Απόλλωνας 3 – 0 Ανόρθωσις: Έλλειψη (αυτο)σεβασμού

Σε ένα παιχνίδι που γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες πολλών και διάφορων καταστάσεων, η Ανόρθωση δεν κατάφερε να διατηρήσει το φετινό της αήττητο απέναντι στον Απόλλωνα από τον οποίο έχασε με το βαρύ 3-0. Σε ένα παιχνίδι που γίναμε μάρτυρες ενός ανύπαρκτου πέναλτυ και μιας απερίσκεπτης εώς και ανόητης αποβολής ποδοσφαιριστή μας, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις, απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε να επανέλθει στο κυνήγι του τίτλου. Όταν μια ομάδα πληγωμένη από τραυματισμούς και πειθαρχικές ποινές, αφήνεται για άλλη μια φορά στο έλεος του Λεόντιου Τράττου αλλά και της αδιαφορίας συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, τότε η κατήφεια, η απογοήτευση αλλά και ο προβληματισμός είναι φυσικά επακόλουθα.

Εντεκάδα

Χωρίς πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος παρέταξε την Ανόρθωση ο Νίκος Κωστένογλου ο οποίος διατήρησε για άλλη μια αγωνιστική τον Βαλβέρδ κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας ο Σιέλης είχε ως παρτενέρ τον Άντιτς ενώ τα άκρα παρέμειναν ως είχαν με τους νεαρούς Λοϊζίδη και Λαϊφη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε η τριάδα Μάκος, Γκριγκαλασβίλι και Μαραγκός, ενώ την θέση του Κολαούτι στην επίθεση πήρε ο Φοφανά με τους Μακρή και Μπεσέρα να συμπληρώνουν την τριπλέτα.

Πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ισοζυγισμένο με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως από στημένες φάσεις με πρώτη την ομάδα του Απόλλωνα στο 4ο λεπτό. Στο 9ο λεπτό η Ανόρθωση προσπάθησε να απαντήσει με φάουλ του Λαϊφη που αποκρούστηκε, ενώ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ήρθε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα με τον Τράττο να ανακαλύπτει πέναλτι σε βάρος του Άντιτς το οποίο υπέδειξε με σημαντική καθυστέρηση. Από την επαναληπτική προβολή φαίνεται ότι ο αμυντικός της ομάδας μας είχε το πόδι του κάτω στο έδαφος και ο αντίπαλος έπεσε μόνος. Η εσχάτη των ποινών έφερε το 1-0, γεγονός που λειτούργησε ως καμπανάκι για τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι έψαξαν το γκολ με προσπάθεια του Λοϊζίδη στο 21ο λεπτό και του Σιέλη στο 23ο. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε άλλο ένα φάλτσο σφύριγμα με τον επότη Αθηνοδώρου να ανακόπτει κακώς τον Φοφανά ως οφσάιντ, ενώ ο Σιέλης αποτέλεσε νέα πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία με κεφαλιά στο 34ο λεπτό. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού ο Φοφανά δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα ενώ τελευταία αξιόλογηση φάση ήταν ένα σουτ του Μαραγκού λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Δεύτερο ημίχρονο

Σε ήρεμους ρυθμούς κινήθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου μέχρι που ο Φοφανά έδειξε τάσεις αυτοχειρίας στο 57ο λεπτό, δεχόμενος μια αβίαστη και φλύαρη κίτρινη κάρτα η οποία ήταν η δεύτερη, με τον Αφρικανό να αφήνει την ομάδα μας με δέκα. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν πλήρως το ρυθμό του αγώνα και έφτασαν μάλιστα στο 2-0 και πάλι από στημένη φάση, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Καρυπίδη. Στο 66ο λεπτό ο Νίκος Κωστένογλου πραγματοποίησε διπλή αλλαγή περνώντας τους Κάλβο και Οχαγιόν στις θέσεις των Γκριγκαλασβίλι και Μαραγκού με τον Ισραηλινό να απειλεί με ωραίο γυριστό σουτ πέντε λεπτά αργότερα. Στο 75ο λεπτό δεχθήκαμε και τρίτο γκολ με δράστη το Χαμτανί με την τριάδα των αλλαγών να κλείνει με την είσοδο του Γκαρσία αντί του Μάκου. Το τελευταίο 15λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους ποδοσφαιριστές μας ελλέιψη ψυχικών και σωματικών αποθεμάτων, να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο αναμένοντας την λήξη ενός αγώνα που θα θέλουμε να ξεχαστεί γρήγορα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ