Μπόρδα και ΜΜΕ

Με βρίσκει συγκλονισμένο το γεγονός ότι δεν είδα οποιαδήποτε αναφορά (σχολιασμό) στην απόφαση της δικαστικής στο θέμα του Μπόδρα σήμερα από οποιαδήποτε αθλητική ιστοσελίδα (πλην φυσικά της δικής μας).

Κατ’ αρχάς σύμφωνα με την απόφαση της μειοψηφίας με την οποία συμφωνώ πλήρως, η αίτηση έπασχε νομικά εξ αρχής για τον λόγο που αναφέρεται στην απόφαση.

Ακόμα και να μην έπασχε νομικά η αίτηση και να έπρεπε να απορριφθεί, το συγκεκριμένο σώμα δεν έχει δικαιοδοσία να επεμβαίνει στις αποφάσεις διαιτητών και να  αλλάζει τις νομικές τoυς συνέπειες αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον ρόλο του διαιτητή στο γήπεδο.

Όσο αφορά το θέμα της απόφασης την θεωρώ λανθασμένη δια τον λόγο ότι δημιουργείται προηγούμενο και τώρα ένα νέο παιχνίδι θα ξεκινήσει από ομάδες που θα την επικαλούνται με αποτέλεσμα τίποτα να μην τελειώνει στον αγωνιστικό χώρο αλλά να λύνεται “δικαστικά” ή/και τηλεοπτικά.

Το σωστό θα ήταν να  μην τιμωρηθεί επιπλέον ο παίκτης με καμία αγωνιστική (και όπως διάβασα σε ένα άλλο άρθρο του Αντώνη Κωνσταντίνου νομίζω στο σεντρα γκολ αυτό το λάθος  είχε συμβεί και σε άλλο παιχνίδι αν  δεν κάνω λάθος της Ένωσης αλλά τίποτα δεν έγινε). Αν υπήρχε έστω και ένα 10% του ευ αγωνίζεσθε ο ποδοσφαιριστής που υπέπεσε στη παράβαση θα έπρεπε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο και να πει “εγώ ήμουν”).

Η κόκκινη ήταν λανθασμένη και άδικη όμως φέρνω και το παράδειγμα Ιντζάκι που δεν ήταν κόκκινη αλλά αντί 4 έκατσε 3 αγωνιστικές. Και ο Μπόρδα αντί 4 θα έπρεπε να κάτσει 2. Nαι, η περίπτωση είναι κάπως διαφορετική επειδή δόθηκε σε λάθος πρόσωπο όμως ο κανόνας είναι ο ίδιος. ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΣΩΜΑ, βλέπε και κανόνες UEFA.

Σε περίπτωση που υπήρχε δυνατότητα επέμβασης της κοπ θα ήταν σωστή η απόφαση. Τέτοια όμως δυνατότητα νομικά δεν υπάρχει καλώς ή κακώς μέχρι σήμερα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα παρασκηνίου για να μην επεκταθώ περαιτέρω και στο γεγονός ότι γνωρίζαμε το αποτέλεσμα της απόφασης από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Θεωρώ ότι πρέπει επίσης να αναφέρω ότι όλα τα Μ.Μ.Ε. μιλούν εναντίον της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ με την κάθε αφορμή και  με την επιλεκτική αναφορά σε αμφισβητούμενες φάσεις, μη παρουσίαση των φορών που αδικήθηκε φέτος η ΑΝΟΡΘΩΣΗ καθώς και ως αποτέλεσμα της προπαγάνδας-παραπληροφόρησης εκ μέρους των παραγόντων του ΑΠΟΕΛ, προκαλούνται λανθασμένες υποδείξεις διαιτητών (Βλέπε μη υπόδειξη πέναλτι και υπόδειξη κάρτας σε Λαβόρδε και Οκκά με Εθνικό και Αγία Νάπα αντίστοιχα) μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, θεωρώ και τα Μ.Μ.Ε. υπαίτια για την έξαρση της βίας και του φανατισμού και θα έπρεπε να φαίνονταν πιο αμερόληπτοι οι συγγραφείς, ρίχνοντας παρά ανεβάζοντας τόνους και να μην παίρνουν τόσο έντονα απόψεις λες και διαβάζεις άρθρο από οπαδική ιστοσελίδα.

Έχουν καταντήσει τα αθλητικά site να είναι πλέον στιγματισμένα ως προς το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Θεωρώ ότι έχει ξεφύγει ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ η κατάσταση. Θεωρώ δεδομένο ότι υπάρχει διαφθορά στο τόπο σε όλα τα κοινωνικά και κυβερνητικά στρώματα (όχι παντού αλλά σε πολλούς χώρους όπου υπάρχει χρήμα και συμφέροντα) ΚΑΙ θεωρώ ότι ΟΛΟΙ κρύβονται πίσω από ένα δαχτυλάκι και περιμένουμε κόσμο να πηγαίνει στα γήπεδα και να ασχολείται με την κατάντια των αθλητικών δρώμενων στο τόπο είτε είναι ποδόσφαιρο είτε οτιδήποτε άλλο.

Θεωρώ τα πιο πάνω ντροπή για τον τόπο μας.

Θεωρώ ότι η καταστολή της βίας στα γήπεδα θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Αντί αυτού βλέπουμε από παντού να σπείρετε ο φανατισμός, η διχόνοια αλλά από την άλλη να γίνονται φανατισμένες δηλώσεις παραγόντων εναντίον μας να παραπλανείται η κοινή γνώμη εις βάρος της ΑΝΟΡΘΩΣΕΩΣ, επειδή αυτά ακούει αλλά την πραγματικότητα δεν βλέπει (δηλαδή δεν παρακολουθούν τους αγώνες της ΑΝΟΡΘΩΣΕΩΣ δημιουργώντας άποψη αλλά βλέπουν ένα Αβρααμίδη, ένα Κυπριανίδη να βάζουν ακριβώς της φάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να μας κάνουν ζημιά.

Ταυτόχρονα αυτοί οι κάποιοι αποφάσισαν, είπαν, για λόγους ασφαλείας για να μην δώσουν εισιτήρια λες και τα προηγούμενα χρόνια τόσοι αγώνες που έγιναν δεν ήταν πιο κρίσιμοι με πιο πολλούς κινδύνους αλλά δεν έγινε τίποτα. Και να υποδείξουμε ότι ο μοναδικός λόγος που γίνονται επεισόδια στο Γ.Σ.Π. είναι εάν δεκτεί ήττα το ΑΠΟΕΛ (βλέπε ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ χωρίς τιμωρία αγωνιστικής). Κατά τα άλλα τους ενδιαφέρει η ασφάλεια ενός αγώνα αλλά τους οπαδούς τους που προκαλούν επεισόδια ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταδικάσαν ή ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΑΝ.

Θεωρώ επίσης ότι η αστυνομία έχει τεράστιες ευθύνες και κρύβεται και αυτή πίσω από το δικό της δαχτυλάκι χωρίς να διατελεί ούτε καν το βασικό της έργο. Μια ματιά να ρίξεις το πως συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδων μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση της. Καλύτερα ΧΩΡΙΣ αστυνόμευση και με ιδιωτικές εταιρείες και ας τες επωμιστούν τα σωματεία και ο κόσμος με αύξηση του εισιτηρίου κατά 1-2 ευρώ. Τουλάχιστο η ΑΣΦΑΛΕΙΑ θα πληρώνεται ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ, παρά να πληρώνεται η αστυνομία που απλά ΒΟΣΚΕΙ εντός και εκτός γηπέδων και στις πλείστες των περιπτώσεων προκαλεί επεισόδια με την στάση της. Αλήθεια η ΜΜΑΔ τι ρόλο βαράει όταν τα άτομα που την αποκτελούν από τις 4μ.μ. ντύνονται ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ με μόνο τα μάτια τους να φαίνονται μπροστά από τους οπαδούς κατά την είσοδο τους στο γήπεδο. Τι προσπαθούν να καταφέρουν; ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ; Ή μήπως αυτό σημαίνει νόμος-τάξη-πειθαρχεία;

Επίσης έχουμε καταντήσει να πρέπει να γίνονται προσπάθειες κατάκτησης τίτλων από κάποιους με το “έτσι και το θέλω”  μακριά από το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε, μακριά από το ότι πρεσβεύει ο αθλητισμός, αλλά καθαρά μέσα σε συμφεροντολογικά και φανατισμένα πλαίσια.

Επίσης θεωρώ απαράδεκτο να φωνάζουν όλα τα σωματεία, να είμαστε μάρτυρες για ένα ολόκληρο γύρο ΚΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΩΝ για να μην πω εντεταλμένων ΑΛΛΑ κανένας δεν λέει και δεν νοιάζεται να αποφασίσει να υπάρχουν ποινές σε διαιτητές για κακές διαιτησίες με προστίματα και αγωνιστικές ή τέλος πάντων ανάληψη ευθύνης με ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΤΛ.

Αν δεν απαιτήσουμε ως οπαδοί, φίλαθλοι ή λάτρεις του ποδοσφαίρου την αλλαγή που πρέπει, την ορθή και διαφανή διεξαγωγή κληρώσεων διαιτητών, αγώνων κυπέλλου, λήψη αποφάσεως απλά θα φτάνουμε στον ίδιο παρονομαστή της αδικίας, της επιλεκτικότητας κ.τ.λ.

Κλείνοντας δεν θα αφήσω ασχολίαστο το ποιος ορίστηκε διαιτητής στο ΑΠΟΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ αλλά και ποιος ορίστηκε τέταρτος διαιτητής. Φέτος είμαι προκατειλημμένος όσο ποτέ προηγουμένως επειδή τα όσα είδαμε πέρσι
και όσα διαδραματίζονται φέτος είναι πρωτοφανή.

Εύχομαι να κερδίσουμε καθαρά (0-2, 1-3) για να μάθει το κατεστημένο ότι τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο.

ΘΑ ΜΕΙΝΩ ως εδώ.

Υ.Γ.  ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Κώστας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ