Το δράμα του Μπόα συσπειρώνει την ομάδα

Η προσφιλής συνήθεια του Τιμούρ Κετσπάια να αγοράζει ότι καλύτερο υπήρχε στο “ντόπιο παζάρι”, έφερε το 2006 στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” τον William Cleite Boaventura. Τα 14 γκολ σε μια, γεμάτη από εμφανίσεις, διετία με την φανέλα της Α.Ε.Λεμεσού ήταν κάτι περισσότερο από πειστικά ώστε να κινήσουν το ενδιαφέρον του Γεωργιανού προπονητή. O Βραζιλιάνος ευτύχησε να πανηγυρίσει την παρθενική του χρονιά το κύπελλο (3-2 την Ομόνοια) και το Super Cup (2-1 τον ΑΠΟΕΛ) και το πρωτάθλημα την αμέσως επόμενη χρονιά. Μετά από περιπλάνηση 5 χρόνων επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε όπου αγωνίστηκε στα πρώτα 7 90λεπτα της φετινής σεζόν.

Και αυτό επειδή για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό, η δεύτερή του θητεία στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” και συνάμα η ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, έμελε να σταματήσει με ένα άκομψο τρόπο. Ποιος άλλωστε θα φανταζόταν ότι ο αγαπητός –από τον κόσμο και τους συναδέλφους του- Boa θα έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 με αντίπαλο την Δόξα στο στάδιο “Αμμόχωστος”; Δυστυχώς για το σωματείο της Ανόρθωσης, ένας από τους πλέον παθιασμένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα με τον φοίνικα, μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε νοσοκομείο της Λάρνακας μετά από έντονη αδιαθεσία και πόνους στο στήθος. Η διάγνωση ήταν αγγειακή βλάβη στην καρδία, γεγονός που μας κάνει να αντιληφθούμε ότι φλέρταρε ακόμα και με τον θάνατο.

Από την πρώτη στιγμή η αγάπη και η αλληλεγγύη της επίσημης Ανόρθωσης αλλά και των συμποδοσφαιριστών του ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής, με την επίσημη Ανόρθωση να ανακοινώνει από την πρώτη στιγμή ότι “προέχει η υγεία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Boaventura”. Την σκυτάλη πήρε ο αρχηγός της ομάδας, Γιαννάκης Οκκάς, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “εμείς πάνω από όλα θέλουμε να πάει σπίτι και να είναι γερός, πάνω από όλα η υγεία του”. Το στίγμα του έδωσε σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο Τσέχος διεθνής επιθετικός της ομάδας, Jan Rezek, ο οποίος ανέφερε για ότιείμαι σίγουρος ότι μπορεί να αντεπεξέλθει, μας είπε πως θα συνεχίσει στην ομάδα, είτε ακόμα και αν δεν μπορεί να παίξει ή να προπονηθεί”.

Μια εβδομάδα παρά 2 ημέρες μετά την εισαγωγή του στην κλινική, ο Boa επέστρεψε σήμερα στο σπίτι του “ευγνώμων για το γεγονός ότι έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή” όπως ο ίδιος ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ευχαριστώντας παράλληλα τους επώνυμους και ανώνυμους Ανορθωσιάτες που ήσαν δίπλα του. Κάλεσε τους συμποδοσφαιριστές του να απολαύσουν όσο μπορούν το άθλημα που αγαπούν μιας και ο ίδιος αποτελεί τρανό παράδειγμα πως τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή.

Για επίλογο, ας μας επιτραπεί να κάνουμε άλλη μια επίκληση στα λεγόμενα του δικού μας ανθρώπου, τα οποία φανερώνουν το μεγαλείο και τις αρχές που πρεσβεύει το αθλητικό σωματείο ΑΝΟΡΘΩΣΗ .. “ήταν ευλογία και τιμή να αγωνιστώ για όλα αυτά που αντιπροσωπεύει η Ανόρθωση Αμμοχώστου. Είμαι ευτυχισμένος που η καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής ολοκληρώθηκε στην Ανόρθωση και ότι και αν κάνω στην ζωή μου, όπου και να πάω, ο Φοίνικας θα είναι πάντα στην καρδιά μου.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ