Μόνο Τρίποντο

Με τη σκέψη μόνο στο πολύτιμο τρίποντο επιστρέφει η ομάδα μας στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”. Η νίκη – έστω και με μετριότατη εμφάνιση – στο γειτονικό “Αμμόχωστος” δυστυχώς δεν έφερε την ηρεμία που ήθελε ο Ρόνι Λεύη, αφού το συμβάν με τον Μποαβεντούρα έσπειρε φυσιολογικά κατήφεια σε όλους στην γαλανόλευκη οικογένεια. Είναι όμως ένα περιστατικό που πρέπει να πεισμώσει το συγκρότημα του Ισραηλινού τεχνικού, το οποίο θέλει να αφιερώσει νίκη και καλή εμφάνιση στον κλινήρη αριστερό αμυντικό.

Πέραν του Μποαβεντούρα και του τιμωρημένου Ιντζχάκι, δεν υπάρχει κάποιο άλλο αγωνιστικό πρόβλημα. Ο Λαμπάν επέστρεψε μετά τα γεννητούρια από τη Γαλλία, ενώ ο Λαβόρδε ήδη πήρε το βάπτισμα του πυρός στο φετινό πρωτάθλημα, στα τελευταία λεπτά της συνάντησης με τη Δόξα. Ο… ξεχασμένος Ρονκάτο, πιθανόν να είναι στην αποστολή επίσης, αν τον επιλέξει ο κ. Λεύη.

Μπροστά από το Βαλβέρδε, ο τεχνικός μας καλείται να λύσει ένα νέο αμυντικό παζλ. Εκεί που νόμιζε ότι… ξεμπέρδεψε με τον Ίλιτς να λαμβάνει θέση δίπλα στον Ζορζ και να τα πηγαίνει περίφημα, τώρα καλείται να ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα. Μη θέλοντας να σπάσει το αμυντικό δίδυμο, πιθανόν να προτιμήσει τον Άντιτς στο αριστερό άκρο, μεταφέροντας τον Κόλιν στο δεξί, θέση στην οποία θήτευσε και παλαιότερα στην καριέρα του. Μάλιστα, έπαιξε και στην Κύπρο μια φορά ως δεξί μπακ, στο νικηφόρο 0-1 (Καφού) επί του Αποέλ, μέσα στο ΓΣΠ, στην τελευταία αγωνιστική του 2010-11. Πάντως, έγιναν και δοκιμές με το Σιέλη στο αριστερό άκρο της άμυνας, ώστε να μην υπάρξουν δραματικές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πάντως, πως ο Άντιτς δεν ικανοποίησε ούτε με την ΕΝΠ, ούτε με τη Δόξα…

Στον χώρο του κέντρου, φυσιολογικό προβάδισμα έχουν οι Λαμπάν, Αλέξα και Σπαντάτσιο. Υπάρχει ένας προβληματισμός για τις “εύκολες” κίτρινες του Αλέξα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι ακολουθεί η δύσκολη έξοδος στη Λεμεσό με Απόλλωνα και το εντός ντέρμπι με Ομόνοια. Οι αναπόφευκτες αλλαγές στην άμυνα ωστόσο, μειώνουν τις πιθανότητες εκπλήξεων στη μεσαία γραμμή.

Όλος ο κόσμος περιμένει την επιστροφή Λαμπόρδε στην 11άδα και είναι πιθανόν ο Ρόνι Λεύη να του κάνει τη χάρη. Με το δαιμόνιο Κολομβιανό από αριστερά και τον Τόνι Κάλβο στον αντίποδα, υπάρχει η πίστη ότι επιτέλους η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο επιθετική, θα καταστεί πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και θα προσφέρει θέαμα στον κόσμο.

Ρέζεκ και Οκκάς συνιστούν τις βασικές υποψηφιότητες για τη θέση του προωθημένου. Ο μεν πρώτος σκόραρε ένα υπέροχο γκολ δίχως να “φανεί” ιδιαίτερα στο τελευταίο παιχνίδι, ενώ ο Οκκάς δημιούργησε το γκολ του Σπαντάτσιο με μια περίτεχνη ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή. Υπάρχει μια αίσθηση ότι ο αρχηγός μπορεί να δίνει περισσότερα πράγματα ερχόμενος από τον πάγκο, για να κάνει αυτό ακριβώς που έκανε μια βδομάδα πριν. Είναι ειδικός στο να αναστατώνει αντίπαλες άμυνες, να εφορμά στην περιοχή και – όταν δίνει την μπάλα σε συμπαίχτη – ο βαθμός δυσκολίας για την επίτευξη του γκολ να είναι αισθητά μειωμένος!

Σε ότι αφορά στην τακτική της ομάδας, δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό. Προσεκτικά, αμυντικά στο πρώτο 45λεπτο, ελπίζοντας σε κάποιο γκολ από ατομική ενέργεια ή στημένο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο συνήθως η ομάδα ανεβαίνει πιο ψηλά, προσπαθεί να πιέσει περισσότερο με διάφορους τρόπους – κυκλοφορία της μπάλας γύρω από την περιοχή, σέντρες, ατομικές ενέργειες, περιορισμένα σουτ από απόσταση – ώστε να φτάσει στη νίκη. Όλα αυτά βέβαια, συναρτήσει της εξέλιξης που θα έχει το παιχνίδι και της αγωνιστικής συμπεριφοράς του αντιπάλου…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ