Χορτάσαμε επιθετικούς! Πήραμε 23 σε 8 χρόνια!

Το γεγονός ότι οι αριθμοί που περιγράφουν τη μεταγραφική δραστηριότητα της Ανόρθωσης τα τελευταία χρόνια ζαλίζουν είναι γνωστό. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι μια προσεκτικότερη ανάλυση των θέσεων στις οποίες η ομάδα ενισχύθηκε με κάποιες εξ αυτών να μετρούν έως και τριπλάσια ενίσχυση από άλλες!

Εκεί που υπάρχει ένας οφθαλμοφανής προβληματισμός είναι στη θέση του κεντρικού επιθετικού, όπου από το 2008 και έπειτα, αποκτήθηκαν 23 (!) συνολικά παίκτες. Πρόκειται δε για μια θέση στην οποίαν χρειάζεται μόνο ένας ποδοσφαιριστής στην εντεκάδα κι αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη.

Οι ανασταλτικοί μέσοι που φόρεσαν τη φανέλα της Ανόρθωσης την τελευταία οκταετία ανέρχονται στους 19, ενώ οι δημιουργικοί στους 15. Τόσοι ήταν και οι τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα με το φοίνικα, ενώ συνολικά 17 ακραίοι αμυντικοί αγωνίστηκαν με τα «κυανόλευκα».

Ουκ ολίγοι και οι κεντρικοί αμυντικοί που ανήλθαν στους 18, ενώ τόσοι ήταν και οι ακραίοι επιθετικοί, με τους αριστεροπόδαρους να ανέρχονται σε μια εντεκάδα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ