Έτσι το προσπάθησαν

Την ήττα 2-0 από τον Απόλλωνα γνώρισε η «Μεγάλη Κυρία» στην τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Μια ήττα που δεν κατάφερε να αποφύγει καθώς βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα του Αντρέ Παους, δεν κατάφερε να βρει τους τρόπους για να φύγει με κάτι καλό από την Λεμεσό. Εμείς θα προχωρήσουμε στην ανάλυση των αποδόσεων των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης: 

Τόμας Καμίνσκι
Πρωταγωνιστής σε μια φάση που ήταν σημαδιακή για την μετέπειτα πορεία της στο παιχνίδι ήταν για την ομάδα του ο Βέλγος κήπερ. Ενώ είχε την ευχέρεια να πιάσει την μπάλα με τα χέρια και να δώσει τέλος στην φάση, ο ίδιος χρησιμοποίησε το σώμα του (φαίνεται να ξεγελάστηκε) με αποτέλεσμα η μπάλα να κτυπήσει στο χέρι του συμπαίκτη του και να δώσει την ευκαιρία στο Μασιά να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών σε μια φάση που φαινόταν τελειωμένη. Κατά τα άλλα ο Καμίνσκι έκανε πολύ καλή εμφάνιση αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του σε αρκετές φάσεις. Στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη.

Μάρκους Χόλγκερσον
Καλή εμφάνιση από τον πανύψηλο Σουηδό. Σχεδόν ανίκητος στον αέρα και πάντα πρώτος στην μπάλα, έσβησε αρκετές φάσεις διαβάζοντας τις σωστά και ενεργώντας έξυπνα. Σωστές και ήρεμες μεταβιβάσεις.

Γρηγόρης Μάκος
Άτυχος στάθηκε ο Γρηγόρης. Στην φάση του πέναλτι δεν φέρει καμία ευθύνη καθώς η μπάλα έρχεται στο χέρι του από κοντινή απόσταση και όχι το χέρι του στην μπάλα εσκεμμένα, όπως λανθασμένα θεώρησε ο διαιτητής της συνάντησης. Αν και το γεγονός ότι δεν έχει την απαιτουμένη ταχύτητα για να μαρκάρει στα ίσα τον Γκιέ, στάθηκε αρκετά καλά σαν κεντρικός αμυντικός. Από το 62ο λεπτό και μετά μεταφέρθηκε στην μεσαία γραμμή χωρίς να καταφέρει να διακριθεί.

ΙάσοναςΔημητρίου
Μέτρια εμφάνιση. Ανασταλτικά είχε κάποιες καλές στιγμές, υπήρχαν όμως και μια – δυο περιπτώσεις που ξεχάστηκε και άργησε να μπει στις φάσεις. Στα επιθετικά του καθήκοντα αν και προσπάθησε στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός και δημιουργικός.

Ράζακ Νούχου
Ίσως να πραγματοποίησε την χειρότερη του φετινή εμφάνιση. Από την αρχή του παιχνιδιού δεν είχε καλά πατήματα και υπέπεσε σε λάθη τόσο στον τομέα των αναχαιτίσεων όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα… ειδικότερα. Ήταν κακός στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο αν και είχε σημάδια βελτίωσης, δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι καλό, ειδικά στα «ανεβάσματα» που επιχείρησε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε την ευθύνη να καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά.

maisuradze

Ιράκλι Μαϊσουράτζε
Έτρεξε, πάλεψε και γενικά τα έδωσε όλα. Κάποιες στιγμές δέσποζε η παρουσία του στο μέσο – αμυντικό χώρο. Ανάλαβε πολλές φορές να περάσει μπαλιές προς την μέσο – επιθετική γραμμή, κάποιες από αυτές με επιτυχία και κάποιες όχι.

Χρήστος Μαραγκός
Προσπάθησε ο αρχηγός όμως κινήθηκε στα ρηχά η απόδοση του. Είχε πάθος στο παιχνίδι του όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά στη μεσαία γραμμή. Η ηρεμία και η κίνηση στο κέντρο ήταν αυτό που έλειπε από την Ανόρθωση στο πρώτο μέρος, στοιχεία που έλειπαν και από τον Μαραγκό.

Γκιόρκι Αμπουρχάνια
Εξουδετερωμένος από τα πολλά μαρκαρίσματα. Ο Απόλλωνας είχε ικανούς ποδοσφαιριστές στον χώρο του κέντρου, γι΄ αυτό και ο Γεωργιανός όσες φορές πήρε πρωτοβουλίες ανακοπτόταν αμέσως. Δεν του έβγαινε το παιχνίδι και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις από τον άξονα, ενώ η απουσία παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Λαΐφη, του στέρησε τους γρήγορους συνδυασμούς που θα μπορούσε να επιχειρήσει, αλλά και την αποφόρτιση πολλών ευθυνών. Σε πολλές περιπτώσεις ερχόταν πολύ πίσω για να κουβαλήσει μπάλα και γενικά δεν είχε τα απαραίτητα στηρίγματα.

Τσινεντού Εντε
Μέτρια εμφάνιση με σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε ορεξάτα με κάποιες καλές ενέργειες στο παιχνίδι όμως στην συνέχεια η απόδοση του έπεφτε σταδιακά. Λίγες ήταν οι φορές που δημιούργησε προϋποθέσεις από τα άκρα ενώ δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε πιο μπροστά σαν δεύτερος επιθετικός, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητικός. Αντιθέτως χάθηκε στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.

Φύτος Κυριάκου
Την πρώτη του εμφάνιση στην αρχική εντεκάδα σε αγώνα πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης έδειξε πολύ καλά στοιχεία έχοντας μπόλικο ποδοσφαιρικό θράσος. Είχε αρκετά τρεξίματα με τη μπάλα βγάζοντας ωριμότητα, τσαμπουκά, τεχνική κατάρτιση, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που αναλάμβανε πρωτοβουλίες στον τομέα της δημιουργίας. Στην συνέχεια του στοίχισε η απειρία του όσο αφορά την συντήρηση δυνάμεων καθώς η κούραση στα πόδια του ήταν εμφανής, πραγματοποιώντας κακές μεταβιβάσεις. Οι εμπειρίες όμως που αποκόμισε και οι ευκαιρίες που θα ξαναπάρει από τον προπονητή του είναι αυτές που θα τον βοηθήσουν σημαντικά για την συνέχεια που του ανήκει.

isma

Ισμα Γκονζάλβες
Ξεκομμένος στην επίθεση και χωρίς καμιά βοήθεια γύρω του, προσπάθησε να δημιουργήσει από μόνος του φάσεις και ταυτόχρονα να τις τελειώσει. Ήταν η μοναδική απειλή για την άμυνα του αντιπάλου μιας και αναλάμβανε όλο το φορτίο της επιθετικής δραστηριότητας. Τα έβαζε με όλη την αντίπαλη άμυνα ενώ είχε μια σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα μετά από εξαιρετική ενέργεια σε σουτ που απέκρουσε ο Βάλε.

Σερράν Πόλο
Πέρασε στον αγώνα στο 62ο λεπτό και πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας για να αντιμετωπίσει τον ταχύτατο Γκιέ. Μπήκε με πάθος στο παιχνίδι και φαινόταν να πατάει καλά. Όλα αυτά μέχρι το 92′ όπου εκτίμησε λάθος μια φάση που μπορούσε να ελέγξει με απόλυτη ευκολία, ο Ισπανός τέλειωσε οριστικά τις όποιες ελπίδες είχε η «Μεγάλη Κυρία» από το παιχνίδι αφού ο Απόλλωνας έκανε το 2-0 σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

Παναγιώτης Κωνσταντίνου: Δεν μπορεί να κριθεί καθώς είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ