Οι πρώτες σκέψεις εντεκάδας για ΑΕΚ

Πλησιάζει ο μεγάλος αγώνας του Σαββάτου με την ΑΕΚ στο ΓΣΖ, και ήδη στο μυαλό μας «παίζουν» οι πρώτες σκέψεις μας για την εντεκάδα που θα παρατάξει ο Λέβι. Σίγουρα δεν θα δούμε το επιθετικό 4-4-2 που είδαμε με τον Εθνικό, αλλά θα επανέλθουμε στο 4-2-3-1 που συνηθίσαμε με τον Λέβι.

Σημαντική είναι η επάνοδος του Αλέξα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά την τιμωρία του, ο οποίος θα πάρει θέση δίπλα στον Σκοπελίτη με την ομάδα να αγωνίζεται με δύο αμυντικούς μέσους. Ο Ρουμάνος θα είναι αυτός που θα παίρνει πρώτος την μπάλα από τους αμυντικούς μας, καθώς σε σχέση με τον Σκοπελίτη είναι καλύτερος με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να προωθήσει το παιγνίδι μας καλύτερα. Με τον Αλέξα να επιστρέφει, ο Σπαντάτσιο θα πάρει και πάλι την θέση του πίσω από τον επιθετικό κορυφής.

Στην επίθεση, σίγουρος θεωρείται ο Λαβόρδε στο αριστερό άκρο. Από εκεί και πέρα, την μία από τις άλλες δύο θέσεις αναμένεται να πάρει ο Ρέζεκ, ενώ για την τρίτη ερίζουν Οκκάς που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, και Ιτζάγκι. Πολλά θα εξαρτηθούν από την μελέτη που θα κάνει ο Λέβι στον αντίπαλο μας και διαπιστώσει ποιοι από τους επιθετικούς  μας έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Όσον αφορά την αμυντική γραμμή, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να αποτελείται από τους Ίλιτς – Ζόρζε. Από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν αν προτίθεται και πάλι να βάλει τον Κόλιν στο δεξί άκρο έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα μαρκαρίσματα στην άμυνα μας. Σε αυτή την περίπτωση, θα μείνουν οι Άντις και Σιέλης για το αριστερό άκρο, χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά για το ποιος θα αγωνιστεί. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να αγωνιστούν βασικοί Άντιτς και Σιέλης όπως είδαμε στα προηγούμενα παιγνίδια. Θέμα τερματοφύλακα φυσικά και δεν τίθεται.

Όποιοι και να κληθούν να αγωνιστούν, ο στόχος είναι η νίκη, η πρώτη από τις τρεις που θέλουμε στα τρία ντέρμπι που έρχονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ