Ανόρθωσις 0 -3 Παμβοχαϊκός: Χάσαμε από ανώτερο αντίπαλο

Την ήττα με 0-3 γνώρισε η ομάδα μας στον αποψινό, ιστορικό αγώνα απέναντι στον Παμβοχαϊκό, για τη φάση των 16 του CEV CUP. Η ομάδα μας πάλεψε τον αγώνα αλλά ο αντίπαλος μας ήταν ανώτερος στο γήπεδο, και πλέον πάμε στον επαναληπτικό στο Λουτράκι για να διεκδικήσουμε το θαύμα.

Δυνατό ξεκίνημα έκανε η Ανόρθωσις παίρνοντας το προβάδισμα με 7-4. Η ομάδα μας κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το 9-8. Από εκεί και πέρα πήρε μπρος η ομάδα από το Βραχάτι και με ένα σερί 6-0 απέκτησε διαφορά ασφαλείας (14-9) και ήταν σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του σετ (25-18).

Δυνατά μπήκαν στο δεύτερο και συγκλονιστικό σε εξέλιξη σετ οι δύο ομάδες, με την Ανόρθωση να έχει αρχικά το προβάδισμα (7-6) το οποίο διατηρούσε συνεχώς χάρις στην εξαιρετική απόδοση του Μοντόγια, συνεπικουρούμενου από τους συμπαίχτες του. Ο Παμβοχαϊκός άντεξε στην πίεση και πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ με 18-17. Η Ανόρθωσις δεν το έβαλε κάτω, βρισκόταν κοντά στο σκορ και κατάφερε να ξαναπάρει κεφάλι στο 22-21. Η συνέχεια έσπαγε καρδιές. Δύο φορές έφθασε κοντά στην κατάκτηση του σετ η Ανόρθωσις 24-23 και 25-24, όμως ο Παμβοχαϊκός χάρις στον Καλδέϊρα και τον Μαντέκα κατάφερε να πάρει και αυτό το σετ με 27-25.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Παμβοχαϊκού έπαιζε πιο άνετα και είχε συνεχώς το προβάδισμα, αλλά η Ανόρθωσις βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής. Η ομάδα της Αμμοχώστου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8. Κατσανεβάκης και Γιοβάνοβιτς ανέβασαν την απόδοσή τους και η ομάδα του Βραχατίου έδειχνε πιο δυνατή στο γήπεδο, εκτοξεύοντας το σκορ σε 13-8 και οδηγώντας το σταδιακά στο 22-17. Ύστατη προσπάθεια της Ανόρθωσης να ανατρέψει το σκορ χωρίς αποτέλεσμα. Ο Παμβοχαϊκός πήρε και το τρίτο σετ με 25-20 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

Η ομάδα της Ανόρθωσης αποθεώθηκε από τους 1000 και πλέον φιλάθλους της ενώ χειροκρότησαν θερμά και τον νικητή της συνάντησης, Παμβοχαϊκό.

Πριν από τον αγώνα η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, δια του Προέδρου της Δαμιανού Χατζηδαμιανού, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα την ομάδα του Παμβοχαϊκού, τιμής ένεκεν για την παρουσία της ομάδας στην Κύπρο.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου και ο Δήμος Αμμοχώστου τίμησαν τον πετοσφαιριστή του Παμβοχαϊκού, Γιάννη Μαντέκα, για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα της Ανόρθωσης και για την συμβολή του στην κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου.

Το Ανόρθωσις24 μετέδωσε ζωντανά το παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας μας, ενώ στο τέλος φιλοξένησε δηλώσεις των Άνθιμου Οικονομίδη και Γιάννη Μαντέκα:

Το παιχνίδι μέσα από το φακό του AnoMedia και οι δηλώσεις του Μάριου Κοντού:

Διακύμανση του σκορ:

1ο σετ: 8-7, 10-16, 16-21, 18-25
2ο σετ: 8-6, 16-15, 20-21, 25-27
3ο σετ: 6-8, 11-16, 16-21, 20-25

Ανόρθωσις (Μ. Κοντός): Πλατρίτης, Γ.Χρυσοστόμου, Οικονομίδης, Μοντόγια, Σμιθ, Γεωργίου (λίμπερο) Αντωνίου (Γ.Κοντός, Παναγιωτίδης)
Παμβοχαϊκός (Ν. Ζαλμάς): Μαντέκας, Δροκάρης, Κατσανεβάκης, Γιοβάνοβιτς, Καλδέϊρα, Καραγιάννης (λίμπερο) Δημητρακόπουλος, (Παπαδόπουλος, Μπεκιάρης, Μπάκας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ