Πρώτη νίκη για την ομάδα φούτσαλ (video)

 

 

Την πρώτη της νίκη πέτυχε απόψε το βράδυ στο κοινοτικό Λάρνακας η νεοσύστατη ομάδα του futsal Ανόρθωσης. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 1-2, απόρροια κυρίως του άγχους και της έλλειψης οικειότητας με το παρκέ, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΜΕΚ Καψάλου. Οι Φώκου, Κεραυνός, Χαρή, Κουννάς και Στυλιανού αποτέλεσαν την αρχική πεντάδα, με την ομάδα μας να μπαίνει δυνατά αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να κλειστούν στο δικό τους μισό. Παρά το γεγονός ότι η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ μας, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ εκμεταλλευόμενοι αδράνεια στην Ανορθωσιάτικη άμυνα.

Οι ποδοσφαιριστές μας δεν αποσυντονίστηκαν αλλά αντιθέτως έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με δράστη τον Σταύρου ενώ ο Θεριστής δεν μπόρεσε εξ’ επαφής να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα οποίος αποτελούσε τον κορυφαίο της ομάδας του, τουλάχιστον μέχρι εκείνο το σημείο. Η υπεροχή της ομάδας μας καρποφόρησε όταν ο Κεραυνός βρήκε μέσα στην περιοχή τον Δημήτρη ο οποίος πέτυχε το πρώτο επίσημο τέρμα στην ιστορία του τμήματος. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των 50 περίπου φίλων της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο, οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν νέα χαλαρότητα στην άμυνά μας και μετά από φάση διαρκείας πήραν εκ νέου το προβάδισμα, σκοράροντας ουσιαστικά και στις δύο επισκέψεις τους στην περιοχή μας, στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι και την ανάπαυλα η ομάδα μας εξαπέλυσε κύμα επιθέσεων με τους Χαρή, Σταύρου, Χαραλάμπους και Θεριστή να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς μιας και ο Σταύρου κατάφερε νωρίς να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με σουτ μέσα από την περιοχή. Μη μπορώντας να αντιδράσουν ορθολογικά, οι φιλοξενούμενοι επιστράτευσαν αρκετές φορές θεατρινισμούς προκειμένου να πάρουν ανάσες μιας η αποστολή τους υστερούσε τόσο ποιοτικά, όσο και αριθμητικά έχοντας μόνο δύο παίκτες στον πάγκο. Σε μια τέτοια φάση ο Κεραυνός παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα αλλά λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα μας πήρε το ζητούμενο, με τον Δημήτρη να κάνει τα προσωπικά του τέρματα 2 μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια. Με την σέντρα λίγο έλειψε να δεχτούμε την ισοφάριση αλλά ο τερματοφύλακας Στυλιανού ενήργησε σωτήρια για την εστία μας.

Σε αυτό το σημείο ο προπονητής επανέφερε το rotation, στοιχείο το οποίο ήταν από τους λόγους που ενδεχομένως να στέρησε την συνοχή της ομάδας στο πρώτη ημίχρονο. Συνάμα οι ποδοσφαιριστές μας εφάρμοσαν μια πιο συντηρητική τακτική ανταλλάζοντας πολλές μεταβιβάσεις στο χώρο της άμυνας, στην προσπάθεια τους να αναγκάσουν τους φιλοξενούμενους να εγκαταλείψουν το δικό τους μισό του γηπέδου. Μια άλλη επίδειξη των αντανακλαστικών του τερματοφύλακα Στυλιανού οδήγησε σε αντεπίθεση όπου ο Σταύρου ελίχτηκε στην μικρή περιοχή κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ο Κεραυνός, αδυνατώντας να σημαδέψει εστία. Ο Σταύρου ήταν δράστης και λίγο αργότερα βρίσκοντας με πάσα ακριβείας τον Φώκου στην μικρή περιοχή ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με τακουνάκι να σημειώσει το 4-2.

Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν από το καβούκι τους δημιουργώντας και χάνοντας τρεις ευκαιρίες με εκφραστή τον Παναγή, εντούτοις η ομάδα μας ήταν αυτή που έφτασε σε πέμπτο γκολ με τον Φώκου να μετατρέπεται από εκτελεστή σε δημιουργό, τροφοδοτώντας τον Μάμα που με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους ποδοσφαιριστές μας να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη, γεγονός που έγινε δεκτό με επιδοκιμασίες και από τον κόσμο που αγκάλιασε την νέα προσπάθεια που γίνεται.

Video από Anomedia

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ