Μιχάλης Μανώλη στο anorthosis24: «Ο κόσμος με στηρίζει και τον ευχαριστώ»

Το anorthosis24.net εντόπισε και επικοινώνησε με τον πρωταθλητή Muay Thai Μιχάλη Μανώλη σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Γόνος γνωστής Ανορθωσιάτικης οικογένειας ο Μιχάλης έκανε την Κύπρο να παραμιλά με την κατάκτηση της πολυπόθητης παγκόσμιας ζώνης της WMC I-1 όταν λύγισε με νοκ αουτ τον ισχυρό Κινέζο Anson Chak μέσα στην καυτή έδρα του.

Μιχάλη από πια ηλικία άρχισες να ασχολείσαι με το άθλημα του Muay Thai και τι ήταν αυτό που σε οδήγησε σε αυτό;
Ξεκίνησα από την ηλικία των 14 «μικτές» πολεμικές τέχνες αλλά στα 15 μου ξεκίνησα καθαρά το Μουάι Θα γιατί είδα πως μόνο αυτό με χαρακτήριζε.

Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να ασχοληθεί με το άθλημα στην Κύπρο; Υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές – γυμναστήρια – και προπονητές;
Το να ασχοληθείς με το Muay Thai δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αντιθέτως, υπάρχουν γυμναστήρια καλά και μέτρια, αλλά πρέπει να διαλέξεις το σωστό αν πας με την προϋπόθεση να κάνεις αγωνιστικό Muay Thai γιατί δεν είναι όλοι  επαγγελματίες προπονητές! Σε άλλες χώρες σαφώς είναι πιο προχωρημένο το επίπεδο λόγο του ότι οι ομοσπονδίες προωθούν τους αθλητές τους, ενώ στην Κύπρο “ασχολούνται” μόνο με το ποδόσφαιρο!

Πόσοι αθλητές υπάρχουν στην Κύπρο; Υπάρχει πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεστε;
Υπάρχει παγκύπριο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και υπάρχουν αρκετοί αθλητές σε διάφορες κατηγορίες.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα Κύπριου Αθλητή στο άθλημα αυτό;
Υπήρξαν μεγάλες διακρίσεις αθλητών στην Κύπρο όμως στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Για παράδειγμα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται.

Πες μας λίγα λόγια για την καθημερινότητά σου πλέον. Μάθαμε είσαι στην Ταϊλάνδη πλέον. Πήγες μόνιμα εκεί; Πως περνάς τη μέρα σου; Το πρόγραμμα αγώνων σου; Από που μπορεί να σε παρακολουθεί κάποιος και να μαθαίνει τα αγωνιστικά σου νέα; 
Η καθημερινότητα μου στηρίζεται σε 2 προπονήσεις τη μέρα για 6 μέρες την εβδομάδα. Κάνω πρωταθλητισμό και το απαιτεί η καριέρα μου! Οι προπονήσεις μου “παίρνουν” 3 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα και έτσι δεν έχω χρόνο για διασκέδαση. Τις υπόλοιπες ώρες κοιμάμαι για να ξεκουράζομαι! Τα νέα μου θα μπορούν να τα βλέπουν από την προσωπική μου σελίδα στο Facebook, όμως θα έχω και αθλητική ιστοσελίδα σύντομα.

Μιας και είσαι μακριά από την Κύπρο, πως παρακολουθείς τους αγώνες της ομάδας μας;
Τους αγώνες τους παρακολουθώ online όταν μπορώ…  αλλιώς μαθαίνω τα νέα της ομάδας μας από φίλους, ιστοσελίδες αλλά και από το Facebook.

Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το μέλλον σου; Σκοπεύεις να λάβεις μέρος σε κάποιο από τους άλλους διεθνείς διαγωνισμούς;

Οι βλέψεις μου για το μέλλον είναι να έχω ολοκληρώσει το 2016 με αρκετές νίκες από τεράστιες διοργανώσεις. Για το 2017 ακόμα δεν έχω πλάνα όμως το σίγουρο είναι πως θα ζω και θα προπονούμαι στη Ταϊλάνδη.

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με στηρίζει καθημερινά γιατί με τα μηνύματα που λαμβάνω με κάνει να νιώθω πως οι κόποι μου όλοι, ανταμείβονται!

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ