες τες κωμικές αναλύσεις επί αναλύσεων. Προς το παρών, ακόμα θέλουν να πιστεύουν ότι οι ομάδες μας εν περίπου ισοδύναμες, αλλά επειδή η μαμά ΚΟΠ είναι ξαφνικά αντι-Αποέλ και “κουντά τους πρόσφυγες” (το 80-20 έγινε 70-30) είμαστε στο +4. Ταπεινή μου άποψη, θα πάθουν όπως το 2007-8 και χωρίς να το καταλάβουν θα μπούμε στα πλέι-οφ με +10 και μετά ..πιάστε μας! Το άλλο θετικό είναι η επανεμφάνιση του συμπαθέστερου και αξιοπρεπέστερου εκπροσώπου τύπου όλων των εποχών στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Είχα αρχίσει να ανησυχώ πραγματικά. Όι τίποτε άλλο, λυπούμαι την οικογένεια του!
Αποκαταστάθηκε πλέον για τα καλά η πελατειακή σχέση που πήγε να διαταραχτεί κάπως τις περιόδους 2008-10, όπου ομολογουμένως δικαιούνταν να έχουν παράπονο για την εξυπηρέτηση που τύγχαναν. Πλέον τους έχουμε αποζημιώσει για τα καλά και μπορούμε απρόσκοπτα να συνεχίσουμε τη σχέση μας! Αρκετά όμως με τους πελάτες.

Σήμερα ξεκινούμε από όλες τις γωνιές της Κύπρου όπου κτυπά γαλανόλευκη Βαρωσιώτικη καρδιά για την ακριτική Πάφο. Μία εκδρομή που παραδοσιακά οι ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΕΣ τη συνδυάζουμε με παρεΐτσα και ψαράκι στις ψαροταβέρνες της πόλης, προτού βρεθούμε στο γήπεδο. Ένα γήπεδο που ξυπνά κάποιες από τις πιο ωραίες αναμνήσεις της σύγχρονης ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΙΚΗΣ ιστορίας. Η εκδρομή στο Παφιακό εκείνο το απόγευμα του Μαΐου του 1999 για τον αγώνα με τον Ευαγόρα (1-4) στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς συνδυάστηκε με τους έντονους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος. Είμαι βέβαιος ότι όσοι βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στην Πάφο, θα θυμούνται για πάντα την εκδρομή εκείνη σαν μία από τις ωραιότερες της ζωής τους! Ατέλειωτο πανηγύρι από το πρωί σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Κύπρου, που ήταν βαμμένοι στα γαλανόλευκα με χιλιάδες αυτοκίνητα σημαιοστολισμένα. Λίγα χρόνια μετά, το Νοέμβριο του 2004, είχαμε την τύχη, όσοι μείναμε στο γήπεδο μέχρι το 97′, να ζήσουμε την πιο μεγάλη ανατροπή της σύγχρονης ιστορίας. Η αναμορφωμένη από τον μεγάλο Τιμούρ Κετσπάγια και καλπάζουσα ομάδα μας βρέθηκε να χάνει με 2-0 και να παίζει με 10 παίκτες μέχρι το 89′, όταν και άρχισε το απίστευτο comeback! 2-1 στο 89′, 2-2 στο 90′, 2-3 στο 97′! Όσοι έφυγαν απογοητευμένοι στο 2-0, δεν πίστευαν στα ραδιόφωνα τους!

Ο αυριανός αγώνας βέβαια δεν προμηνύεται να μας προσφέρει παρόμοιες συγκινήσεις, οφείλουμε όμως να παρουσιαστούμε σοβαροί και παθιασμένοι για τη νίκη, που θα διατηρήσει (τουλάχιστον) το +4. Μοναδική απουσία (πέραν του Βαλβέρδ) αύριο ο βράχος Ζόρζε, δεν αναμένεται όμως να φανεί ιδιαίτερα. Με σοβαρότητα και ηρεμία, το 4Χ3 τις επόμενες εβδομάδες είναι κάτι παραπάνω από εφικτό και θα μας στείλει στα ντέρμπι με Απόλλωνα και Ομόνοια με το ηθικό στα ουράνια, και τη διαφορά από το δεύτερο κάπου εκεί κοντά! Η παρουσία του κόσμου αναμένεται ιδιαίτερα έντονη, λόγω της εντυπωσιακής πορείας μέχρι τώρα, του επιβλητικού διπλού στη Λευκωσία, αλλά και του προορισμού που προσφέρεται για μία ωραία εκδρομή! Επίσης, οι Παφίτες δεν σκέφτηκαν να μας δώσουν κι εκείνοι όσα εισιτήρια τους δώσαμε εμείς στο Παπαδόπουλος…

Λοιπόν αδέλφια, ξανά καλημέρα και εύχομαι να απολαύσετε το ψαράκι σας και μία άνετη νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο και πολλά γκολ!

ΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΩΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο Γαλαζοαίματος

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στις καλπάζουσες ομάδες της Πετόσφαιρας που δείχνουν ακλόνητα φαβορί για τα Πρωταθλήματα, όπως και στην ομάδα του φούτσαλ που πάει ολοταχώς για την άνοδο, για τις νέες νίκες που πέτυχαν αυτή τη βδομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ