Μεγαλύτερη επένδυση το αγωνιστικό…

Άρρηκτα συνυφασμένο, με το οικονομικό κομμάτι αλλά και με τον παλμό του κόσμου και όχι μόνο, αποτελεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας και πορεία γενικότερα. Εκείνο που εμπορεύεται η εταιρεία, είναι το ποδόσφαιρο και αυτό πλασάρει προς τον κόσμο της ομάδας. Και κάπου εδώ, είναι που μένει ανεξεταστέα η διοίκηση της εταιρείας.

Τα μέλη του σωματείου θα κληθούν να εισφέρουν ότι μπορεί ο καθένας, όχι από υποχρέωση αλλά από αγάπη προς το σωματείο. Θα εισφέρουν, προσδοκώντας καλύτερες μέρες και να δουν ξανά την Ανόρθωση εκεί που της αρμόζει.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί λύση. Ανάγκες θα προκύψουν και στην πορεία, τα μέλη από μόνα τους, είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τη χρηματοδότηση της ποδοσφαιρικής ομάδας και κάπου εδώ, η εταιρεία θα πρέπει επιτέλους να συμπεριφερθεί επιχειρηματικά. Γιατί δεν είναι αρκετό έχεις εταιρεία υπό την επωνυμία Ανόρθωσις Ποδόσφαιρο, αλλά ως έτσι πρέπει να συμπεριφέρεσαι. Επιχειρηματικά και όχι και να βγαίνεις με το δίσκο και να ψάχνεις χρήματα.

Οι επενδύσεις που γίνονται εντός αγωνιστικού χώρου, φέρουν κέρδη. Θα πρέπει να φτιαχτεί μια ανταγωνιστική ομάδα, που να εμπνέει να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους. Αλήθεια, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράματα, αν τον καταραμένο Ιανουάριο γινόταν τα αυτονόητα; Πόσα περισσότερα έσοδα θα είχε η ομάδα; Πόσα γλύτωσε τον Γεννάρη και πλήρωσε πολλαπλάσια τους επόμενους μέρες; Πόσο μεγάλο κτύπημα, έφερε στο πρεστίζ της ομάδας, η τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκτός Ευρώπης; Στο τέλος το κόστος ήταν πολλαπλάσιο και αυτό πληρώνει η ομάδα, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να διανύει ακόμα μέρες εσωστρέφειας.

Το εμπορικό τμήμα της εταιρείας, τι έκανε, τι κάνει και τι θα κάνει για να εκμεταλλευτεί εμπορικά τον κόσμο, όταν η ομάδα είναι στα πάνω της; Είναι σχεδόν κανόνας πως τα λεφτά δεν έρχονται μόνα τους, αν δεν τα κυνηγήσεις. Δεν πρόκειται ούτε χορηγοί, ούτε επενδυτές να έρθουν κοντά, επειδή θα μας αγαπήσουν μόνο στο άκουσμα του ονόματος.

Με ένα ανταγωνιστικό προϋπολογισμό, και μια ομάδα φτιαγμένη από άτομα πυ κατέχουν το άθλημα, η Ανόρθωση όχι μόνο μπορεί να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά να έχει και κέρδος. Αρκεί βέβαια, να υπάρχουν άτομα πρόθυμα, με όρεξη και ιδέες, αλλά και επενδυτές με όραμα να πετύχουν.

Ο Καραμπινάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ