Ο κόσμος θέλει ισχυρή Ανόρθωση….

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Θα ήθελα να εκφράσω και εγώ με τη σειρά μου κάποιες σκόρπιες σκέψεις για το Σωματείο μας το οποίο σηματοδοτεί τη ζωή μας και για το οποίο θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Επιθυμούμε ξανά να δούμε την Ανόρθωση να μεγαλουργεί και να πρωτοστατεί στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και στην κοινωνία.

  • Επικρατεί σύγχυση στον κόσμο

Υπάρχει στην ατμόσφαιρα η αμφισβήτηση και η καχυποψία. Ακούγονται δεξιά και αριστερά θετικές και αρνητικές κουβέντες για τον πρόεδρο Χρήστο Πουλλαϊδη και ο κόσμος της ομάδας δεν ξέρει τι να πιστέψει. Είναι μουδιασμένος ακόμα και χρειάζεται και άλλα πειστήρια εκ μέρους του προέδρου. Από τη μια η αποπομπή Σάντη ήταν άμεση απαίτηση όλων των Ανορθωσιατών και χαιρετίστηκε. Από την άλλη όμως, τα προσωπικά δάνεια των σωτήρων και η εμμονή του προέδρου να φορτωθούν στην εταιρεία προκαλεί προβληματισμό. Προβληματισμό προκαλεί επίσης και η μη επίρριψη της ευθύνης σε πρώην προέδρους εκ μέρους του κου Πουλλαϊδη. Καχυποψία επικρατεί και για παιχνίδια στην περσινή χρονιά τα οποία αποδείχτηκε ότι ήταν στημένα. Ποιος ήταν μπλεγμένος;;; Υπάρχουν άτομα του νυν συμβουλίου που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα σε όλα αυτά;;;; Ο πρόεδρος τα ξέρει και τα συγκαλύπτει;;;; Δεν γνωρίζει τίποτα;;;; Οι συνεργάτες του είναι σε αυτόν έμπιστοι;;;; Όλα αυτά βασανίζουν τον κόσμο της ομάδας.

  • Προγραμματισμός – Αποδέσμευση ποδοσφαιριστών

Έχω την άποψη ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα στα πρότυπα του περσινού Παναθηναϊκού. Με παίκτες είτε φθηνούς, είτε δανεικούς από άλλο σύλλογο, είτε από τις ακαδημίες του συλλόγου. Με τη διαφορά όμως ότι ο Παναθηναϊκός έδιωξε όλους όσους δεν του έκαναν για να μην δηλητηριάζεται το κλίμα. Με το ανάλογο κόστος φυσικά, αλλά το έκανε. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει την ηρεμία και την αποφασιστικότητα για νέα αρχή. Παίκτες όπως ο Βαλβέρδε και ο Άντιτς επιβάλλεται να απομακρυνθούν άμεσα για να απελευθερωθεί μπάτζετ για άλλους παίκτες. Ξενίζει πάντως το γεγονός της αδυναμίας του συλλόγου να αποδεσμεύσει ποδοσφαιριστές, την ίδια στιγμή που άλλες ομάδες το πράττουν με σχετική ευκολία και χωρίς μεγάλο κόστος. Επιπρόσθετα θεωρώ ότι από τους μικρούς σε ηλικία παίκτες της ομάδας μας 2-3 από αυτούς μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς στην ομάδα και να αποδώσουν αναλόγως του εκτοπίσματος μας. Επιπλέον, ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Μαραγκός, Κάλβο και Αβραάμ, κατά την άποψη μου δεν μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Ο περσινός Παναθηναϊκός στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο σε παίκτες φθηνούς, αλλά όμως είχε και σε κάθε γραμμή κάποιο παίκτης της διαφοράς. Έκανε κάποιες υπερβάσεις για να προσθέσει την ποιότητα που χρειάζεται. Πιστεύω ότι ο τεχνικός διευθυντής στις εναπομείναντες του κινήσεις θα ενισχύσει ποιοτικά το ρόστερ της ομάδας. Μέχρι στιγμής οι περισσότερες μας κινήσεις είναι λαχεία που περιμένουμε να μας βγουν. Μακάρι όμως να είναι τόσο μελετημένος ο κύριος Λέουβεν, ειδικά με τους νεαρούς που έχει αποκτήσει (Ιακοβένκο, Αμπουρχάνια). Πάντως, τουλάχιστον στη θεωρία φαίνεται να έχει καλή αντίληψη του αθλήματος και οι προσεγγίσεις του είναι θετικές. Γεννώνται όμως 2-3 ερωτήματα προς τον ίδιο τον κύριο Λέουβεν που μακάρι να μπορούσα να του τα θέσω κατ`ιδίαν:

  1. Όσον αφορά τα άκρα της επίθεσης, τι βλέπει στους Κάλβο – Αβραάμ που εμείς δεν βλέπουμε;;;;; Τι τον κάνει να πιστεύει ότι αυτοί οι δύο θα κάνουν την υπέρβαση;;;; Έφερε μαζί του το μαγικό φίλτρο;;;;; Τα γράφω αυτά γιατί θεωρώ ότι με τις εναπομείναντες θέσεις που έμειναν, το πολύ να αποκτήσουμε ένα ακραίο επιθετικό. Επίσης πιστεύω ότι οι 2 προαναφερθέντες δεν μπορούν να σταθούν σε μια ομάδα που θέλει να διακριθεί. Ίσως να μην πάμε για πρωτάθλημα, αλλά αν θέλει μια ομάδα να διακριθεί πρέπει να έχει καλά άκρα για να διεμβολίσουν, να προκαλέσουν ρήγματα και να φέρουν μπάλες στην περιοχή του αντιπάλου. Τουλάχιστον ο Φοφανά ήταν πολύ πιο μαχητικός από τον Ισπανό και αμειβόταν με πολύ λιγότερα λεφτά.

 

  1. Τι είναι αυτό που τον κάνει να επιμένει τόσο πολύ στον Γκαρσία;;;; Ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα παλέψει σε καμία περίπτωση για την ομάδα, ο οποίος δεν θα τρέξει για τους συμπαίκτες του και την περισσότερη ώρα θα περπατά μέσα στο γήπεδο. Έχει καλή αντίληψη του χώρου αλλά τέτοιοι ποδοσφαιριστές ανήκουν σε προηγούμενες δεκαετίες. Υποτίθεται όταν φτιάχνεις μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, προσπαθείς να εντάξεις στο ρόστερ σου περισσότερο τρέξιμο και δύναμη για να αντισταθμίσεις την έλλειψη ποιότητας λόγω των χρηματικών περιορισμών. Άσχετο αν σε κάθε θέση θα έχεις ένα ηγετικό ποδοσφαιριστή, πρέπει όλοι να παλεύουν και να τρέχουν περισσότερο από το κανονικά. Ο Γκαρσία δεν μπορεί να συνδυάσει αυτά τα στοιχεία. Προτιμότερο ένα παίκτη με λιγότερη τεχνική που θα είναι όμως σκυλί μέσα στο γήπεδο. Αν προσθέσουμε στο παζλ και τον αδιάφορο Κάλβο στα αμυντικά του καθήκοντα, τότε μας ζώνουν τα φίδια. Μακάρι φυσικά να μας διαψεύσει πανηγυρικά.

 

  1. Από τις μέχρι τώρα κινήσεις του φαίνεται να έχει υποτιμήσει λίγο το κυπριακό ποδόσφαιρο και την ομάδα μας;;; Συμφωνώ ότι το επίπεδο έχει μειωθεί, αλλά δεν είμαστε και σε επίπεδα Μάλτας.

 

  • Ισχυρή Ανόρθωση…..

Η διοίκηση μας πρέπει να καταλάβει ότι για να έρθει ξανά ο κόσμος κοντά στην ομάδα, μετά τα περσινά ρεζιλίκια πρέπει να φτιάξουμε ομάδα με δυναμική. Πολλοί το έχουν σίγουρο ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα. Προσωπικά ως Ανορθωσιάτης δεν μπορώ να ξεκινά το πρωτάθλημα και να μην έχω στο μυαλό μου ότι μπορώ να το κατακτήσω. Το επίπεδο έχει χαμηλώσει, αλλά με το μπάτζετ που διαθέτουμε βρίσκεις πολύ καλούς παίκτες για να κτυπήσεις τον τίτλο (όπως η αελ το 2012). Στα μείων είναι τα ψηλά συμβόλαια που κουβαλούμε από προηγούμενες χρονιές και τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο από τα 2,7εκ. και δεν μπορούμε να κτυπήσουμε καλύτερες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Επίσης, για να αντεπεξέλθουμε της οικονομικής μας δυσπραγίας και να έρθουν χορηγίες, έσοδα, διαφημίσεις, κόσμος στην μπουτίκ κ.α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ. Διαθέτουμε κόσμο, ιδιόκτητο γήπεδο, προπονητικές εγκαταστάσεις και γενικότερα είμαστε ένα κυπριακό κλαμπ που έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστεί μόνιμα. Ας σταματήσει η διοίκηση μας να είναι μίζερη και να μιλά για τυχόν κλείσιμο της ομάδας (δηλώσεις προέδρου). Ας σταματήσει η εσωστρέφεια και το κλαψούρισμα. Βγείτε μπροστά, φτιάξτε ομάδα που να αποπνέει υγεία και ο κόσμος θα είναι εκεί. Δείξτε αποφασιστικότητα, βάλτε τα με το κατεστημένο, κυνηγήστε να μπείτε στο παρασκήνιο και μην απογοητεύεστε με το παραμικρό.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1990 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ…..

ΚΗΦΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ