Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;

Εκεί που λέμε ότι τα είδαμε όλα, έρχεται ένα νέο περιστατικό να πιστοποιήσει το γεγονός ότι το Κυπριακό ποδόσφαιρο διοικείται ετσιθελικά, από άτομα που θεσπίζουν κανονισμούς στο άψε-σβήσε. Η σημερινή (27/10) ανακοίνωση περί της περιβόητης ένστασης της Σαλαμίνας σε βάρος της ΑΕΛ, ήρθε να μας θυμίσει ότι αυτοί που υποστηρίζουν ότι “τα πρωταθλήματα κερδίζονται στο γήπεδο”, μάλλον ζουν σε … ρομαντικές εποχές. Είναι άξιο απορίας με ποιο τρόπο δικαιολογείται η εν λόγω απόφαση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχουν προηγούμενα για τα οποία ίσχυσε το ακριβώς αντίθετο. Βέβαια δεν θέλει και πολύ σκέψη να αντιληφθούμε ότι αυτοί που πήραν την απόφαση, θα μας παραθέσουν “παιχνίδια με τις λέξεις” και παραπομπές των κανονισμών που διαβάζονται μόνο με … μεγεθυντικό φακό.

Η πρόθεση του παρόντος άρθρου δεν είναι να ασχοληθεί με θέματα που δεν άπτονται της μεγάλης ιδέας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, αλλά να καυτηριάσει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια από υπέρμαχοι του σωματείου, έχουμε γίνει κριτές, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοι μας αλωνίζουν παρασκηνιακά.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από το πρόσφατο παρελθόν; Την αποβολή του Λαβόρδε επειδή έφαε το ξύλο της χρονιάς του και ο Νικολαϊδης έψαχνε αφορμή να τον αποβάλει; Το πλεονέκτημα στο αντιαθλητικό παίξιμο του Μέρσιο στο Ρέζεκ που οδήγησε στην δράση-αντίδραση από τον Τσέχο διεθνή; Την περιβόητη αποβολή του Σπρόγκελ στο ματς των 100χρονων με τον Ερμή κατόπιν υποδείξεως του τέταρτου βοηθού; Την αλλαγή του φύλου αγώνος στο ματς με την ΑΕΚ; Και μιας και περί φύλου αγώνος ο λόγος, γιατί η παραπομπή των Αλέξα και Ρονκάτο αφού δεν αναγράφεται τίποτα σε αυτό; Φόνος (!!!) να γίνει στο γήπεδο, τα χέρια των αρμοδίων είναι δεμένα αν δεν υπάρχει αναφορά στο επίσημο έγγραφο από τον διαιτητή.

Ομοϊδεάτες, αντιληφθείτε ότι η αγωνιστική μας ανάκαμψη τρομάζει το Λευκωσιάτικο κατεστημένο, γεγονός που δεν διστάζουν να το ομολογήσουν σε οπαδικά sites. Το ένδοξο παρελθόν σε συνδυασμό με το ήθος του Ανορθωσιάτη τον “προστάζει” να επιζητά επιβλητικές εμφανίσεις και νίκες με μεγάλα σκορ αλλά τα φαινόμενα αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Σε εποχές που το υλικό της ομάδας ήταν έτη φωτός από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, σε εποχές που οι μικρομεσαίες ομάδες είχαν ρόλο κομπάρσου, σε εποχές που η ΚΟΠ δεν ήταν (τόσο) γκέτο. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής μας έχουν δώσει περισσότερους από ένα λόγο να είμαστε στο γήπεδο κάθε εβδομάδα, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον οπαδό, να μην επικροτήσει αυτή την νέα προσπάθεια που γίνεται για να δούμε την ομάδα μας στα ψηλά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ