Μεταγραφική ενίσχυση ενόψει Ιανουαρίου

Δύο βδομάδες απομένουν μέχρι την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και με βάση την εικόνα που έχουμε από τα 14 παιχνίδια βλέπουμε ότι η ομάδα χρίζει ενίσχυσης το πολύ σε δύο θέσεις. Βεβαίως πάντα ομιλούντες νοουμένου ότι δεν θα έχουμε καμία αποχώρηση πλην των δύο που είναι μόνιμα εκτός πλάνων του Ρόνι Λέβι και πρόκειται για τους Εμίλ Ζούλα και Σρένταν Μπλάζιτς. Ο πρώτος ένεκα κυρίως της ποιοτικής επιθετικής γραμμής είναι αδύνατον να βρει θέση στο ρόστερ και ο δεύτερος που πληρώνει το μάρμαρο για τον αποκλεισμό από την Ντίλα Γκόρι.

Ως εκ τούτου η ομάδα χρίζει ενίσχυσης κυρίως στο αριστερό μπακ. Ο Βαλεντίνος Σιέλης έδειξε σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε ότι είναι πολύ καλός παίκτης και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα όποτε τον χρειάζεται αλλά φαίνεται ότι η ομάδα χρειάζεται ένα έμπειρο στην θέση αυτή για δύπ λόγους. Ο πρώτος για να διασφαλίσει την αριστερή οπισθοφυλακή ένεκα του γεγονότος ότι όλες οι ομάδες διαθέτουν καλούς ποδοσφαιριστές στο δεξί επιθετικό άκρο και ο δεύτερος για να βοηθήσει τον Σιέλη να γίνει ουσιαστικότερος πλάι σε ένα ποιοτικό αριστερό μπακ.

Από τα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα για την συγκεκριμένη θέση τις προδιαγραφές φαίνεται να τις πληροί ο Αργεντινός Πάμπλο Μπραντάν που αγωνίζεται στην κινέζικη Liaoning Whowin μετρώντας  μέχρι σήμερα 1661 λεπτά, έχοντας 18 συμμετοχές με 3 κίτρινες κάρτες και είναι γνώριμος του Λέβι από την πολύ καλή του παρουσία στην Ουνιρέα και στην Στεάουα Βουκουρεστίου. Οι πληροφορίες που συλλέξαμε από γνώστες του Ρουμάνικου ποδοσφαίρου μιλούν με κολακευτικά σχόλια για τον ποδοσφαιριστή στο ότι μπορεί να καλύψει με άνεση ολόκληρη την αριστερή πλευρά.  Διακρίνεται για την πολύ καλή του σέντρα και για τις προωθήσεις του στην αντίπαλη περιοχή. Επίσης μπορεί να παίξει με ευκολία στο κέντρο ως  αμυντικός ή κεντρικός μέσος  γεγονός  που ευνοεί  ο Λέβι αφού αρέσκεται στο να διαλέγει παίκτες που να γνωρίζουν καλά περισσότερο από μια θέση.  Αυτό λύνει τα χέρια του Ισραηλίτη που προσανατολιζόταν στο να ενισχύσει την ομάδα με ένα παίκτη στο κέντρο μιας και βαρυφορτώθηκε ο Αλέξα με έξι κίτρινες κάρτες ενώ απομένουν ακόμη 18 αγώνες για το πρωτάθλημα. Με την επιστροφή του Λαμπάν και σε περίπτωση που αποκτηθεί εν τέλει ο Πάμπλο Μπραντάν, ο Λέβι κλείνει δύο θέσεις που θα χρειαζόταν ενίσχυση με ένα ποδοσφαιριστή.

Από την στιγμή που φαίνεται ότι θα αποχωρήσουν Μπλάζιτς και Ζούλα, η ομάδα μπορεί να ενισχυθεί με ακόμη ένα ξένο ποδοσφαιριστή. Στην  χέρια των Βαλβέρδε και Μάστρου η Ανόρθωση βρήκε δύο ικανότατα στελέχη στο να καλύψουν άνετα την πολύ ταλαιπωρημένη για μας  θέση του τερματοφύλακα.  Στο κέντρο της άμυνας η ομάδα μας έχει την σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Πάολο Ζόρζε, το λαχείο που ξύσαμε το καλοκαίρι με την απόκτηση του Μπράνκο Ίλιτς αλλά και τον Κόλιν που δείχνει να είναι ανεβασμένος τα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και Πάφο. Στο ρόστερ υπάρχει και ο νεαρός Οικονόμου και η θέση των κεντρικών αμυντικών είναι  καλυμμένη. Οπόταν και με βάση το δεδομένο ότι στην επίθεση η ομάδα είναι υπερπλήρης, η θέση που απομένει για περαιτέρω ενίσχυση είναι αυτή του δεξιού μπακ. Η παρουσία του Κόλιν ως δεξιού μπακ αν και κρίνεται θετική, εντούτοις καλό θα ήταν να αποκτηθεί  ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Σε περίπτωση που βρεθεί και αποκτηθεί τότε ο Κόλιν  θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας και ο νεοφερμένος θα είναι σε «σύγκρουση» με τον πολύ ανεβασμένο Μάρκο Άντιτς.

Έτσι, με αυτές τις δύο κινήσεις, των ακραίων αμυντικών δηλαδή, η ομάδα θα βάλει πλώρη για την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στην προσπάθεια της διοίκησης που κάνει με την έκδοση του λαχείου εισφοράς για την μεταγραφική ενίσχυση. Επιβάλλεται να γίνουν λίγες και σωστές επιλογές  σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ