Ο Βάσος Μελαναρκίτης μιλά στο Anorthosis24 για το Ανόρθωση – Ομόνοια

Βάσος Μελαναρκίτης. Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε την δική του ιστορία με τα χρώματα της ομάδας μας. Ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας στα πέντε πρωταθλήματα στην δεκαετία του 90, στην κερκίδα γνωστός ως το «μηχανάκι» αφού κατάπινε τα χιλιόμετρα με το κουταλάκι. Αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις εκτός αυτή του τερματοφύλακα. Ζυμωμένος μες τα ντέρμπι με την Ομόνοια, ήταν ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών και εκτελέσεων, εξουδετέρωνε ατού των αντιπάλων και όταν έβρισκε ευκαιρία τους κάρφωνε..! Το Anorthosis24 επικοινώνησε με τον Βάσο Μελαναρκίτη, με τον οποίο μιλήσαμε για το επερχόμενο παιγνίδι της Κυριακής απέναντι στην Ομόνοια.

Anorthosis24: Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιγνίδι με την Ομόνοια την Κυριακή;

Β.Μ: Η Ανόρθωση προέρχεται από επιτυχία σε ένα ντέρμπι αρκετά δύσκολο, το οποίο της έδωσε καλύτερη ψυχολογία. Είναι πρώτη στην κορυφή, σε καλή κατάσταση οι ποδοσφαιριστές της, και ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά βάζει τέρματα στα παιχνίδια της ενώ δύσκολα δέχεται τέρματα, που είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Η Ομόνοια μετά την αλλαγή του προπονητή θα ήθελε να κάνει μια επιτυχία σε μια δύσκολη έδρα για να την βάλει  στο παιχνίδι του τίτλου. Δε θεωρώ ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ανόρθωση. Πιστεύω η Ανόρθωση είναι καλύτερη ομάδα όμως οπωσδήποτε θα είναι ένα κλασσικό ντέρμπι. Ευελπιστούμε ότι η  Ανόρθωση θα καταφέρει στην έδρα της να βγάλει τον καλό της εαυτό για να πετύχει μια νίκη η οποία θα της δώσει μεγάλο αβαντάζ για την συνέχεια.

Anorthosis24: Βάσο, αγωνίστηκες σε πολλά ντέρμπι Ανόρθωση – Ομόνοια από τα οποία έχεις αρκετές εμπειρίες να μας πεις. Ποιο είναι το παιγνίδι όμως που σου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό; Άποψη μας είναι το 2-2 στο Μακάρειο το 1998 με το οποίο κλειδώσαμε τον τίτλο και στο οποίο είχες ισοφαρίσει μετά το χαμένο πέναλτι του Ράουφμαν.

Β.Μ: Είναι γεγονός! Το παιχνίδι αυτό έμεινε στην ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές στο δρόμο μου το αναφέρουν πολλοί φίλοι, είναι πράγματι ένα ματς το οποίο έμεινε χαραγμένο και στην δική μου μνήμη, στην ποδοσφαιρική σταδιοδρομία μου και στην καριέρα μου. Με εκείνο το τέρμα πήραμε το πρωτάθλημα και έμεινε γραμμένο στην ιστορία σαν μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Anorthosis24: Ποιες ήταν οι σκέψεις σου όταν ενώ ήμασταν 2-1 πίσω σκορ, η Ομόνοια κέρδισε το πέναλτι;

Β.Μ: Για να ήμαστε ειλικρινείς, όταν χάνεις 2-1 και ο αντίπαλος σου κερδίζει πέναλτι δεν είσαι και ο πιο αισιόδοξος. Όμως ο Νίκος Παναγιώτου στάθηκε πολύ καλά και απέκρουσε το πέναλτι. Μετά οπωσδήποτε η ψυχολογία έγειρε προς το μέρος μας παρόλο που χάναμε το πιστέψαμε και πετύχαμε το γκολ που μας χάρισε το τίτλο.

Anorthosis24: Και ένα μήνυμα του Βάσου Μελαναρκίτη στον κόσμο της ομάδας.

Β.Μ: Ο κόσμος της Ανόρθωσης σίγουρα διψά για την επιτυχία. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι είμαι βέβαιος ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα όμως θα ήταν πολύ σωστό να φανούμε αντάξιοι της Ανόρθωσης και να δείξουμε καλή φιλοξενία στον αντίπαλο. Είναι 90 λεπτά, θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να δώσουμε χαρά στον κόσμο, αλλά χωρίς να υπάρχουν οποιαδήποτε μεμπτά πράγματα στις κερκίδες που να διώχνουν τον κόσμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ