Η επίθεση, η άμυνα, το ρίσκο του Λέβι και η ενίσχυση!

Η επιθετική λειτουργία της φετινής Ανόρθωσης κάνει πολλούς να κόβουν εισιτήριο πηγαίνοντας στο γήπεδο για να την παρακολουθήσουν. Τέτοια μαζεμένη ποιότητα έχει χρόνια να παρουσιαστεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή χάρη των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών της που μπορούν να διασπάσουν ανά πάσα στιγμή την οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Όλοι τους είναι υπέροχοι και ξέρουν καντάρια μπάλα. Δεν μιλάω αποκλειστικά για την βασική τριπλέτα(Λαβόρδε, Σπαντάτσιο, Κάλβο) και τον επιθετικό(Γιαν Ρέζεκ), αλλά και αυτούς που προέρχονται από τον πάγκο: Οκκάς, Ρονκάτο και Ιτζάκι απέδειξαν και απέναντι στον Ολυμπιακό ότι μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις αντικαθιστώντας επάξια εάν απουσιάζει κάποιες από την βασική τετράδα. Ο Κάλβο π.χ έλειψε τόσο με την Ομόνοια όσο και με τον Ολυμπιακό αλλά η απουσία του δεν φάνηκε καθόλου. Αυτή η πλειάδα ποδοσφαιριστών είναι και η δυναμική της «κυρίας» στο μέχρι τώρα πρωτάθλημα και πάνω σε αυτούς στηρίζεται στις επιτυχίες της.

Στην τελευταία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για ακόμα μία φορά ο Ρέζεκ συνέχισε το βιολί του σκοράροντας στέλνοντας για ακόμα μία φορά το μήνυμα ότι πρόκειται για δεινό γκολτζή που η φυσική του θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης και όχι στα πλάγια. Ο Λαβόρδε για ακόμα μία φορά έκανε τα δικά του παίζοντας όχι μόνο για να κερδίσει αλλά για να τα καταπλήξει το φανατικό κοινό που τον παρακολουθεί. Πολύ θετική παρουσία είχε ο Ιτζάκι: Ο Ισραηλινός μπήκε από πολύ νωρίς στο πετσί της ομάδας, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και είναι δεδομένο ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Ο Σπαντάτσιο πραγματοποίησε την χειρότερη του φετινή εμφάνιση, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν επηρεάστηκε η ομάδα. Βρήκε από τους υπόλοιπους τις λύσεις και απέδρασε με το διπλό από το ΓΣΠ που σίγουρα δίνει νέα δυναμική και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Στο επιθετικό κομμάτι τα πηγαίνουμε περίφημα όμως στην άμυνα έχουμε πρόβλημα: Η επιλογή του Σκοπελίτη ως στόπερ ήταν ατυχέστατη και λανθασμένη. Ο Ελλαδίτης δεν πατούσε καλά, είχε πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι και όποτε έβγαινε μπαλιά από τον αντίπαλο στην περιοχή μας…κρατούσαμε όλοι την ψυχή μας. Εδώ υπάρχει η απορία γιατί δεν προτιμήθηκε ο Οικονόμου. Αυτό το παιδί πληρώσαμε για να τον πάρουμε το καλοκαίρι. Ο Ρόνι Λέβι είχε την ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσει και δεν το έκανε, κάνοντας αλχημείες που στο τέλος δεν πληρώσαμε. Αυτή η εξέλιξη ρίχνει και τη ψυχολογία του νεαρού που διερωτάτε τώρα πότε θα του δοθεί η ευκαιρία. Δηλαδή ο Οικονόμου θα έκανε περισσότερα λάθη από τον Σκοπελίτη; Δε νομίζω. Ο κόουτς θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνα μας και κυρίως τις στημένες φάσεις: Αυτό πρόβλημα φωνάζει από τους αγώνες στην Ευρώπη(μην σας πω από τα φιλικά προετοιμασίας) και μία φορά φέτος το πληρώσαμε στο παιχνίδι με την Ένωση εντός έδρας.

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς αλλά η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει. Οι πληροφορίες μου κάνουν λόγο ότι ο Ρόνι Λέβι άρχισε ήδη την αναζήτηση αριστερού και δεξιού μπακ: Θετικός ο Σιέλης, παλεύει το παιδί αλλά δεν μου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά ενός σύγχρονου μπακ: Ανέβηκε τρεις φορές στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όμως οι μπαλιές που επιχείρησε δεν βρήκαν καν την μεγάλη περιοχή(πήγανε απευθείας έξω). Επίσης, καλός ο Άντιτς όμως και αυτός κάποιες φορές αναζητείται μέσα στο παιχνίδι. Φανταστείτε μια Ανόρθωση με μπακ που να ξέρουν αρκετή μπάλα και να μπορούν να συνεργασούν με τους ακραίους επιθετικούς. Μόνο η ιδεά προκαλεί φόβο στους αντιπάλους και αλίμονο τους μέσα στο γήπεδο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ