Να βελτιωθεί η ομάδα χθες!

Η ομάδα προέρχεται από δύο πολύ κακές εμφανίσεις με Σαλαμίνα και Αγία Νάπα, όπου έστω και δύσκολα πήρε πολύτιμες νίκες για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Τέτοιες εμφανίσεις όμως είναι απαράδεκτες και θα πρέπει η ομάδα να δουλέψει πολύ για να μην ξαναδούμε τέτοια χάλια στον αγωνιστικό χώρο. Επιτρέπεται σε κάποια παιγνίδια να μην είσαι καλός, αλλά τουλάχιστο να εφαρμόζεις τα βασικά του ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές μας, αλλά και ο προπονητής, νόμιζαν ότι θα πάρουν εύκολα το παιγνίδι λόγω φανέλας, και καλό θα είναι να μην ξαναδούν αγώνα με τέτοια μυαλά.

Είναι απαράδεκτο να είσαι η Ανόρθωση και να παίζεις συντηρητικά με την Αγία Νάπα. Να σπαταλάς ένα ημίχρονο παίζοντας χαλαρά λες και το τέρμα θα έρθει με ένα μαγικό τρόπο από μόνο του. Είναι απαράδεκτο να σου λείπουν οι δύο καθαροί ακραίοι επιθετικοί, και αντί να παίρνεις βοήθεια από τους ακραίους σου αμυντικούς να τους έχεις βιδωμένους στην άμυνα απέναντι στην Αγία Νάπα.

Η ομάδα πρέπει να αλλάξει τακτική απέναντι στις θεωρητικά εύκολες ομάδες. Από την στιγμή που δεν θα μπεις στο γήπεδο με σκοπό να τους πατήσεις, τότε τους δίνεις το δικαίωμα στην ελπίδα και για αυτό η Αγία Νάπα είχε και τις ευκαιρίες που έφτιαξε στον μεταξύ μας αγώνα. Αντί να μπεις στο γήπεδο, να τους πιέσεις ασφυχτικά και να πάρεις τον έλεγχο του παιγνιδιού, παίζεις πάσες από τους αμυντικούς στους κεντρώους και ξανά στους αμυντικούς.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι εν τη απουσία Λαβόρδε και Κάλβο που μπορούν να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα με ατομικές ενέργειες, δεν είδαμε κίνηση από τους μεσοεπιθετικούς που αγωνίστηκαν ώστε να συγχύσουν την αντίπαλη άμυνα, να ανοίξουν τους χώρους και να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για τέρμα. Και από την στιγμή που οι ακραίοι μας αμυντικοί έμεναν πίσω, τότε πώς θα μπορούσαμε να διασπάσουμε μία άμυνα των 11 με μόνο 4-5 ποδοσφαιριστές στο δικό τους μισό; Αυτά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψει εντατικά ο Λέβι, και να δούμε άμεση βελτίωση στο παιγνίδι με τον Εθνικό στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ