Η ιστορία της βρωμιάς

Η μεγάλη και ξαφνική συμπάθεια μεταξύ των 2 αιωνίων αποέλ και ομόνοιας, όπως επίσης και η ξαφνική αντιπάθεια του αποέλ εναντίον  της ομάδας μας, μας αναγκάζουν να θυμίσουμε σε όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου άλλα και ιδιαίτερα στους φίλαθλους της δικής μας ομάδας ποιο είναι το αποέλ και η δήθεν «τρισένδοξη» ιστορία του.

1) Όσο και αν στα αυτιά μας ακούγεται παράξενο οι εννέα ομάδες που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα (1956-1957) συμπλήρωσαν όλο το αγωνιστικό τους πρόγραμμα που ήταν 16 αγώνες η κάθε μια. Στις 8 Ιουνίου όμως σε έκτακτη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στο οίκημα του αποέλ αποφασιστικέ κάτι πρωτάκουστο. Να μην ισχύσει η διαβάθμιση ενώ το αποέλ είχε τερματίσει πανάξια στην τελευταία θέση.

2)Παγκύπριο πρωτάθλημα και είμαστε στην τελευταία αγωνιστική. Το αποέλ προηγείται με 1-0 του αποπ και ο διαιτητής Στέφανος Χ”Στέφανου αποβάλει 5 ποδοσφαιριστές του παφιτικου σωματείου(Σωκράτους, Μπεν,Κελλης,Χριστοδουλου,Κοκκινος). Ο αγώνας διακόπτετε ως γνωστό και βάση των κανονισμών και το αποέλ κερδίζει με 2-0.Η πρώτη και μόνη ομάδα που κερδίζει πρωτάθλημα στα χαρτιά

3)Το 1948 το αποελ είναι η μόνη ομάδα που υποχρεώνει ποδοσφαιριστές της να υπογράψουν δηλώσεις προδοτικές και διώχνει παίκτες για τα πολιτικά τους πιστεύω.

4)Μετά το προδοτικό πραξικόπημα του 1974 και την εισβολή των τούρκων το αποέλ είναι η μονή ομάδα που αποστέλλει στις εφημερίδες συγχαρητήρια επιστολή για το πραξικόπημα με πρόεδρο τον Ζιβανάρη.

5)Ο πρόεδρος τις Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι οπαδός άλλα και μέτοχος της εταιρίας αποέλ ποδόσφαιρο λτδ («Εγώ ντρέπομαι σαν Αποελίστας για αυτά που ακούστηκαν, διότι το ΑΠΟΕΛ έπρεπε να βγει και να δώσει συγχαρητήρια στην Ομόνοια και έντιμα να αποδεχθεί αυτό που έγινε φέτος…»).Η δήλωση αυτή έχει γίνει μέσα του Απρίλη του 2010 από τον Κώστα Κουτσοκούμνη πρόεδρο τις Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου!

Αυτά είναι μονό η αρχή τις ιστορίας τους. Επιφυλασσόμαστε στην συνέχεια για το 2ο μέρος!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ