Η επίθεση δίνει το έναυσμα για το πρωτάθλημα

Το μεγάλο χαρακτηριστικό της Ανόρθωσης μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι ο πλουραλισμός στην επίθεση, όπου υπάρχει και μεγάλη ποιότητα, αλλά και ποσότητα. Με 13 τέρματα σε πέντε παιγνίδια έχουμε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία παιγνίδια, στις θέσεις της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Λαβόρδε, Οκκάς, Κάλβο, Σπαντάτσιο, Ρέζεκ, με το Ζούλα να έχει μερικά παιγνίδια να αγωνιστεί, ενώ ο Ρονκάτο ακόμα δεν έχει λεπτά συμμετοχής. Ο Βραζιλιάνος όμως πέρασε από τραυματισμό στις αρχές του πρωταθλήματος, κάτι που τον εμπόδισε να διεκδικήσει θέση στην εντεκάδα, ενώ όταν επανήλθε η επιθετική τριπλέτα άρχισε να βγάζει φωτιές και έτσι ήταν δύσκολο να αλλάξει κάτι.

Και φυσικά υπάρχει και ο Ιτζάγκι, ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο μερικά λεπτά πριν αποβληθεί με το Παραλίμνι. Στην θέση του Σπαντάτσιο μπορεί να αγωνιστούν επίσης οι Οχαγιόν, Λαμπάν όταν παραστεί ανάγκη, που δεν έχουν όμως τα ίδια χαρακτηριστικά στο παιγνίδι τους με τον Βραζιλιάνο.

Η Ανόρθωση φέτος είναι μία ομάδα που θα στηριχθεί στην επίθεση και αυτό είναι φανερό μέχρι σήμερα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με μία κίνησή τους αλλάζουν την ροή του παιγνιδιού, όπως για παράδειγμα το τέρμα του Λαβόρδε με τον Απόλλωνα. Έχουμε ποδοσφαιριστές γρήγορους, έξυπνους, που έχουν το τέρμα, κάτι που δυσκολευόμασταν πέρσι.

Το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, ιδιαίτερα στις στατικές φάσεις, καθώς και να κρατούμε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια μας, που είναι και το μεγάλο μας πρόβλημα τα τελευταία παιγνίδια. Το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η Ανόρθωση έχει τα φόντα να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα τον ερχόμενο Μάη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ