Τόνι Κάλβο: «Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι οικογένειά μου» (βίντεο)

Συνέντευξη στο Anorthosis Media έδωσε ο Ισπανός άσος της ομάδας μας Τόνι Κάλβο, ο οποίος αναφέρθηκε για το γνωστό περιστατικό πριν μερικές εβδομάδες, αναφέροντας πως η αγάπη του κόσμου τον έκανε να μείνει στην ομάδα. Αναφέρθηκε επίσης για την μέχρις στιγμή πορεία της ομάδας μας, για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς και για την ζωή του στην Κύπρο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τόνι, την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα μας πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ η οποία μας διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Πες μας το σχόλιο σου.

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι, η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, είναι μια από τις καλύτερες στο πρωτάθλημα και παίζει πολύ καλά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μείνουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος».

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς τους ποδοσφαιριστές το γεγονός ότι η ομάδα μας είναι στην πρώτη θέση, έχει τρεις περισσότερους βαθμούς από τη δεύτερη ομάδα και παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα;

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό επειδή προπονούμαστε πολύ σκληρά. Ο προπονητής, ο Σίμος και ο Γιώργος μας κάνουν δυνατή προπόνηση και κάθε μέρα προπονούμαστε για να μείνουμε στην πρώτη θέση και τα Σαββατοκυρίακα προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις. Για εμάς είναι καλό, είμαστε πρώτοι και έχουμε πολλή αυτοπεποίθηση για να κρατήσουμε αυτή τη θέση».

Το Σάββατο έχουμε ακόμα ένα ντέρμπι, αντιμετωπίζουμε την ΑΕΛ. Τι πιστεύεις για αυτό το παιχνίδι;

«Είδα την ΑΕΛ να παίζει και νομίζω ότι τους αρέσει να παίζουν με μακρινές μπαλιές, είναι δυνατή ομάδα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι επειδή δεν είμαστε ψηλή ομάδα αλλά παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τους οπαδούς μας δίπλα μας και κατά την άποψη μου μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ποιο νομίζεις ότι ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι στιγμής;

«Νομίζω ότι ήταν αυτό με την ΑΕΚ, επειδή όπως είπα προηγουμένως παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Οι μπακ τους παίζουν πολύ καλά και ήταν δύσκολο για τους εξτρέμ μας αλλά κερδίσαμε 2-3, πήραμε τους τρεις βαθμούς και ξέρω πως είναι πολύ σημαντικό και για ολόκληρη την Ανόρθωση και για τους οπαδούς αλλά και για εμάς. Δεν κερδίσαμε μόνο τρεις βαθμούς αλλά και αυτοπεποίθηση με το να μείνουμε στην κορυφή κερδίζοντας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και μια σημαντική ομάδα».

Τι νομίζεις για το πρωτάθλημα στην Κύπρο;

«Έπαιξα στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο ίσως να είναι το δεύτερο πιο δυνατό στο οποίο αγωνίστηκα. Το Ελληνικό ήταν πολύ καλό αλλά τώρα έχουν πολλά προβλήματα. Οι ομάδες στην Κύπρο είναι πολύ σοβαρές, θέλουν να παίρνουν βαθμούς για να μην πέσουν στη β’ κατηγορία και νομίζω ότι είναι δυνατές. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, όλες οι ομάδες θέλουν να μας κερδίσουν και να κερδίσουν όλες τις μεγάλες ομάδες. Το Κυπριακό πρωτάθλημα έχει μεγάλο ανταγωνισμό».

Ποιες ομάδες νομίζεις ότι θα παλέψουν για τον τίτλο μέχρι το τέλος;

«Είναι δύσκολο να το απαντήσω τώρα, γιατί ακόμα δεν είμαστε ούτε καν στο Δεκέμβριο. Έχουμε ακόμα 4-5 μήνες μέχρι τα πλέι οφ και μετά θα έχουμε ακόμα έξι παιχνίδια στους ομίλους. Αλλά αν πρέπει να στοιχηματίσω, στοιχηματίζω στην ομάδα μου, στην ΑΕΚ, στο ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΛ».

Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισες ένα προσωπικό πρόβλημα και σκέφτηκες ακόμα και να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Τι σε έκανε να αλλάξεις γνώμη;

«Δεν είχα αυτοπεποίθηση, ήμουν μπλοκαρισμένος. Ο πατέρας μου με βοήθησε πάρα πολύ. Ο πρόεδρος μου είπε να πάω για 4-5 μέρες στην Ισπανία, όμως δεν ήθελα να πάω. Ήθελα να μείνω εδώ να χαλαρώσω και να σκεφτώ τον εαυτό μου. Όπως είπα ο πατέρας μου με βοήθησε, όπως επίσης και οι οπαδοί. Όταν με έβλεπαν στο δρόμο μου έλεγαν ότι είναι δίπλα μου, με στηρίζουν και να μην φύγω. Ήταν όλα μαζί, ο πατέρας μου, οι οπαδοί, οι συμπαίκτες μου. Με έπερναν τηλέφωνο για να μου συμπαρασταθούν, να με βοηθήσουν και αυτό μου άλλαξε τη γνώμη».

Μετά από αυτό το περιστατικό νιώθεις ότι η Ανόρθωση είναι η δεύτερη σου οικογένεια; Και πώς νιώθεις όταν οι οπαδοί φωνάζουν το όνομά σου;

«Είναι η δεύτερη φορά που οι οπαδοί φωνάζουν το όνομα μου και νιώθω ότι είμαι γεμάτος και είναι καταπληκτικό. Μου αρέσουν οι οπαδοί της Ανόρθωσης, όπως αγαπώ και τους οπαδούς του Άρη. Με αγαπούν πολύ και τους αγαπώ κι εγώ τους οπαδούς της Ανόρθωσης και κάθε Κυριακή το βλέπω αυτό στο γήπεδο και για ένα ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω ότι είναι η οικογένεια μου αλλά όχι μόνο οι οπαδοί και οι συμπαίκτες μου. Το προσωπικό, η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση, είμαστε όλοι μια οικογένεια και η αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας είναι πολύ σημαντική. Όλοι θέλουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, οι οπαδοί, οι προπονητές, οι παίκτες, η διοίκηση έχουμε τον ίδιο σκοπό. Η Ανόρθωση είναι η δεύτερη μου οικογένεια».

Με την απόδοση σου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου πέτυχες το τρίτο γκολ το οποίο μας χάρισε τους τρεις βαθμούς, έδειξες ότι ο Τόνι Κάλβο επέστρεψε πίσω ακόμα πιο δυνατός.

«Έπαιξα σχεδόν 25 λεπτά, ήξερα ότι ήταν ένα ντέρμπι για την Ανόρθωση, είδαμε στην προπόνηση κάποια βίντεο και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα μου. Είχα την τύχη ο Ρέζεκ να πάρει την μπάλα, να την δώσει στον Λαβόρδε και αυτός σ’ εμένα και να σκοράρω. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζει η ομάδα και δεν θέλω να είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής. Απλά θέλω να βοηθώ την ομάδα μου και τώρα είμαι σε καλό δρόμο για να το κάνω».

Σου αρέσει η ζωή στην Κύπρο;

«Ναι μου αρέσει πολύ ο καιρός. Είναι σχεδόν Δεκέμβριος και είναι ζέστη, στην Ισπανία θα ήμουν με μπουφάν. Προτιμώ να είμαι εδώ, η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί, η ομάδα μου, μου αρέσουν πάρα πολύ. Για ένα παίκτη είναι δύσκολο να βρει ένα τόπο να ζει καλά και εγώ τον βρήκα».

Πώς περνάς τις μέρες σου στην Κύπρο;

«Με την οικογένεια μου. Δεν μου αρέσει να βγαίνω πολύ. Μου αρέσει να μένω σπίτι, να περνώ την ώρα μου στο ίντερνετ, να παίζω με το γιο μου, να μιλώ με την κοπέλα μου. Μου αρέσει να πίνω φραπέ σπίτι μου και όταν βγαίνω απλά πηγαίνω στα καταστήματα στη Λευκωσία ή κάτω στην παραλία στη Λάρνακα. Προτιμώ να είμαι σπίτι με την οικογένεια μου γιατί νιώθω καλύτερα».

Ποια μηνύματα παίρνεις από τον κόσμο;

«Την προηγούμενη εβδομάδα όταν πήγαμε για δείπνο με την ομάδα, υπήρχαν κάποιοι οπαδοί μας και μου έλεγαν ότι με στηρίζουν και ότι είναι δίπλα μου. Νιώθω πολύ καλά όταν μου το λένε αυτό γιατί με κάνει να νιώθω σημαντικός χωρίς να είμαι ο πρωταγωνιστής. Τους αγαπώ και με αγαπούν κι αυτοί».

Σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση;

«Ναι είναι πολύ σημαντικό για ένα παίκτη να νιώθει την αγάπη των οπαδών και τώρα είμαστε σε καλό δρόμο και είναι πολύ χαρούμενοι. Θέλω να κρατήσουμε την πρώτη θέση και να πάρουμε τον τίτλο, να τους κάνουμε χαρούμενους. Η Ανόρθωση είναι για πολλά χρόνια χωρίς τίτλο και είμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε η μεγάλη ομάδα ξανά».

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

«Όπως είπα προηγουμένως για εμάς είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε δίπλα μας. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και αυτό που θέλω είναι να τους νιώθουμε κοντά μας, να μας στηρίζουν, να έρχονται στο γήπεδο. Για εμάς είναι ο δωδέκατος παίκτης, ζεσταίνουν το γήπεδο και όλες οι ομάδες που ήρθαν εδώ δυσκολεύτηκαν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ