Έφτασε η ώρα για τα πρώτα ποδοσφαιρικά σχολεία

Με την χώρα να διέρχεται σε ύφεση και οικονομική αστάθεια, το επίπεδο του πρωταθλήματος αναγκαστικά θα πέσει. Εξάλλου το παράδειγμα της Ελλάδας είναι εκεί, με την Σουπερ Ληγκ να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος.

Η στροφή προς τις ακαδημίες θα είναι αναγκαστική.  Ο μεγάλος Τιμουρ Κετσπάγια στην συνέντευξη που μας έδωσε, δήλωσε εμφαντικά πως για να μπορούμε να αξιοποιήσουμε το ταλέντο που διαθέτουμε ως χώρα είναι αναγκαία η ίδρυση ποδοσφαιρικών σχολείων. Είναι αδιανόητο να έχεις όνειρο  να γίνει ποδοσφαιριστής και να δουλεύεις απλά δύο ώρες  την ημέρα και να έχει και μεγάλο κενό διάστημα το καλοκαίρι.

Έτσι λοιπόν, ας γίνει η προσπάθεια και να αρχίσουν οι διαδικασίες για σύναψη συμφωνίας με επενδύτες που θα δημιουργήσουν το σχολείο και θα καρπωθούν τα οφέλη για κάποια χρόνια. Εξάλλου, στο πλάνο Vision 2020 είναι σαφής η ανάγκη για στροφή στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί, καθώς πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές ούτως ώστε ο Κύπριος ποδοσφαιριστής να μην διαφέρει σε βάσεις από τον ξένο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ