Αυτοί που αγωνίστηκαν και σε Ανόρθωση και σε ΕΝΠ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια ομάδα του βεληνεκούς της Ανόρθωσης οφείλει να έχει βλέμματα σε ομάδες κατώτερες όπως λόγου χάρη το Παραλίμνι για να κάνει τα “ψώνια” της, έτσι η μηχανή του χρόνου σήμερα θα επιχειρήσει να κάνει μια ανασκόπηση όσων ποδοσφαιριστών αγωνίστηκαν τόσο με τα χρώματα της Ανόρθωσης όσο και με τα χρώματα της Ένωσης τα τελευταία 20 χρόνια.

Από το Παραλίμνι  στο Αντώνης Παπαδόπουλος

Σέρπο Νικόλιτς: Ο Σέρβος μετά από διετή θητεία στην Ε.Ν.Π και την κυπριοποίηση του Γκόγκιτς, ήταν ο εκλεκτός  για παρτενέρ του τελευταίου στην επίθεση για την σωτήρια αγωνιστική περίοδο 1994-95. Μπορεί να μην επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των φίλων και οπαδών της ομάδας μας αλλά με μερικά σημαντικά τέρματα βοήθησε και αυτός τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 32 χρόνια.

Πανίκος Σπύρου: Ήρθε στην Ανόρθωση αφότου είχε προηγηθεί ενδιάμεση στάση στον Παναργειακό. Ο Παραλιμνίτης αμυντικός φόρεσε την ένδοξη κυανόλευκη με τον φοίνικα στο στήθος την χρονιά 1998-99 όπου και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα για τρίτη σερί φορά. Αγωνίστηκε ελάχιστα και μόνη ανάμνηση μας η γρήγορη κόκκινη που δέχθηκε στο ματς με την Ομόνοια καθώς κατάφερε μέσα σε 3 λεπτά να δεχθεί 2 κίτρινες!!

Σλόπονταν Κρισμάρεβιτς:  Αγωνίστηκε στην Ε.Ν.Π την χρονιά 1996-97 όπου μαζί με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και εν τη απουσία του Σίνισα Γκόγκιτς  αποτελούσαν τα πρώτα βιολιά στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Έτσι ο Κίκης Κωνσταντίνου κινήθηκε από τον Φλεβάρη του 1997 ούτως ώστε να του αποσπάσει την υπογραφή του και να τον ντύσει στα κυανόλευκα. Το αποτέλεσμα γνωστό. Ο Σέρβος πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1999 να πάρει μετεγγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Αντώνης Κέζος: Ο πανύψηλος κεντρικός αμυντικός από το Παραλίμνι ήρθε στην ομάδα μας με υποσχετική το καλοκαίρι του 2001 για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Ιωάννου. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν απέδειξε πως άξιζε να δαπανηθεί το ποσό της ρήτρας του για να παραμείνει  μόνιμος κάτοικος στο Αντώνης Παπαδόπουλος, έτσι ένα χρόνο μετά επέστρεψε στο Παραλίμνι.

Άντον Ζλόγκαρ: Ο  Σλοβένος πρωτοήρθε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2005 για λογαριασμό της ΕΝΠ. Ωστόσο οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τους βυσσινί κίνησαν το ενδιαφέρον του Τιμούρ Κετσπάγια, έτσι το καλοκαίρι του 2006 ήρθε στην ομάδα μας και πρόσφερε τα μέγιστα τόσο στην κατάκτηση του κυπέλλου του 2007 όσο και στο πρωτάθλημα του 2008. Το καλοκαίρι του 2008 ως αψεγάδιαστος επαγγελματίας προτίμησε το καλύτερο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Ομόνοια.

Δημήτρης Οικονόμου: Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στο περσινό πρωτάθλημα κίνησε το ενδιαφέρον του Ρόνι Λέβι, έτσι το καλοκαίρι που μας πέρασε η ομάδα μας δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για τον εντάξει στο δυναμικό της. Παρά το γεγονός ότι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής δεν παύει να αποτελεί μεγάλη επένδυση για την ομάδα μας.

Μιχάλης Κωνσταντίνου: Ήταν  πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τα χρώματα της Ε.Ν.Π και έτσι αποτέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ Ανόρθωσης και Απόλλωνα το καλοκαίρι του 1997. Εκεί που φάνηκε η ομάδα μας να κερδίζει το ντέρμπι ήρθε ο Ηρακλής από την Θεσσαλονίκη και απέσπασε την υπογραφή του. Ωστόσο ήταν γραφτό του να φορέσει τον Φοίνικα. Αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδα μας την περσινή περίοδο δίχως ωστόσο να καταφέρει να προσφέρει τα αναμενόμενα με βάση το όνομα του.

Βέσκο Μιχαήλοβιτς: Αγωνίστηκε στην ομάδα του Παραλιμνιού το 1994-95, ήρθε στην ομάδα μας ένα χρόνο αργότερα και από το καλοκαίρι του 1996 μέχρι το καλοκαίρι του 1999 ήταν μέλος της ομάδας παντοκρατορίας που είχε φτιάξει ο Μιτόσεβιτς. Ο ίδιος αποφάσισε να προτιμήσει τα χρήματα παρά την δόξα και έφυγε για Ομόνοια μεριές

Από το Παπαδόπουλος Παραλίμνι

Νίκκι Παπαβασιλείου:  Ο νυν προπονητής του Απόλλων και πάλαι ποτέ άσος στο κυπριακό και όχι μόνο ποδόσφαιρο αγωνίστηκε με την ομάδα μας την χρονιά 2000-01 όπου και  χάσαμε τα σκήπτρα στο κυπριακό πρωτάθλημα. Η απόδοση του δεν κρίθηκε επαρκής έτσι αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του  για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Ε.Ν.Π.

Μάριος Θωμά: Βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας μας και πραγματοποίησε ορισμένες καλές εμφανίσεις  το 1993. Ωστόσο έχοντας να ανταγωνιστείς παίκτες όπως ο Γκόγκιτς δύσκολα μπορείς να κερδίσεις θέση βασικού έτσι λίγα χρόνια αργότερα αποτελούσε αιχμή του δόρατος στην ομάδα του Παραλιμνιού

Χρίστος Κοτσώνης, Κώστας Λοΐζου, Ανδρέας Μελαναρκίτης  αγωνίστηκαν στην ομάδα του Παραλιμνίου με υποσχετική την περίοδο 1998-99 στα πλαίσια της μετεγγραφής του Σπύρου στην ομάδα μας.

Στέλιος Κίττος: Ο πάλαι ποτέ φέρελπις επιθετικός που έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του με την Ανόρθωση πήγε με υποσχετική στο Παραλίμνι την χρονιά 2001-02  στα πλαίσια της μεταγραφής τους Κέζου. Εκεί καθιερώθηκε ως δεξί μπακ-χαφ όπου και ήταν η μετέπειτα θέση του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ