Μίλησε για όλα ο Πουλλλαΐδης

Στο ραδιόφωνο του SupersportFM, μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου της Ανόρθωσης Χρήστος Πουλλαΐδης. Οι δηλώσεις του προέδρου κυμάνθηκαν γύρω από όλα που αφορούν την ομάδα. Τα γενέθλια, το οικονομικό, την πορεία του πλάνου και τους ποδοσφαιριστές κλειδιά.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο σωματείο…

«Υπάρχει τεράστια διαφορά από ότι όταν αναλάβαμε τον Αύγουστο του 2013. Σε όλους τους τομείς βλέπεις μια βελτίωση. Αυτό εισπράττω. Ο κόσμος το συμμερίζεται και νιώθω κοντά τον κόσμο, πάρα πολύ κοντά. Περάσαμε δύσκολα με προπηλακισμούς, όμως η ενότητα που υπάρχει είναι απίστευτη. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και κόσμος είναι μαζί. Όλα βγάζουν μια υγεία».

Για την αλλαγή που προέκυψε το τελευταίο διάστημα σε όλους τους τομείς…

«Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι απαιτητικός. Έχει καταλάβει κάποια πράγματα και έχει χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων. Δεν βγήκαμε να υποσχεθούμε πρωταθλήματα, αφού το σωματείο ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Λέγαμε πράγματα με διαφάνεια και έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, που ξέρει ότι προσπαθούμε για το καλύτερο. Θέλουμε να φέρουμε το καλύτερο για το σωματείο μας».

Για την προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση…

«Έχουμε πάρει τα χρέη που ξεπερνούσαν τα 15 εκ. ευρώ. Τα έχουμε βάλει σε διάφορες κατηγορίες. Είναι τα επικίνδυνα χρέη, που έχουν να κάνουν με τα κριτήρια και τις κρατικές οφειλές  και είναι κάποια που μπορούν να περιμένουν λίγα χρόνια. Προσπαθούμε να τα πληρώσουμε για να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας. Ο κόσμος έχει γίνει ένα χωριό. Αν ακούσει ένας ποδοσφαιριστής ότι δεν πληρώνουμε καλά, δεν θα έρθει».

Για το που βρίσκονται τα χρέη…

«Έχει πέσει κατά πέντε εκατομμύρια».

Για τα… επικίνδυνα χρέη…  

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επικίνδυνα. Για τα χρέη στο κράτος έχει μπει μια φόρμουλα και γίνεται αποπληρωμή. Για τις τράπεζες και τους παλιούς ποδοσφαιριστές, όλα αυτά τα έχουμε συγυρίσει.  Πολλά πληρώνονται από τα τηλεοπτικά και έτσι το 95% είναι  συγυρισμένα και πληρώνονται στην ώρα τους».

Για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται στην ώρα τους…

«Είναι άκρως σημαντικό και είναι προτεραιότητα για μας. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους».

Για τα κριτήρια Μαρτίου και για την εξαγγελία για 1.5 εκ. ευρώ…  

«Αυτό είναι το μελανό σημείο στην όλη υπόθεση. Από το 1.5 εκ ευρώ, δεν έχουμε πάρει πολλά λεφτά Δεν είμαστε μέσα στους στόχους μας. Χρειάζεται μια καθολική προσπάθεια για να μπορέσουμε να είμαστε εντάξει. Είμαστε στο μέσο της εκστρατείας και έπρεπε να πάρουμε το 50% του ποσοστού. Ακόμα είμαστε στο 10%».

Αν νιώθει ότι τα περιμένουν όλα από τον ίδιο…

«Το νιώθω και πολύ έντονα . Είναι κάτι που με ενοχλεί. Η Ανόρθωση δεν είναι δική μου ιδιοκτησία. Δεν είναι το σωματείο του Πουλλαΐδη αλλά των χιλιάδων που αναπνέουν Αμμόχωστο και θέλουν να έχουν τίτλους. Ο κόσμος εκτιμά πολύ την προσπάθεια όμως ζητώ  να πάει ένα βήμα παραπάνω. Περνούμε την πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση, παγκόσμια. Από το 1930 δεν υπάρχει άλλη παρόμοια κατάσταση με τη σημερινή. Τολμήσαμε να πάρουμε τα ηνία του σωματείου σε αυτή την περίοδο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν».

Αν θα περάσει τα κριτήρια…  

«Η Ανόρθωση πρέπει να είναι πάντα υγιής. Δεν αντέχει άλλα αυτό το οικοδόμημα. Πρέπει να είμαστε υγιείς σε όλα τα επίπεδο. Κάναμε τα πάντα για να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια. Σήμερα είχα συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή, ο οποίος είναι ικανοποιημένος για το πρότζεκτ. Βλέπουμε και την επόμενη χρονιά. Πλέον μπήκαμε σε επαγγελματικό επίπεδο».

Αν είναι ικανοποιημένος από το πρότζεκτ…  

«Πάρα πολύ. Είχαμε κάποιες αντιξοότητες, όμως είμαι ευχαριστημένος».

Για το στόχο της εξόδου στην Ευρώπη…  

«Θέλουμε να μπούμε στην Ευρώπη. Από τον Σεπτέμβριο είπα ότι θα τα πάμε καλύτερα και ότι θα είμαστε στο 80-85% και ότι το Γενάρη θα φτάσουμε στο 90-95%».

Για τον Ιακοβένκο…

«Σήμερα τον είδα. Κάνει φυσιοθεραπεία. Είναι ένα πολύ καλός αθλητής και θέλει επανέλθει σύντομα. Πονάει λίγο ακόμα αλλά θα αξιολογηθεί σε ένα μήνα περίπου. Θα μιλήσουμε μαζί του και θα δούμε πως θα συνεχίσουμε τη συνεργασία».

Για τον Καμίνσκι…  

«Του αρέσει πολύ η Κύπρος. Σήμερα που έλεγε για τον καιρό στην Κύπρο».

Αν μίλησε με την Άντερλεχτ στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής…  

«Ναι. Είναι μέλος του πλάνου μας. Πιστεύει και ο ίδιος ότι αν μείνει θα βελτιωθεί περισσότερο».

Για τον Ίσμαελ και αν δόθηκε κάποιο ποσό στην ομάδα που αγωνιζόταν…

«Δώσαμε ένα μικρό ποσό, γιατί ήταν μόνο για τέσσερεις μήνες. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή συμφωνία μαζί του. Του είπα δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις από αυτόν, θέλουμε μόνο τέσσερα γκολ κάθε παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές…  

«Θέλω να έρθω κοντά τους, όμως θέλω να κρατώ απόσταση. Πρέπει να είμαι προσεχτικός αφού έχουμε και τεχνικό διευθυντή. Με βλέπουν σαν πατέρα τους, αφού ξέρουν ότι είμαι ο αιμοδότης».

Αν θα μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει πρωτάθλημα τη νέα χρονιά…

«Η επόμενη χρονιά είναι η πιο κρίσιμη για το πλάνο. Χτίσαμε, βάλαμε τα θεμέλια, όμως θα πρέπει να χτίσουμε σωστά για τις επόμενες κινήσεις και για το βήμα παραπάνω».

Αν θα προχωρήσει διαδικασίες για εξεύρεση υποψηφίου για την προεδρία της ΚΟΠ…  

«Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο υγιές. Ένα ποδόσφαιρο που θα μπορεί να το χαίρεται ο καθένας. Είναι μια γιορτή και τα αποτελέσματα πρέπει να καθορίζονται στο γήπεδο. Οι θέσεις μας είναι καταγραμμένες. Πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές και στην ηγεσία και σε άλλους τομείς. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Έχουμε κάποιες σκέψεις και θα το αφήσουμε μέχρι εδώ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ