Σαν σήμερα: Η τελευταία στέψη (βίντεο – φώτο)

Οκτώ χρόνια πίσω πάει η μηχανή του χρόνου απόψε και συγκεκριμένα στις 03 του Μάη του 2008, όταν η Ανόρθωση αντιμετώπιζε εντός έδρας την ΑΕΚ, με την προγραμματισμένη στέψη της πρωταθλήτριας, να μαγνήτιζε τα βλέμματα οκτώ χιλιάδων γαλανολεύκων οπαδών.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αν και βαθμολογικά μας ήταν αδιάφορο, έπρεπε πάση θυσία να μην το χάσουμε, ούτως ώστε να διατηρηθεί το αήττητο της ομάδας.

Ένα αήττητο που τέθηκε εν αμφιβόλω, μιας και η ΑΕΚ είχε κάνει την ανατροπή και εκεί που βρέθηκε να χάνει με 2-1 μας το γύρισε σε 2-3, ένα προβάδισμα που έμελλε να το κρατήσει μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, εκεί που ο Νίκος Φρούσος, με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, σώζοντας έτσι το αήττητο της ομάδας. Με την Ανόρθωση, να παραμένει μέχρι σήμερα, η πρώτη και τελευταία αήττητη ομάδα σε σύνολο 32 αγωνιστικών.

Στα του παιχνιδιού, στο 11’ ο Φρούσος έδωσε το προβάδισμα στην «Μεγάλη Κυρία», στο 23’ ο Κίνγκσλεϊ έκανε το 1-1 όμως οι “κυανόλευκοι” ξαναπήραν το προβάδισμα στο 25’ και πάλι με τον Φρούσο. Στο 29’ ο Έκτορ Γκονζάλες έκανε το 2-2 ενώ ο Παρασκευάς Χρήστου με κεφαλιά στο 38’ έβαλε μπροστά την ΑΕΚ. Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε, όπως αναφέραμε, στις καθυστερήσεις ο Νίκος Φρούσος.

Το γκολ του Φρούσου στις καθυστερήσεις, ήταν και το έναυσμα για το τρελό γλέντι που ακολούθησε στην απονομή του πρωταθλήματος, μια απονομή που έμελε μέχρι σήμερα να ήταν η τελευταία.

Τα πλάνα από τη στέψη και πιο κάτω τα πλάνα του παιχνιδιού

https://www.youtube.com/watch?v=NzQ6QMZknsk

https://www.youtube.com/watch?v=pvJjIFeao-4

[envira-gallery id=”91669″]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ