Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου

Τις δικέ του ευχές σε όλους τους φίλους της Ανόρθωσης απευθύνει ο πρόεδρος της ομάδας, Χρίστος Πουλλαϊδης. Με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου, αναφέρει τα πιο κάτω:

Φίλες και φίλοι Ανορθωσιάτες, Χριστός Ανέστη!
Θέλω να σας ευχηθώ καλό και χαρούμενο Πάσχα, μαζί με τις οικογένειες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Δυστυχώς, για μια ακόμη χρονιά, είμαστε αναγκασμένοι να γιορτάσουμε τη λαμπρότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Θεανθρώπου, μακριά από τους τόπους των προγόνων μας. Η συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας από το 1974, προσομοιάζει με το δράμα που έζησε ο Χριστός τη Μεγάλη Βδομάδα: Τα Πάθη, την ταπείνωση, τον Γολγοθά, την Σταύρωση και τον θάνατο.
Ο θάνατος όμως ήταν προσωρινός. Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, ήρθε να φωτίσει τις ψυχές όχι μόνο των Χριστιανών, αλλά ολόκληρου του κόσμου, Να δώσει θάρρος και ελπίδα σε κάθε δοκιμαζόμενο λαό, σε κάθε συνάνθρωπό μας που στενάζει και υποφέρει για οποιοδήποτε λόγο.
Η Ανάστασις όμως, πρώτιστα πρέπει να γίνει στις δικές μας ψυχές. Οφείλουμε, ως ο Χριστός νίκησε το θάνατο, να νικήσουμε κι εμείς τον φθόνο, το μίσος, την κακία, την πονηριά και να τα αποβάλουμε από τις ψυχές μας. Το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, πρέπει να φωτίσει και το δικό μας μονοπάτι προς την αλήθεια.
Η ζωή κάθε ενός από εμάς ξεχωριστά αλλά και όλων μαζί σαν λαός, πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Και είναι μια ευκαιρία, αυτή η οικονομική κρίση που κτύπησε την πατρίδα μας, να μας βοηθήσει να αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία. Η οικονομική κρίση, δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο εισαγόμενη. Ήταν και είναι απότοκο της κοινωνικής κρίσης, της πτώσης των ηθικών αξιών, της απαξίωσης και καταβαράθρωσης των θεσμών, της σιωπής των πνευματικών ανθρώπων.
Έχουμε χρέος να επιστρέψουμε στις αξίες των προγόνων μας, να αναζητήσουμε την χαμένη εθνική και κοινωνική μας ταυτότητα. Ως έθνος, πρέπει να επανεύρουμε τον προσανατολισμό μας, να στραφούμε στις ρίζες μας και να αντλήσουμε διδάγματα προκειμένου να διαβάσουμε σωστά την πυξίδα που μας δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να βαδίσει ο Ελληνισμός: τον ανθρωπισμό, το ήθος, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες…
Στη σημερινή εποχή, που οι ανισότητες είναι πιο έντονες από ποτέ και οι αδικίες εξόφθαλμες, έχουμε ανάγκη το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου. Χρειαζόμαστε την Πίστη στην πραγματικότητα, η οποία θέλει κάθε Σταύρωση να ακολουθείται από την Ανάσταση. Κάτι που ισχύει τόσο για μας σε προσωπικό επίπεδο, τόσο για τον Σύλλογό μας που ακόμα αντιμετωπίζει δυσκολίες, όσο και την πατρίδα μας που ξεψυχά στον σταυρό του μαρτυρίου: εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, πνευματικό.
Η Ανάστασις θα έρθει! Τα πράγματα θα φτιάξουν για τον καθένα προσωπικά, ο αγαπημένος μας Σύλλογος, η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, θα μεγαλουργήσει και πάλι και η πατρίδα μας θα απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό. Φτάνει να έχουμε πίστη και καρτερικότητα.
Εύχομαι ξανά, σε σας και τις οικογένειές σας, Χριστός Ανέστη, χαρούμενη Πασχαλιά και σύντομα στους τόπους μας όλοι οι πρόσφυγες. Χρόνια πολλά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ