ΑΕΚ 2 – 3 Ανόρθωσις: Δικιά μας η πόλη, δικιά μας η κορυφή

Τρένο χωρίς φρένα η ομάδα μας, άλωσε το ΓΣΖ και πήρε μεγάλη νίκη με 2-3 επί της ΑΕΚ. Τεράστια νίκη για την Ανόρθωση, που παρά το ότι προηγηθήκαμε στις αρχές του παιγνιδιού, δεχθήκαμε δύο τέρματα με την ψυχολογία να είναι με το μέρος της ομάδας της Λάρνακας. Πριν τελειώσει το ημίχρονο, φέραμε το παιγνίδι στα ίσα και ολοκληρώσαμε την ανατροπή στην επανάληψη. Το πρώτο τέρμα για την ομάδα μας με το οποίο ανοίξαμε το σκορ, πέτυχε ο Ρέζεκ στο 12’, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει δύο τέρματα στο 30’ και 39’. Ισοφάρισε ο Ίλιτς στο 43’ και ο Κάλβο ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 66’.

Η σύνθεση

Με τον Κόλιν και πάλι στο δεξί άκρο έστησε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ο Λέβι, ο οποίος επανήλθε στο γνώριμο 4-2-3-1. Ο Αλέξα επανήλθε στην εντεκάδα δίπλα στον Σκοπελίτη, με τον Σπαντάτσιο να αγωνίζεται πιο μπροστά τους. Βαλβέρδε κάτω από τα δοκάρια, Ζόρζε, Ίλιτς και Άντιτς στο αριστερό άκρο συμπλήρωσαν την αμυντική γραμμή. Ο Λαβόρδε αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, στην κορυφή ο Οκκάς, και στο αριστερό ο Ρέζεκ. Αρκετές αλλαγές και σήμερα από τον Λέβι, και σε πρόσωπα αλλά και σε θέσεις.

Πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα μας ξεκίνησε πιο δυνατά το πρώτο ημίχρονο, και άνοιξε γρήγορα το σκορ με τον Ρέζεκ στο 12’, όταν εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση που Χαΐμοφ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αλέξα έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας μας, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρέζεκ και πάλι ασταθή απόκρουση του Χαΐμοφ, από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Κάπου εκεί αφυπνίστηκε η ΑΕΚ, και με την ομάδα μας αμυντικά να έχει μεγάλα κενά, ιδιαίτερα στα δεξιά, μπήκε σιγά σιγά στο παιγνίδι. Στο 30’ έγινε το αναμενόμενο, με τον Μάτσι με κεφαλιά να ισοφαρίζει, και 10 λεπτά αργότερα να παίρνει κεφάλι στο σκορ με σουτ του Πάλιτς, το οποίο κόντραρε στον Άντιτς, με την μπάλα να αλλάζει πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα. Και εκεί που η ψυχολογία ήταν με το μέρος της ΑΕΚ, μετά από σέντρα του Οκκά, ο Ίλιτς με κεφαλιά έφερε το παινγίδι στα ίσα, με το 2-2 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν καλύτερη σε σχέση με το πρώτο, με τους ποδοσφαιριστές μας να πιέζουν εντονότερα τους αντιπάλους και να μη μπορούν να κάνουν το παιγνίδι τους. Στο 66’, και χωρίς να προηγηθούν αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ο Κάλβο – ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα πήρε την θέση του Οκκά – έδωσε κεφάλι στο σκορ για την ομάδα μας μετά από πάσα του Λαβόρδε. Η ομάδα μας πίεζε την ΑΕΚ η οποία δεν μπορούσε να κάνει το παιγνίδι της ελεύθερα όπως στο πρώτο ημίχρονο, και με τον Βαλβέρδε να κάνει την απόκρουση στο τελευταίο λεπτό σε σουτ του Ντάμεν, το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα μας να παίρνει μία τεράστιας σημασίας νίκη.

Η ομάδα

Η Ανόρθωση άρχισε καλά το παιγνίδι, προηγήθηκε στο σκορ, μπορούσε και για δεύτερο, αλλά κάπου εκεί χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η ΑΕΚ έφτανε πολύ εύκολα στην περιοχή μας, και ιδιαίτερα από την δεξιά πλευρά είχαμε τεράστιο πρόβλημα, με τον Λαβόρδε να μην βοηθά στα μαρκαρίσματα και να έχει επιπλέον ποδοσφαιριστή η ΑΕΚ στην επίθεση. Η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου, και μάλιστα κατάφεραν να πάρουν και κεφάλι στο σκορ. Κάπου εκεί ξύπνησαν οι ποδοσφαιριστές μας, έβαλαν πίεση στον αντίπαλο και ήρθε το δεύτερο τέρμα. Η πίεση που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να μην βρίσκει πλέον κενούς χώρους, και την ομάδα μας να πετυχαίνει και το τέρμα της νίκης. Πήραμε τη νίκη απέναντι στη δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα εκτός έδρας, και αυτό είναι που μετράει.

Ο προπονητής

Ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα ο Ρόνι Λέβι. Επανέφερε το 4-2-3-1 με τον Αλέξα στην αρχική σύνθεση, αλλά με τον Ρέζεκ να αγωνίζεται στο δεξί άκρο, μπροστά από τον Κόλιν. Θεωρούμε ότι η μεταφορά του Λαβόρδε δεξιά ήταν για να βοηθά στα μαρκαρίσματα από τα αριστερά, λόγω του Τζέισον Δημητρίου, αλλά η ομάδα μας στο τέλος αντιμετώπιζε πρόβλημα και από τις δύο πλευρές. Διόρθωσε το λάθος του, με την οπισθοχώρηση της ομάδας μετά το πρώτο μας τέρμα, καθώς είδαμε μία Ανόρθωση να πιέζει περισσότερο στην επανάληψη και να είναι πιο συμπαγής ομάδα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο.

Ο κόσμος

Απίστευτη η παρουσία του κόσμου, και σε παλμό και σε αριθμό. 4μιση χιλιάδες Ανορθωσιάτες βρέθηκαν στο γήπεδο, και βοήθησαν την ομάδα να φθάσει στη νίκη. Ιδιαίτερα μετά την ψυχρολουσία των δύο τερμάτων που δεχθήκαμε, καθώς ούτε και σε εκείνο το χρονικό σημείο που η ομάδα μας χρειαζόταν τον παλμό του κόσμου, σταμάτησαν να φωνάζουν.

Τι μας μένει από το παιγνίδι

–          Η ανατροπή των εις βάρος μας δεδομένων

–          Το ότι νικήσαμε χωρίς να έχουν καλή απόδοση ποδοσφαιριστές – κλειδιά, δείγμα μεγάλης ομάδας.

–          Η παρουσία του κόσμου

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε

–          Το νεκρό διάστημα της ομάδας από το 15’ μέχρι το 40’

–          Το ότι δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα στον βαθμό που έπρεπε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ