Απόλλωνας 0 – 2 Ανόρθωσις: Η κριτική των ποδοσφαιριστών

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας, δεύτερη συνεχόμενη σε εκτός έδρας παιγνίδι, και τρίτο συνεχόμενο παιγνίδι που δεν δεχόμαστε τέρμα. Και φυσικά πρώτη νίκη σε ντέρμπι, ενώ ακολουθεί το παιγνίδι με την Ομόνοια σε δύο εβδομάδες, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες. Πρώτοι και στην βαθμολογία, έστω και με διαφορά τερμάτων. Πως είδαμε όμως την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας στον αγώνα με τον Απόλλωνα: Έχουμε και λέμε:

Βασική εντεκάδα:

Βαλβέρδε: Το καλύτερο του παιγνίδι από την ημέρα που ήρθε στην Ανόρθωση. Ο Γάλλος πορτιέρο ήταν αυτός που έσωσε την ομάδα μας αρκετές φορές από βέβαιη παραβίαση της εστίας μας, και αυτό είναι που πρέπει να κάνει ένας καλός τερματοφύλακας. Να κρατάει ανέπαφη την εστία του όταν η ομάδα δεν λειτουργεί καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δέχεται πίεση από τον αντίπαλο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, και να μας δείξει ότι επιτέλους μετά από χρόνια βρήκαμε ένα τερματοφύλακα που μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του.

Ίλιτς: Την περασμένη εβδομάδα είπαμε πως ο Ίλιτς στην θέση του κεντρικού αμυντικού ήταν η αποκάλυψη της ομάδας. Ο Σλοβένος χθες ήταν μία ομάδα μόνος του, ιδιαίτερα από την στιγμή που βγήκε με αναγκαστική αλλαγή ο Πάολο Ζόρζε. Η ομάδα χτύπησε φλέβα χρυσού με την μεταγραφή του, και εκεί που ακούγονταν παράπονα πριν καν τον δούμε, αυτή την στιγμή είναι αναντικατάστατος για την ομάδα. Εξαιρετικός στο ψηλό παιγνίδι, ήρεμος, κρατάει μπάλα. Ηγέτης.

Ζόρζε: Ο Πορτογάλος βγήκε λόγω τραυματισμού πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, και μέχρι εκείνη την στιγμή έκανε ένα καλό παιγνίδι, περιορίζοντας όσο μπορούσε τους κινδύνους για την ομάδα μας. Ελπίζουμε ο τραυματισμός του να μην είναι σοβαρός και να επανέλθει στον αγώνα με την Ομόνοια, καθώς με τον Ίλιτς συνθέτουν ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Δεν είναι τυχαίο όπου σε… 2μιση παιγνίδια, πριν βγει ως αλλαγή δεν δεχθήκαμε τέρμα.

Σιέλης: Εξαιρετικό παιγνίδι από τον νεαρό Κύπριο, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ψαρωμένος στο ντέρμπι, ενώ αντίθετα είχε πάθος, τσαμπουκά, και περιόρισε πολύ τους επιθετικούς του Απόλλωνα. Μάλιστα, βγήκε αρκετές φορές μπροστά, ενώ πέρασε και μία εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ρέζεκ ο οποίος καθυστέρησε με την ευκαιρία να κάνει φτερά. Με τέτοιες εμφανίσεις, θεωρείται βασικός πλέον στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Άντιτς: Ο Άντιτς περιορίστηκε κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, και δεν βγήκε αρκετές φορές μπροστά. Έκανε κάποια λάθη που μπορούσαν να μας στοιχήσουν, αλλά στην επανάληψη ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Αλέξα: Ο Αλέξα έκανε την καλύτερη του εμφάνιση σε αγώνα πρωταθλήματος, και το κυριότερο είναι ότι περιόρισε στο ελάχιστο τα παιδαριώδη μαρκαρίσματα εκεί που δεν πρέπει, χωρίς να κινδυνέψει να δεχθεί κίτρινη κάρτα με την οποία θα έχανε το παιγνίδι με την Ομόνοια. Έκοψε πολλές επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων, αλλά δεν έβρισκε στήριγμα δίπλα του για να δώσει την πάσα στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να αρχίσουμε επιθέσεις, και μοιραία γύριζε συνήθως την μπάλα πίσω. Εδώ φαίνεται το πόσο δυσκολεύει την ανάπτυξη μας η ύπαρξη δύο καθαρών αμυντικών χαφ στην εντεκάδα της ομάδας.

Σκοπελίτης. Τα ίδια με τον Αλέξα μπορούμε να πούμε για τον Ελλαδίτη αμυντικό  χαφ της ομάδας μας. Μάρκαρε καλά, έκλεβε μπάλες, αλλά με τον Σπαντάτσιο καλά κλεισμένο, δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να του δώσει την μπάλα και να αρχίσουμε επιθέσεις από τον άξονα.

Σπαντάτσιο: Χθες, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας κλείστηκε καλά από την αντίπαλη ομάδα και δεν μπορούσαμε να αναπτυχθούμε σωστά, κυρίως από το 30 και μετά. Δεν ήταν απειλητικός όπως τα προηγούμενα παιγνίδια, και τις λίγες φορές που βρέθηκε με κάθετη κίνηση στην περιοχή του αντιπάλου, οι πάσες που έγιναν είτε δεν έφθασαν σε αυτόν είτε ανακόπηκαν από αντιπάλους.

Λαβόρδε: Χωρίς να πιάσει ψηλά επίπεδα απόδοσης, ο Κολομβιανός πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα και έδωσε το έναυσμα για το διπλό στο παιγνίδι του Τσιρείου. Ήταν απειλητικός μέχρι το 30, αλλά μετά δεν πήρε μπάλα για να δημιουργήσει κινδύνους για την αντίπαλη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε κάποιες καλές κούρσες, που όμως έμειναν ημιτελείς. Χρειάζεται και άλλα παιγνίδια στα πόδια του μετά τον τραυματισμό που είχε, αλλά ακόμη και έτσι, είναι ο Λαβόρδε.

Κάλβο: Ο Ισπανός έτρεξε, πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν ήταν ο απειλητικός Κάλβο των προηγούμενων παιγνιδιών. Βγήκε αλλαγή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά μπορεί να αγωνιστεί πολύ πολύ καλύτερα. Είχε μία εξαιρετική σέντρα στο πρώτο ημίχρονο στο κεφάλι του Ρέζεκ, που αν ο Τσέχος ήταν πιο συγκεντρωμένος, θα μετουσιωνόταν σε ασσίστ η σέντρα.

Ρέζεκ: Πέτυχε τέρμα για τρίτο συνεχόμενο παιγνίδι και έδειξε πως βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης φόρμας. Συνολικά έχει τέσσερα τέρματα σε πέντε παιγνίδια και μακάρι να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς. Χθες μπορούσε να τελειώσει το παιγνίδι πιο γρήγορα στις ευκαιρίες που βρήκε, αλλά ακόμη και έτσι πέτυχε ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα με το οποίο έθεσε τέρμα στα όνειρα του Απόλλωνα για διεκδίκηση βαθμών από το παιγνίδι.

Αλλαγές:

Οκκάς: Μπήκε στην θέση του Κάλβο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, και (δικαιολογημένα) είχε αρκετά νεύρα στην διάρκεια του παιγνιδιού με τις κλωτσιές που δεχόταν από τους αντιπάλους και έμειναν ατιμώρητες. Καθυστέρησε υπερβολικά στο τετ α τετ που βρήκε και έχασε την ευκαιρία, όπως είχε κάνει και στο παιγνίδι με το Παραλίμνι. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος κατά την διάρκεια του παιγνιδιού.

Λαμπάν: Μπήκε στην θέση του Λαβόρδε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά με το πρόβλημα να κρατήσουμε μπάλα έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα στο παιγνίδι. Ένας καλός Λαμπάν πίσω από τον Σπαντάτσιο και μπροστά από το αμυντικό χαφ είναι απαραίτητος στο παιγνίδι μας για να μπορούμε να έχουμε ποδόσφαιρο κατοχής και καλό κράτημα μπάλας όταν η ομάδα πιέζεται.

Κόλιν: Μπήκε στο 40 στην θέση του τραυματισμένου Πάολο Ζόρζε, και έκανε ένα πολύ καλό παιγνίδι. Είχε πάρα πολλά κοψίματα στο ενεργητικό του, και έδειξε σημάδια του περσινού καλού Κόλιν που είναι απαραίτητος στην ομάδα, καθώς με την ταχύτητά του αποσοβεί επικίνδυνες καταστάσεις πριν δημιουργηθούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ