Αγία Νάπα 0 – 1 Ανόρθωση: Έτσι δεν πάμε πουθενά

Έβδομη συνεχόμενη νίκη για τη Μεγάλη Κυρία, και αυτή όμως συνοδεύτηκε με άσχημη εμφάνιση. Η ομάδα μας, πολύ κατώτερη των περιστάσεων, ήταν πολύ πίσω από τις πραγματικές τις δυνατότητες και παραλίγο να αφήσει δύο βαθμούς στο Παραλίμνι. Ευτυχώς όμως που πάλι βρέθηκε κάποιος να «ξελασπώσει» την κάκιστη εμφάνιση. Σήμερα ήταν η σειρά του Οκκά να σκοράρει και να μας δώσει τους τρεις βαθμούς.

Η σύνθεση

Ο Ρονκάτο επανήλθε στην εντεκάδα μετά την τιμωρία του Λαβόρδε, με τον Βραζιλιάνο να αποτελεί την μόνη αλλαγή ποδοσφαιριστή σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Σαλαμίνα. Ο Βαλβέρδε ήταν κάτω από τα δοκάρια, με Ίλιτς και Κόλιν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και τους Σιέλη και Άντιτς τους δύο ακραίους αμυντικούς. Οχαγιόν και Σκοπελίτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ιτζάγκι και Ρέζεκ να συμπληρώνουν την επιθετική γραμμή.

Πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα μας στην αρχή του παιγνιδιού είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να οργανώσει καλά το παιγνίδι της καθώς η Αγία Νάπα αμυνόταν πολύ καλά με όλους τις τους ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες μας ήταν στατικοί και γύριζαν συνέχεια την μπάλα πίσω, μη μπορώντας να βρουν κενούς χώρους. Πέραν ενός σουτ του Σπαντάτσιο, δεν απειλήσαμε σχεδόν καθόλου την ομάδα της Αγίας Νάπας, η οποία σε μερικές της αντεπιθέσεις ήταν επικίνδυνη. Με τον κλασσικό ακραίο επιθετικό απών από την 11άδα, δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα, ιδιαίτερα από την στιγμή που οι ακραίοι μας αμυντικοί και πάλι δεν κατέβαιναν στο αντίπαλο μισό για να βοηθήσουν.

Δεύτερο ημίχρονο

Με μία αλλαγή ξεκινήσαμε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Οκκά να παίρνει την θέση του Ρονκάτο. Υπήρχε περισσότερη κίνηση από τους ποδοσφαιριστές μας, αλλά και πάλι δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Η Αγία Νάπα αμυνόταν πολύ καλά και έβρισκε κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις της και μάλιστα ήταν πιο επικίνδυνη από εμάς. Το παιγνίδι από κάποιο σημείο και μετά έγινε αρκετά γρήγορο, καθώς αφήσαμε αρκετούς χώρους κενούς, ενώ η ομάδα της Αγίας Νάπας στο 74ο λεπτό είχε και δοκάρι!  12 λεπτά προηγουμένως, πραγματοποιήσαμε και την δεύτερη μας αλλαγή, με τον Ζούλα να παίρνει την θέση του Οχαγιόν.  Στο 78′ είχαμε την καλύτερη μας ευκαιρία στο παιγνίδι, όταν ο Χρυσοστόμου απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Οκκά.  Έξι λεπτά αργότερα, ήρθε το τέρμα για την ομάδα μας με κοντινή κεφαλιά του Οκκά και το τέλος  μας βρήκε να πανηγυρίζουμε μία σημαντική νίκη.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής έβγαλε το παιγνίδι χωρίς να χρησιμοποιήσει την κίτρινη κάρτα, πλην του Οκκά σε ένα πέναλτι που ζητήσαμε και το οποίο θεωρήθηκε θέατρο. Μπορούμε να πούμε ότι η διαιτησία σήμερα ήταν αρκετά καλή, αλλά μένει να δούμε κατά πόσο ήταν ή όχι πέναλτι η φάση του Οκκά. Μπορούσε να είναι πιο αυστηρός και τολμηρός με την κίτρινη στον τερματοφύλακα της Αγίας Νάπας, για τις εσκεμμένες και επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις που προκαλούσε.

Η ομάδα

Σήμερα κάναμε την χειρότερη μας εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Είδαμε παίχτες στατικούς, να γυρίζουν συνέχεια την μπάλα πίσω, να μην μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Αυτό που είδαμε σήμερα δεν ήταν Ανόρθωση. Το μόνο καλό του παιγνιδιού ήταν που πήραμε του ζητούμενο, και τίποτε άλλο.

Ο προπονητής

Ο Λέβι παρέταξε την ομάδα όπως θα φανταζόταν ο καθένας με τους ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεσή του, αλλά ο τρόπος που αγωνιζόμασταν ήταν κακός για τα μάτια μας, τα οποία πόνεσαν με αυτά που είδαμε. Τονίσαμε σε σημερινό μας άρθρο ότι από την στιγμή που οι δύο κλασσικοί ακραίοι επιθετικοί που έχουμε, δεν θα αγωνίζονταν, έπρεπε να δούμε τους ακραίους μας αμυντικούς να δίνουν περισσότερες βοήθειες στην επίθεση. Κάτι που δεν είδαμε σε σχεδόν κανένα σημείο του αγώνα. Ο Λέβι πρέπει να καταλάβει ότι η Αγία Νάπα και η κάθε Αγία Νάπα δεν είναι ΑΠΟΕΛ ή Ομόνοια για να κατεβάζει την ομάδα με τέτοιους προσανατολισμούς όπως σήμερα και να τους δίνουμε την ευκαιρία να μας κάνουν την ζημιά.

Ο κόσμος

Ο κόσμος ήταν το μόνο που θύμισε Ανόρθωση σήμερα. Ακόμα και όταν ο χρόνος που έμενε για να τελειώσει το παιγνίδι ήταν λίγος, συνέχιζε να σπρώχνει την ομάδα προς την νίκη.

Τι μας μένει από το παιγνίδι

–          Μόνο οι τρεις βαθμοί

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε

–          Την χάλια εμφάνιση μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ