Δεν… καψαλίστηκε η Κυρία! (φωτος)

Μόνο για ένα ημίχρονο δυσκόλεψε η ΑΜΕΚ Καψάλου τη Μεγάλη Κυρία, που έφυγε τελικά νικήτρια με το πελώριο 2-8 από το κλειστό της Αγίας Φύλας, στη Λεμεσό.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους φουτσαλιστές μας και τον λίγο, αλλά θαρραλέο  κόσμο που – αψηφώντας την έντονη κακοκαιρία – βρέθηκε στα τσιμέντα του κλειστού. Με το καλημέρα, μετά από μικρό μπέρδεμα στα μετόπισθεν, η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ, ψάχνοντας για τη γρήγορη ισοφάριση. Άγχος και βιασύνη διέκριναν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας, με το γκολ να μην έρχεται, αλλά την εντύπωση ότι το παιχνίδι γυρνάει να είναι διάχυτη σε όλους: παίχτες, προπονητές, κόσμο!

Δέκα περίπου λεπτά άντεξε το προβάδισμα της ΑΜΕΚ, με τον Χαρή να βάζει τάξη, με ένα δυνατό, ξερό σουτ, υπό τα χειροκροτήματα των φίλων και οπαδών της ομάδας. Το 1-1 ήταν γεγονός και το μεγάλο στοίχημα, το παιχνίδι να φτάσει στην ολική ανατροπή πριν οι διαιτητές σφυρίξουν ημίχρονο. Το μπαράζ χαμένων ευκαιριών δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές μας, ούτε και το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων σε κάποια σημεία. Ούτε καν οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των διαιτητών – και για τις δυο ομάδες – που όμως άφησαν το στίγμα τους, αφού, σε καθαρή διεκδίκηση της μπάλας, φόρτωσαν με κίτρινη κάρτα τον Αντρέα Κούννα, ο οποίος χάνει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τη Γαλάτα. Όλα αυτά ωστόσο, όπως σημειώσαμε δεν πτόησαν τους συγκεντρωμένους στον στόχο αθλητές μας και σε μια ξαφνική αντεπίθεση, ο Θεριστής εν μέσω αποθέωσης έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας το προβάδισμα στο Φοίνικα.

Στο δεύτερο μέρος, μπήκε μια διαφορετική Ανόρθωσις, πιο ήρεμη αφού είχε ήδη ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και ταυτόχρονα πιο αποφασισμένη να μην κάνει τους φίλους της να καρδιοχτυπήσουν ξανά. Ρόλο δήμιου ανέλαβε ο Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος με δυο προσωπικά γκολ σε δυο λεπτά ανέβασε το κοντέρ στο 1-4 και έδωσε αέρα νίκης στην ομάδα μας. Κάπου εκεί χάθηκε η σοβαρότητα και στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας να αποδώσουν περισσότερο θέαμα παρά ποδόσφαιρο ουσίας, κατάφεραν να δεχτούν τη μείωση του σκορ στο 2-4.

Οι οδηγίες του προπονητή για κράτημα της μπάλας και σωστή κυκλοφορία έπιασαν τόπο, καθώς ο αντίπαλος σε ελάχιστες στιγμές κατάφερε να ξαναγίνει απειλητικός. Ο Φάνος Χαρή ανέλαβε να καθησυχάσει άπαντες με το 2-5 και να ανοίξει την ψαλίδα πετυχαίνοντας και το 60 γκολ της ομάδας. Την σκυτάλη παρέλαβε ο Λοΐζος Κουτσαντώνης κάνοντας το 2-7, ενώ το τελικό 2-8 διαμορφώθηκε με το χατ-τρικ του Δημητρίου.

Θα ήταν ένας πραγματικά υπέροχος αγώνας με σασπένς, ανατροπή, θέαμα, αρκετά γκολ και ευρεία νίκη, αν η άδικη κάρτα στον Αντρέα Κούννα δεν χαλούσε τη γιορτή. Εκείνο που κρατάμε παρόλα αυτά, είναι η εξαιρετική απόδοση της ομάδας και οι ψυχικές δυνάμεις που κατέθεσε στο γήπεδο σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Διεύρυνε το σερί των νικών, εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και κοιτάζει τη συνέχεια με αισιοδοξία.

* Η εξέλιξη του αγώνα μεταδόθηκε ζωντανά από τη σελίδα του Ανόρθωσις24, στο facebook.

[nggallery id=22]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ