Ο πραγματικός λόγος του ταξιδιού Πουλλαΐδη στο Κατάρ

Το προχθεσινό ποστάρισμα του προέδρου του Συλλόγου Χρήστου Πουλλαΐδη στο facebook από το αεροδρόμιο του Μπαχρέιν με το σχόλιο «Going to Qatar to try to get some money!!», είναι η αλήθεια ότι παραξένεψε πολύ κόσμο. Κυρίως επειδή χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στο δημοφιλές δίκτυο 1-2 φορές τον χρόνο… άρα μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ψάξαμε και μάθαμε λοιπόν, πως όντως ο πρόεδρος πήγε στο Κατάρ για να εισπράξει λεφτά και το σχόλιο δεν ήταν καθόλου ειρωνικό. Αντίθετα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο αραβικό κρατίδιο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αφού το Κατάρ εδώ και κάποιους μήνες έχει σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς αυτούς.

Η μη αναμενόμενη πτώση των τιμών στο πετρέλαιο διεθνώς (εκτός από την Κύπρο!!!) έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οικονομία του Κατάρ, η οποία για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες θα κλείσει την χρονιά με έλλειμμα. Ας μην ξεχνάμε ότι ξοδεύει και περίπου 180 δισεκατομμύρια για το μουντιάλ του 2022 κτίζοντας μεταξύ άλλων γήπεδα, μετρό, καινούριο λιμάνι ακόμα και μια καινούρια ολόκληρη πόλη!

Η κατάσταση είναι παρόμοια και στο Μπαχρέιν και στα άλλα κράτη του Κόλπου και έτσι αρκετοί Κύπριοι και ξένοι επιχειρηματίες που ζουν εκεί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που η σημερινή άφιξη του Χρήστου Πουλλαΐδη στην Κύπρο αναμένεται με αγωνία καθώς – δυστυχώς – η ικανότητα της Ανόρθωσης να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της σχετίζεται άμεσα με την ρευστότητα του προέδρου της. Σε περίπτωση που το ταξίδι στο Κατάρ δεν στέφθηκε με εισπρακτική επιτυχία… τότε και τα ταμεία της Ανόρθωσης θα πρέπει να αναζητήσουν και άλλες πηγές εισοδήματος και μάλιστα άμεσα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ