Η Δικαστική «χάρισε» την τιμωρία έδρας στο ΑΠΟΕΛ – Δείτε στοιχεία

Πάλι άλλαξαν τους κανόνες του Κυπριακού ποδοσφαίρου εκεί στην ΚΟΠ, καθώς σήμερα, ενώ ήταν η 7η φορά που παραπέμφθηκε το ΑΠΟΕΛ στην Δικαστική για άναμμα φωτοβολίδων, η απόφαση ήταν χρηματικό πρόστιμο, και όχι τιμωρία έδρας όπως προβλέπεται. Και θα μιλήσουμε τεκμηριωμένα.

Έχουμε και λέμε. Στις 28 Νοεμβρίου, με επιστολή της η ΚΟΠ, ανακοίνωσε πόσες φορές η κάθε ομάδα πήγε στη Δικαστική για άναμμα φωτοβολίδων. Σας παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ τότε:

«Η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό της Δικαστικής Επιτροπής επιφέρει σοβαρές συνέπειες στα Σωματεία μας. Υπενθυμίζεται ότι Σωματεία που παραπέμπονται και καταδικάζονται από τη Δικαστική Επιτροπή πέραν των 6 περιπτώσεων για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο στάδιο (φωτοβολίδες, κροτίδες, πυρσούς, κτλ.), ακολούθως για κάθε νέα παραπομπή θα τιμωρούνται με την ποινή της διεξαγωγής ενός εντός έδρας αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

 Μερικά Σωματεία έχουν ήδη παραπεμφθεί και τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο από τη Δικαστική Επιτροπή. Το ΑΠΟΕΛ είναι κοντά στο να του επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα  κεκλεισμένων των θυρών.

 Αναλυτικά ο κατάλογος με τα Σωματεία που έχουν παραπεμφθεί και τιμωρηθεί από τη Δικαστική Επιτροπή κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου:

Ανόρθωση: 2 φορές
ΑΕΚ: 2 φορές
ΑΠΟΕΛ: 4 φορές
Απόλλωνας: 1 φορά
Ομόνοια: 1 φορά».

Από τις 28 Νοεμβρίου, το ΑΠΟΕΛ παραπέμφθηκε ακόμη τρεις φορές στην Δικαστική για άναμμα φωτοβολίδων:

Στις 29 Νοεμβρίου, για τα επεισόδια στο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ, η 5η του παραπομπή:

Καταγγελία κατά:
(1)του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για σοβαρά επεισόδια
(β) για ρίψη αντικειμένων κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (β) του κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής
(γ) γιατί οπαδοί του προκάλεσαν δύο φορές προσωρινή διακοπή του αγώνα για 1,5 λεπτό και 1 λεπτό αντίστοιχα κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (ια) του κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής
ΑΠΟΦΑΣΗ: Χρηματικό πρόστιμο

 

Στις 6 Δεκεμβρίου, για το παιγνίδι ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο, το οποίο για το ΑΠΟΕΛ ήταν η 6η φορά. Σας παραθέτουμε την επίσημη απόφαση της Δικαστικής για την τιμωρία:

«Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:

(α) για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (δ) και πυροδότηση τους κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (γ) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής.

(β) γιατί οπαδοί του προέβαιναν σε χρήση λέϊζερ κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (ιβ) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής  στον αγώνα Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας περιόδου 2012-2013 ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/26.11.2012.

Απόφαση: Χρηματικό πρόστιμο».

Το ΑΠΟΕΛ παραπέμφθηκε επίσης σήμερα στη Δικαστική, για άναμμα φωτοβολίδων στο ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση, και η οποία ήταν η έβδομη φορά. Η επίσημη ανακοίνωση της Δικαστικής:

«Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:

(α)  για ρίψη αντικειμένων κατά παράβαση του άρθρου  10 (2) ( β) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής

(β) για μεταφορά επικινδύνων αντικειμένων στο γήπεδο κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (δ) και πυροδότηση τους κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (γ) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής

(γ) γιατί οπαδοί του  έφτυναν προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (στ) του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής στον αγώνα Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας  ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/08.12.2012.

Απόφαση: Χρηματικό πρόστιμο».

Βλέπουμε λοιπόν ότι για ακόμη μία φορά, οι κανόνες του Κυπριακού ποδοσφαίρου δεν ισχύουν στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ. Κατά τα άλλα, θέλουν και πρωτάθλημα επί ίσοις όροις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ