Αλέξα στο Anorthosis24: «Δεν θα μιλήσω για την τιμωρία για να μην τιμωρηθώ ξανά»

Στο Anorthosis24 μίλησε ο Ρουμάνος αμυντικός χαφ της ομάδας μας, Νταν Αλέξα, ο οποίος αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, τη ζωή στην Κύπρο και πως βλέπει το Κυπριακό ποσόσφαιρο. «Highlight» της συνέντευξης ήταν η απάντηση του στην ερώτηση για την τιμωρία του για το παιγνίδι με την Ομόνοια, όπου μας είπε ότι δεν θέλει να πει περισσότερα για να μην τιμωρηθεί και πάλι! Ως γνωστό, ο Ρουμάνος τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό για τα όσα συνέβησαν στο παιγνίδι με την Ομόνοια και θα χάσει τους επόμενους δύο αγώνες της ομάδας μας με Αγία Νάπα και Εθνικό. Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταν Αλέξα:

Anorthosis24: Τι πιστεύεις για την μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας και αν έφτασε στο μάξιμουμ.

Αλέξα: Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα το καλοκαίρι και είναι δύσκολο να παίζεις πολύ καλά από την αρχή. Το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και να παίρνουμε τη νίκη, κάτι που κάνουμε καλά μέχρι σήμερα.

Anorthosis24: Μετά το παιχνίδι με τη Ντίλα Γκόρι, η εικόνα της ομάδας είναι καλύτερη;

Αλέξα: Όταν χάσαμε από την Ντίλα Γκόρι και αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, πικράναμε τους οπαδούς μας, αλλά και χάσαμε την ευκαιρία να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Όμως μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα η ομάδα βελτιώθηκε αρκετά, είναι πιο ομάδα. Κάποιες φορές έχουμε πολύ καλές στιγμές, κάποιες φορές όχι. Είναι φυσιολογικό γιατί είμαστε μια νέα ομάδα και στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι και θα αποδώσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο.

Anorthosis24: Μετά την ισοπαλία με το Παραλίμνι πώς είδες την αντίδραση των οπαδών;

Αλέξα: Μας χειροκρότησαν μετά το τέλος του αγώνα γιατί χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να κερδίσουμε, και αυτό μας χαροποίησε και μας έδωσε δύναμη για την συνέχεια.

Anorthosis24: Είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση σου;

Αλέξα: Είμαι ικανοποιημένος αλλά μπορώ να παίξω καλύτερα. Όπως είπα ήρθαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, και χρειαζόμαστε τον χρόνο μας για να αποδώσουμε ακόμη καλύτερα.

Anorthosis24: Σε αποκαλούν χειρούργο επειδή παίρνεις πολλές κάρτες. Μέχρι τώρα πήρες τέσσερις κάρτες σε επτά παιχνίδια. Μπορείς να ελέγξεις καλύτερα τον εαυτό σου;

Αλέξα: Κάθε φορά σκέφτομαι ότι πρέπει να ελέγξω τον εαυτό μου αλλά είναι δύσκολο να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού μου. Σε όλη μου τη ζωή έτσι παίζω. Αγωνίζομαι με πολύ πάθος, και είναι δύσκολο κατά την διάρκεια του παιγνιδιού να ελέγξω τα συναισθήματά μου και τον τρόπο που αγωνίζομαι.

Anorthosis24: Θα χάσεις τα επόμενα δύο παιχνίδια (συνολικά τρία). Αγωνιστικά θα σε πάρει πίσω αυτή η αποχή;

Αλέξα: Θα μείνω έξω σχεδόν ένα μήνα και δεν είναι εύκολο. Όμως αυτή είναι η ζωή, πρέπει να προετοιμαστώ καλά και όταν με χρειαστεί ο προπονητής μου να είμαι έτοιμος. Όταν επιστρέψω και ο προπονητής μου πει να αγωνιστώ, τότε θα πρέπει να είμαι έτοιμος και να δώσω αυτά που μπορώ να δώσω.

Anorthosis24: Ποιο είναι το δυνατό σημείο της ομάδας;

Αλέξα: Έχουμε ποιοτικούς παίκτες που κάνουν τη διαφορά, παίζουν με την καρδιά και με πάθος, και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιγνίδι της ομάδας μας.

Anorthosis24: Μπορεί να συνεχίσει η ομάδα σε αυτό το ρυθμό; Να παίρνει τη μία νίκη μετά την άλλη;

Αλέξα: Αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλουμε τους οπαδούς δίπλα μας, όλοι πρέπει να παραμείνουμε κοντά σαν μια οικογένεια για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Anorthosis24: Πώς σχολιάζεις την τιμωρία σου στο παιχνίδι με την Ομόνοια;

Αλέξα: Δεν θέλω να μιλήσω για να μην τιμωρηθώ ξανά.

Anorthosis24: Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα;

Αλέξα: Όλα είναι καλά, υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Οι παλιοί μας βοήθησαν πολύ να ενσωματωθούμε πιο καλά στην ομάδα. Σε ότι χρειαστήκαμε ήταν εκεί, και μας βοήθησαν σε όλα. Είμαστε μια οικογένεια.

Anorthosis24: Πώς βλέπεις τις άλλες δύο ομάδες που είναι μαζί μας στην κορυφή;

Αλέξα: Είναι καλές ομάδες και θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είμαστε σοβαροί. Στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα δεν ήμασταν καλοί αλλά το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε. Πρέπει να πάμε στα ντέρμπι χωρίς να χάσουμε βαθμό και εκεί να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τις νίκες.

Anorthosis24: Γενικά πώς βλέπεις το ποδόσφαιρο στην Κύπρο;

Αλέξα: Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, καλές ομάδες. Είναι καλό πρωτάθλημα και περίμενα ότι θα είναι έτσι. Υπάρχουν καλοί ξένοι ποδοσφαιριστές και ονόματα μεγάλα για την Ευρώπη, κάτι που ανεβάζει το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ήταν όπως το περίμενα το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Anorthosis24: Ήταν εύκολη απόφαση να έρθεις στην Κύπρο;

Αλέξα: Έπαιζα σχεδόν 11 χρόνια στη Ρουμανία, ήθελα να κάνω μια αλλαγή και είμαι χαρούμενος που την έκανα γιατί νιώθω καλά εδώ.

Anorthosis24: Σου αρέσει εδώ θα ήθελες να μείνεις περισσότερο;

Αλέξα: Ναι, νιώθω καλά εδώ και θα ήθελα να μείνω και τον επόμενο χρόνο. Είναι σημαντικό για όλους να πάρουμε κάποιο τίτλο. Τέτοιες ομάδες όπως την Ανόρθωση σου δίνουν δύναμη.

Anorthosis24: Πώς είναι η σχέση σου με τον κόσμο εκτός γηπέδου;

Αλέξα: Η σχέση μου με τον κόσμο είναι πολύ καλή. Με σταματάνε στον δρόμο και με ρωτάνε για τα παιχνίδια. Μου αρέσει να έχω αυτή την επαφή με τον κόσμο, είναι φυσιολογικό. Θέλουμε τους οπαδούς μας και είναι σημαντικό να έχουμε καλή σχέση.

Anorthosis24: Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

Αλέξα: Τους θέλουμε δίπλα μας, να μας βοηθήσουν. Είναι δύσκολο να παίζουμε καλά χωρίς αυτούς. Αν κάποιες φορές δεν παίζουμε καλά τους θέλουμε δίπλα μας για να μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ