Οι… πόνοι στη «μέση»

Στη μεσαία γραμμή χωλαίνει η Μεγάλη Κυρία τα τελευταία παιχνίδια. Στο γήπεδο, μοιάζουν να υπάρχουν δυο διαφορετικές ομάδες με γαλανόλευκη στολή, μια που επιτίθεται και μια που αμύνεται.

Η απουσία του Νταν Αλέξα με Νέα Σαλαμίνα και Αγία Νάπα, προφανώς συνέτεινε στο να χειροτερέψει η κατάσταση, αφού ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει την ικανότητα να βγάζει διαγώνιες μακρινές μπαλιές-διαβήτη όταν παίρνει την μπάλα, θέτοντας τα ταχύτατα εξτρέμ μας σε πλεονεκτική θέση έναντι των αμυνομένων. Από την άλλη, και στο ματς με τον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο, τα προβλήματα προέκυπταν από την αδυναμία της ομάδας να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα στο κέντρο.

Καθίζηση στην απόδοσή του, μαζί με την ομάδα, υπέστη και ο κινητήριος μοχλός των πρώτων παιχνιδιών, Τζουλιάνο Σπαντάτσιο. Ο Βραζιλιάνος χαφ, δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε από τη μια, αλλά δεν βρέθηκε και μέσα στις φάσεις όπως μας συνήθισε στην αρχή της περιόδου από την άλλη. Αν ήρθε πρώτα η κότα ή το αυγό – δηλαδή αν η δική του κάμψη τράβηξε πίσω το σύνολο ή αν η αδυναμία των υπολοίπων να κάνουν παιχνίδι τον συμπαρέσυρε – είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι, ότι πρέπει να βρεθεί λύση χτες!

Μια σκέψη, θα ήταν το σύστημα της ομάδας να μεταβληθεί. Η στήλη είναι θιασώτης του 4-2-3-1, ωστόσο, δεν είναι πανάκεια.  Εφόσον στην ομάδα υπάρχει πλειάδα επιθετικών, ενώ ψάχνουμε τους μέσους με το… φανό, ιδιαίτερα τώρα που θα χάσουμε και το Λαμπάν, γιατί να μην αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού σε 4-2-4; Ο Οχαγιόν δεν έχει μπει στο πετσί του συλλόγου ακόμα κι αποτελεί την πρώτη αλλαγή του συμπατριώτη του προπονητή. Πήρε ευκαιρίες, αλλά δεν έδειξε κάτι για την ώρα. Ίσως θα ήταν καλύτερα στο κέντρο, δίπλα στον Σκοπελίτη, να παίξει ο Σπαντάτσιο. Για τα άκρα υπάρχει πληθώρα επιλογών, ενώ μπροστά μπορούν να αγωνιστούν κάπως πιο πίσω από τον προωθημένο Ρέζεκ, οι Οκκάς και Ιντζχάκι. Κανένας εκ των δύο δεν πρέπει να ταλαιπωρείται για 90′, για διαφορετικούς βέβαια λόγους, συνεπώς ένας απ’ τους δυο θα ξεκινά το παιχνίδι και ο άλλος θα το ολοκληρώνει.

Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι κρίσιμο για την Ανόρθωση, καθώς αφενός είναι το τελευταίο από τα φαινομενικά «εύκολα» και οι τρεις βαθμοί… προϋπολογίστηκαν, αφετέρου έπεται των παιχνιδιών της Κυριακής όπου θα χαθούν σίγουρα βαθμοί από μνηστήρες της τετράδας. Η εμφάνιση δεν θα έχει μεγάλη σημασία, πλην όμως, δεν μπορούμε ούτε με τη λευκή ισοπαλία να φλερτάρουμε όπως στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα, ούτε να επαναλάβουμε τις αμυντικές αδυναμίες των αγώνων με Ολυμπιακό και Αγία Νάπα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ