Σ.Χαραλάμπους: “Στα οικονομικά δεν υπήρξε ειλικρίνεια”

Από το 2008 και μετά αντιμετωπίζει προβλήματα η Ανόρθωση. Και στα θέματα παραγόντων και στα οικονομικά δεν υπήρξε ειλικρίνεια, αναφέρει σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του supersport fm, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανόρθωση, ο Στέλιος Χαραλάμπους, πρώην εκτελεστικός σύμβουλος επί προεδρίας Κυριάκου Κούσιου.

Για τη χθεσινή του επιστολή…

«Δεν κρίνω και δεν κατακρίνω την εταιρεία. Μάλιστα το 2013, κατέγραψα εφτασέλιδες προτάσεις για τη δημιουργία της. Τα αποτελέσματα της εταιρείας όμως, μιλούν από μόνα τους. Δεν είναι κριτική κανενός. Τα αποτελέσματα το υποδεικνύουν».

Για την αναστάτωση που προκαλείται στις τάξεις των φίλων της ομάδας…  

«Την αναστάτωση δεν την προκαλεί μια ανακοίνωση. Η αναστάτωση υφίσταται τους τελευταίους δύο μήνες. Είναι η παραίτηση του προέδρου της εταιρείας, του σωματείου, οι  αποδεσμεύσεις ανθρώπων κλειδιά που δούλευαν για χρόνια. Αυτό προκαλεί αναστάτωση και αβεβαιότητα. Αλλιώς θα σκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι αν γνωρίζουν ότι η ποδοσφαιρική εταιρεία υφίσταται και αλλιώς αν δεν υφίσταται. Η επιστολή μου έχει ως σκοπό το ξεκαθάρισμα στο που βαδίζουμε. Με τον κ. Πουλλαΐδη να συνεχίζει; Με τη μερική παραμονή του ή με την οριστική αποχώρηση του»;

Γιατί ότι δεν τον ρώτησε στη συνέλευση…  

«Δεν μπόρεσα να παρευρεθώ για επαγγελματικούς λόγους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω την ερώτηση. Δεν πήραμε απαντήσεις από τη συνέλευση. Ρωτήθηκε αν θα παραμείνει. Αρχικά είπε ότι θα το ανακοινώσει στους μετόχους της εταιρείας. Και το σωματείο όμως οφείλει να ξέρει. Καθαρή απάντηση δεν πήρε κανείς. Οι θέσεις μου είναι γνωστές και οι γραμμές πάντοτες ανοιχτές. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω το σωματείο. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι τη συνέλευση θα γίνουν αρκετές διαβουλεύσεις».

Για τις τοποθετήσεις που γίνονται…  

«Δεν έχει κάτι άλλο για να ακουστούν αυτές οι φωνές. Με τη δική μου επιστολή δεν έχει στοχοποιηθεί ο κ. Πουλλαΐδης. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο. Κάποια αποτελέσματα που έδειξε η εταιρία είναι εκεί και δεν αλλάζουν. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα αποτελέσματα. Ας μην το βλέπει κανείς ως επίθεση. Απλά ζητώ να ξεκαθαρίσει ο κ. Πουλλαΐδης  το τι θα κάνει. Αυτό θα γίνει στις 22 Ιουνίου που είναι η γενική συνέλευση της εταιρείας. Θα πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Κανείς δεν θα ήθελε να συμμετέχει σε εταιρεία που θα πτωχεύσει σε περίπτωση αποχώρησης του μεγαλομετόχου».

Για τις δικές του εισηγήσεις για το πως πρέπει να προχωρήσει…  

«Η μόνη σωτηρία της Ανόρθωσης είναι μια λύση με τη συγκατάθεση όλου του κόσμου. Οτιδήποτε και αν είναι αυτό. Πρέπει να μπουν 5-10 πράγματα στο τραπέζι και να συμπορευτούμε για ότι καλύτερο».

Για την εσωστρέφεια που υπάρχει στην Ανόρθωση…  

«Οι εκάστοτε διοικήσεις δεν ήταν ειλικρινείς με τον κόσμο. Από το 2008 και μετά αντιμετωπίζει προβλήματα η Ανόρθωση. Και στα θέματα παραγόντων και στα οικονομικά δεν υπήρξε ειλικρίνεια. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον καθένα να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Θα πρέπει να βάζουμε στόχους προσιτούς. Όταν όμως γεμίζει τα αφτιά του κόσμου με μεγάλα λόγια, τότε ο κόσμος έχει απαιτήσεις».

Αν είναι εύκολο για μια διοίκηση να πει στον κόσμο ότι δεν πάει για πρωτάθλημα…  

«Αυτή είναι η ειλικρίνεια. Το 2010, ένα από τα λάθη επί προεδρίας Κούσιου, ήταν το ότι δεν είπαμε στον κόσμο ότι δεν πάμε για πρωτάθλημα. Όταν όμως ερχόμαστε το 2013 και ανακοινώνουμε 17 εκ. χρέος και τάζουμε όραμα 2020, πέντε τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες τότε πως θα αντιδράσει ο κόσμος;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ