Ανόρθωσις 1 – 0 Σαλαμίνα: Προχωράμε ακάθεκτοι

Μία δύσκολη αλλά σημαντική από κάθε πλευρά νίκη πήρε σήμερα η ομάδα μας, με 1-0 απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα, στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Η ομάδα μας δυσκολεύτηκε αρκετά και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρμα μερικές από τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκε, κάτι που έκανε ο Σπαντάτσιο από τα έντεκα βήματα μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Λαβόρδε σε μία από τις επελάσεις του. Με την σημερινή νίκη πιάνουμε και πάλι κορυφή, όμως η σημερινή εμφάνιση δεν ήταν η αναμενόμενη από την ομάδα μας και για να φτάσουμε στον στόχο μας, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.

Η σύνθεση

Την θέση του Νταν Αλέξα στον χώρο της μεσαίας γραμμής πήρε ο Οχαγιόν, ενώ επανήλθε ο Ίλιτς στο κέντρο της άμυνας μετά την τιμωρία του στο παιγνίδι με τον Ολυμπιακό. Στις υπόλοιπες θέσεις διατηρήθηκαν οι ίδιοι όπως και στο προηγούμενο παιγνίδι. Βαλβέρδε κάτω από τα δοκάρια, Σιέλης και Άντιτς στα δύο αμυντικά άκρα, και Σκοπελίτης – Σπαντάτσιο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ελλαδίτη να επανέρχεται στην φυσική του θέση. Λαβόρδε και Ιτζχάγκι βρέθηκαν στα δύο επιθετικά άκρα και Ρέζεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα μας είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυσκολευόταν στην πολυπρόσωπη άμυνα της Σαλαμίνας, με τους ποδοσφαιριστές της να κάνουν καθυστερήσεις συνεχώς και να σπάζουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Ρέζεκ ήταν αυτός που βρέθηκε περισσότερες φορές σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ αμυντικά παρά το ότι δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα, η Σαλαμίνα απείλησε μερικές φορές την εστία του Βαλβέρδε. Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και το θέατρο του Λαβόρδε, ο οποίος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα και θα χάσει τον επόμενο αγώνα της ομάδας μας απέναντι στην Αγία Νάπα. Η ομάδα μας έδειξε ότι θέλει δουλειά στην επιθετική της λειτουργία όταν κρατά την μπάλα στα πόδια της και όταν ο αντίπαλος δεν ανοίγεται έτσι ώστε να βρούμε τους χώρους για τις γρήγορες αντεπιθέσεις μας.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε πιο δυνατά και κυνήγησε περισσότερο το τέρμα, με το Ρέζεκ να χάνει μοναδική ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 64′ όμως η ομάδα μας κέρδισε το πέναλτι με το Λαβόρδε, και ο Σπαντάτσιο που ανέλαβε την εκτέλεση, άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας, σημειώνοντας το έβδομο του φετινό τέρμα και δεύτερο από εκτέλεση πέναλτι. Πριν το τέρμα προηγήθηκε η αλλαγή Οχαγιόν – Οκκά, με τον Λέβι να φρεσκάρει την επιθετική μας γραμμή, αλλά μετά το τέρμα επανήλθαν οι ισορροπίες με τον Λαμπάν να μπαίνει στην θέση του Ιτζχάγκι. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα μετά το τέρμα μας, αγωνιστήκαμε πιο συντηρητικά και μπορούσαμε αν ήμασταν πιο προσεκτικοί να τελειώναμε γρηγορότερα το παιγνίδι, κάτι που δεν καταφέραμε. Θέση στον αγώνα πήρε και ο Ρονκάτο στην θέση του Λαβόρδε, ο οποίος κέρδισε αρκετές μονομαχίες και έδειξε αρκετή διάθεση. Το τέλος, μας βρίσκει να πανηγυρίζουμε μία σημαντική νίκη που μας ανεβάζει και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής κρίνεται και μάλιστα πολύ στην φάση του πέναλτι που κερδίσαμε. Επειδή εμείς σαν Anorthosis24 τα λέμε ντόμπρα και σταράτα, όπως το είδαμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες, δεν φαίνεται καθαρά να υπάρχει επαφή η όχι. Παρόλο που ο τηλεοπτικός φακός δεν δείχνει καθαρά αν υπάρχει επαφή η όχι, αυτή από ότι φάνηκε στο γήπεδο ήταν χαμηλά στα πόδια κατά τον διασκελισμό του αντίπαλου ποδοσφαιριστή. Επιπλέον, η αντίδραση του παίχτη της Σαλαμίνας που πρωταγωνίστησε στη φάση, δείχνει μάλλον σημάδια “ενοχής”. Μπορούσε επίσης ο διαιτητής να είναι πιο «σκληρός» απέναντι στην Σαλαμίνα που καθυστερούσε το παιγνίδι συνεχώς με την ανοχή του.

Η ομάδα

Η ομάδα σήμερα αγωνίστηκε πολύ μέτρια, κάνοντας μία από τις χειρότερες της εμφανίσεις φέτος. Ακόμη όμως και με τέτοιες εμφανίσεις πήραμε την νίκη, και αναμένουμε άμεσα βελτίωση στους επόμενους αγώνες αν θέλουμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα τον ερχόμενο Μάη. Η ομάδα χρειάζεται να βάζει περισσότερη πίεση στον αντίπαλο της, ιδιαίτερα σε παιγνίδια με τις θεωρητικά εύκολες ομάδες, και να μην τα κάνουμε ντέρμπι στο τέλος. Φθάνουμε ήδη στην ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, και πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.

Ο προπονητής

Σύγχυσε τους ποδοσφαιριστές σε κάποια φάση ο Ρόνι Λέβι, με τον Ρέζεκ να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης όπου δεν μπορεί να αποδώσει αυτά που μπορεί, και τον Ιτζχάκι να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Με την επιθετική λειτουργία της ομάδας όμως να μην είναι και η καλύτερη, δοκίμασε να ανακατέψει την τράπουλα με την  ελπίδα να του βγει κάτι διαφορετικό. Αν δεν κερδίζαμε το πέναλτι, φαινόταν ότι μόνο με ατομικές ενέργειες κάποιων ποδοσφαιριστών θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Ο Λέβι δούλεψε καλά το πώς αντεπιτίθεται η ομάδα όταν βρίσκει ανοιχτούς χώρους, αλλά πρέπει να δουλέψει και την επιθετική λειτουργία της ομάδας όταν βρίσκουμε πολυπρόσωπες άμυνες απέναντί μας.

Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

[nggallery id=14]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ