Δεν ΧΑΡίστΗκε η Μεγάλη Κυρία

Νίκη με πολλαπλά οφέλη πέτυχε απόψε στα γήπεδα L.F.C. Λιβαδιών η ομάδα φούτσαλ της Ανόρθωσης έχοντας ως ηγέτη και σκόρερ τον αρχηγό Φάνο Χαρή και άξιο συμπαραστάτη τον τερματοφύλακα Στυλιανού. Πέραν από τους τρείς βαθμούς, η ομάδα μας σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αφήνοντας πίσω 2 βαθμούς  την αποψινή της αντίπαλο αλλά με ματς λιγότερο, διεύρυνε το νικηφόρο της σερί σε πέντε αγώνες, ενώ παραμένει αήττητη σε παιχνίδια που διεξήχθησαν στην επαρχία Λάρνακας.

Σε ένα ποιοτικό παιχνίδι με τις 2 ομάδες να πιστοποιούν τον λόγο που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας, η ομάδα μας παρατάχθηκε με τους Στυλιανού, Χαρή, Κουννάς, Καψή και Φώκου. Τα πρώτα λεπτά έδωσαν σημάδια ενός κλειστού αγώνα με τις 2 ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, αλλά με τους αντίπαλους να κρατούν την μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή τους. Ο Χαρή έστειλε το προμήνυμα για το τι θα επακολουθούσε χάνοντας την πρώτη ευκαιρία για την ομάδα μας σε γρήγορη αντεπίθεση, ενώ ο Φώκου λίγο αργότερα δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι θετικό από κλέψιμο ψηλά στην αντίπαλη άμυνα. Ο Κεραυνός ήρθε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με φόρα από τον πάγκο, τροφοδοτώντας τον Χαρή πλάγια ο οποίος με οβίδα έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα γράφοντας το 1-0. Οι αντίπαλοι ανασυντάχθηκαν γρήγορα και περιόρισαν αισθητά την κυκλοφορία της μπάλας αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές μας να εκδηλώσουν επιθέσεις με μακρινές μπαλιές. Το δίδυμο Κεραυνού-Χαρή αναστάτωσε για δεύτερη φορά την αντίπαλη άμυνα όταν ο πρώτος τσίμπησε όμορφα την μπάλα, εντούτοις ο αρχηγός υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Ο τερματοφύλακας Στυλιανού βρέθηκε για άλλη μια φορά σε εξαιρετική βραδιά αποκόπτωντας καλά εκδηλωμένη αντεπίθεση που οδήγησε σε τετ-α-τετ λίγο πριν έλθει το 2-0. Ο Θεριστής πάλεψε μια φαινομενικά χαμένη φάση αποκομίζοντας κόρνερ το οποίο εκτέλεσε πλασαριστά δίνοντας την ευκαιρία στον Δημητρίου να βρει τον Σταύρου εντός περιοχής, ο οποίος με προβολή συνόδεψε την επανεμφάνισή του με γκολ. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα δοκάρι των φιλοξενουμένων, με τον Φώκου να δηλώνει παρών στην επαναφορά αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του Στυλιανού.

Με τους Δημητρίου και Σταύρου να παίρνουν τις θέσεις των Κουννά και Καψή σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα μπήκε δυνατά χάνοντας πολύ νωρίς την πρώτη της ευκαιρία όταν από γύρισμα του Δημητρίου, ο Σταύρου δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του γκολ. Πιστοποιώντας την εξαιρετική του αγωνιστική κατάσταση, ο αρχηγός Χαρή με κεραυνό έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα αντίπαλα δίκτυα διαμορφώνοντας το 3-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Λίγο αργότερα έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους να αντεπιτεθούν όταν παραχώρησε πέναλτυ μετά από άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής, από το οποίο προήλθε η μείωση του σκόρ σε 3-1. Μια εξαιρετική διαγώνια πάσα του Θεριστή βρήκε παραλήπτη τον Κούννα ο οποίος σημάδεψε την συμβολή των δοκαριών, λίγο πριν ο πρώτος σε μια φάση με έλλειψη καθαρού μυαλού, στείλει αθελά του την μπάλα στα δίκτυα του Στυλιανού.

Θεριστής και Κουννάς συνδυάστηκαν άλλες 2 φορές με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να στερεί από τον δεύτερο την ευκαιρία να δώσει ξεκάθαρη πάσα για γκολ, ενώ ο αρχηγός Χαρή δοκίμασε για λίγο να επανέλθει στον αγώνα αλλά εν τέλει αποχώρησε τραυματίας. Η πίεση των αντιπάλων μας περιόρισε την ομάδα μας σε παθητικό ρόλο με τον Στυλιανού αποτελεί εγγύηση στα μετόπισθεν και να επιδίδεται σε ένα μπαράζ αποκρούσεων. Η ομάδα μας απείλησε με τον Φώκου ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από το κέντρο του γηπέδου, ενώ ο Δημητρίου απέτυχε σε τρείς περιπτώσεις να τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα. Το τελικό σφύριγμα έδωσε στην ομάδα μας μια σπουδαία νίκη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν έντονα παράπονα  από την διαιτησία, γεγονός που επιστεγάστηκε από την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα για διαμαρτυρίες.

Όπως προαναφέραμε η νίκη αυτή ανεβάζει την ομάδα μας ένα σκαλοπάτι στον βαθμολογικό πίνακα και σε συνδυασμό με την ήττα της Θύελλας Δρομολαξίας, άνοιξε για τα καλά την ψαλίδα μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ