Ο κύκλος των χαμένων δεκαριών (μέρος β’)

Η συνέχεια της χθεσινής μας ανασκόπησης για τους ποδοσφαιριστές  που επωμίστηκαν την ετικέτα του ηγέτη αλλα δεν την δικαιολόγησαν..

Εουγκεν Τρίκα: Ο Ρουμάνος αποτελούσε διακαή πόθο του Κετσπάγια, ανακοινώθηκε κατά την έκρυθμη περίοδο των Νοεμβριανών του 2008 και όλοι περίμεναν να πάρει την σκυτάλη από τα ήδη κουρασμένα παλληκάρια του Champions League. Αγωνίστηκε το δεύτερο μισό του 2008-09 και κατάφερε σε μερικούς αγώνες να θέλξει με την απόδοση του  και όλοι περίμεναν να παραμείνει στο ροστερ και την επόμενη χρονιά.   Η διοικητική αστάθεια και η έλλειψη  αγωνιστικού πλάνου απόρροια της παραίτησης Κετσπάγια  στοίχησαν στον Ρουμάνο την αποδέσμευση του.

Ρικάρτο Φερναντεζ:  Αποτελούσε διακαή πόθο του Κετσπάγια   αλλά αγωνίστηκε στην μετά Κετσπάγια εποχή.  Ξεκίνησε ιδανικά στα ματς με την UN Käerjéng 97  και την Πετροβατς  στην Κύπρο  αλλά το χαμένο πέναλτι στο Μαυροβούνιο και ένας τραυματισμός του τον έφεραν πολύ πίσω με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.

Μπρούνο Σευρού:  Ο Γάλλος σταρ με προϋπηρεσία στην Λίβερπουλ που έφερνε κάτι από τον μέγιστο Zidane  ανήκει και αυτός στο κύκλο των χαμένων δεκαριών.  Αποκτήθηκε  εν μέσω διθυράμβων  και με την βεβαιότητα ότι θα κάνει την διαφορά στο χώρο του κέντρου. Έδειξε κάποια  καλά στοιχεία αλλά  δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο τίτλο και ούτε να χριστεί ηγέτης της.   Με συνδυασμό των πιο πάνω δεδομένων και του πανάκριβου του συμβολαίου αποδεσμεύτηκε 6 μήνες μετά την απόκτηση του.

Νταμιάν Λίθιο:  Ο Αργεντίνος αποκτήθηκε τον Σεμπτέβρη του 2010  με το στάτους των u-21 κατόπιν εισήγησης του Δον Γκιγιέρμε Όγιος. Έχοντας ήδη προϋπηρεσία στην River Plate και βασικό μέλος της u-21  της Αργεντινής  ήταν ερωτηματικό πως καταδέχτηκε την Κύπρο. Προσαρμόστηκε άμεσα και έδειξε πως  γνώριζε πολλά καντάρια μπάλα. Μετά την απόλυση του Όγιος  ο νεαρός Αργεντινός δεν κατάφερε να βρει  γέφυρες επικοινωνίας ούτε με τον Κρισμάρεβιτς αλλα ούτε και με τον Στόιλοφ με αποτέλεσμα να φύγει κακήν κακώς τον Ιανουάριο του 2011

Μάρκο Λουμπίνκοβιτς:  Ο Ξανθομάλλης Σέρβος αποτέλεσε την μια και μοναδική μετεγγραφή του Κρισμάρεβιτς. Αποκτήθηκε ως ο μέσος που θα έδινε και λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Κρισμάρεβιτς δε πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει  κάτι που έκανε όμως ο Στόιλοφ.  Έδειξε κάποια καλά στοιχεία άλλα όχι αρκετά για να τον κρατήσουν στην ομάδα έτσι ο Στόιλοφ ζήτησε την αποδέσμευση του 6 μήνες μετά.

Νεμάνια Βουτσίσεβιτς:  Άλλη μια ιδιάζουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, ο Σέρβος με το 10 στην πλάτη αποκτήθηκε από τον Απρίλη του 2011 για να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της Ανόρθωσης made by Stoilov.Οι   πρώτες εμφανίσεις του μας έκανε να πιστεύουμε ότι  βρήκαμε τον βιρτουόζο μέσοεπιθετικό που ψάχναμε, εν τούτοις ο τραυματισμός στον ώμο τον έφερε πολύ πίσω. Ο Λέβι δεν συμπάθησε ποτέ τα αγωνιστικά προσόντα του Σέρβου έτσι τον Ιανουάριο του 2012 αποδεσμεύτηκε από την ομάδα μας για να συνεχίσει προς Τουρκία πλευρές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ