Στην Ισπανία δημιούργησαν ομάδα με το όνομα Ανόρθωσις! (φωτογραφίες)

Το 2003, στη πόλη Βιμιάνθο της Ισπανίας, ιδρύθηκε ένας αθλητικός όμιλος ο οποίος διάλεξε για ονομασία το όνομα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου! Το θέμα επαναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Goal», η οποία φιλοξενεί δηλώσεις ενός από τους ιθύνοντες της ισπανικής Ανόρθωσης. Το ολοκληρωμένο όνομα του συλλόγου είναι Agrupación Deportiva Anorthosis Vimianzo (Αθλητικός Όμιλος Ανόρθωση Βιμιάνθο), άνθρωποι του οποίου μίλησαν σε ισπανικά ΜΜΕ, με έδρα την πόλη Κορούνια. Δηλώνουν περήφανοι για την επιλογή τους και χαρούμενοι για το γεγονός ότι τους στάλθηκαν από πλευράς της ομάδα μας  αναμνηστικά της ομάδας και ανοικτή πρόσκληση για φιλοξενία και ξενάγηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είναι πιθανόν μάλιστα, μέσα στο έτος, να στείλουν ολιγομελή αντιπροσωπεία στην Κύπρο.

Μιλώντας στην «Goal», o Στέβο Θας, ένας από τους ιθύνοντες της ισπανικής Ανόρθωσης,  ανέφερε πως υιοθέτησαν το όνομα και το έμβλημα της ομάδας μας επειδή δεν μπορούσαν να αγωνιστούν στον τόπο τους,  και έτσι «νιώσαμε ότι μας εμπνέει και εκφράζει η Ανόρθωση Αμμοχώστου. Παρότι αγωνίζεται μακριά από την πόλη της, καταφέρνει και διακρίνεται. Έπαιξε παλαιότερα στο Μπιλμπάο (σ.σ. το 1994 για το Κύπελλο UEFA). Μάθαμε για την ιστορία της, το ψάξαμε και στο ίντερνετ». Ανέφερε επίσης πως κάποιοι τους ρωτούσαν συνεχώς πώς και διαλέξαν αυτή την ονομασία ενώ άλλοι τους έδιναν συγχαρητήρια. «Το σίγουρο είναι πως είναι όνομα ομάδας που όλοι θυμούνται, δεν το ξεχνά κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Η ισπανική Ανόρθωση Βιμιάνθο διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου και επιτραπέζιας αντισφαίρισης για νέους, καμιά πενηνταριά στο σύνολό τους. Η ποδοσφαιρική ομάδα έχει επιστρέψει στο Βιμιάνθο, αλλά στο πιγκ πογκ αναγκάζεται να αγωνίζεται στην πόλη Θας, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ