Ανδρέας Κίττος στο anorthosis24:«Να ανεβάσουμε την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει»

Συνέντευξη στo anorthosis24.net παρέθεσε ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας της «Μεγάλης Κυρίας» Ανδρέας Κίττος. Μεταξύ άλλων αναφέρεται για τον Κόπριβετς, τον Μπεκιάι, για αυτά που του έκαναν εντύπωση στην Ανόρθωση αλλά δεν παρέλειψε να δώσει το μήνυμα του προς τον κόσμο…

Ανδρέα σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Ανόρθωσης.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Ήρθες στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού για να αναπληρώσεις ουσιαστικά τους δυο τερματοφύλακες Βέγκα και Βαλβέρδ. Ποια τα συναισθήματα σου;
Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στην οικογένεια της Ανόρθωσης είναι τιμή το ότι ήρθα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Ανόρθωση..

Στην Ανόρθωση βρίσκεται ο εξαιρετικός Γιαν Κόπριβετς. Μαζί του ελπίζουμε να συνθέσετε ένα εξαιρετικό δίδυμο κάτι που λείπει για αρκετά χρόνια κάτω από το γκολπόστ της Ανόρθωσης.
Όντως ο Γιαν είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας τον οποίο θαυμάζω και πιστεύω είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την Κύπρο…

Τον βλέπεις ανταγωνιστικά ή βλέπεις ότι κοντά του μπορεί να μάθεις κερδίζοντας πολλά από τέτοια συνεργασία;
Σίγουρα μαζί του έχω να μάθω πολλά και να γίνω ακόμη καλύτερος. Ανταγωνισμός υπάρχει σίγουρα σε όλες τις θέσεις αλλά είναι υγιής ανταγωνισμός ο οποίος βοηθά στην απόδοση της ομάδας.

Τι σου έκανε εντύπωση από την Ανόρθωση;
Οι άνθρωποι που εργάζονται για την ομάδα αλλά και οι ποδοσφαιριστές με έχουν υποδεχτεί με ανοικτές αγκάλες και αυτό με κάνει να νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση…

Ποιόν τερματοφύλακα της Ανόρθωσης από το πρόσφατο παρελθόν θαυμάζεις;
Από την Ανόρθωση πέρασαν αρκετοί καλοί τερματοφύλακες αλλά αυτός που με την απόδοση του βοήθησε την Ανόρθωση στις μεγάλες επιτυχίες ήταν ο Μπεκίαι.

Πιστεύεις ότι κοντά στον Μπεκιάι μπορείς να γίνεις καλύτερος;
Ο Μπεκίαι έχει πολλές γνώσεις και πολλές εμπειρίες. Προσπαθεί να μεταφέρει τις γνώσεις του προς εμάς κι αυτό σίγουρα είναι πολύ θετικό στοιχείο στο να γίνω ακόμη καλύτερος.

‘Ενα σοβαρό ζήτημα που έχουν πολλοί τερματοφύλακες, κυρίως νεαροί, είναι οι έξοδοι. Πιστεύεις πως αυτό το στοιχείο είναι θέμα ταλέντου ή το αποκτάς με τις εμπειρίες στους αγώνες και την προπόνηση;
Σίγουρα είναι θέμα αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας… Νομίζω ότι αυτό έρχεται με τις εμπειρίες και την σκληρή προπόνηση.

Αυτή είναι και η πρώτη σου φορά που έχεις την δυνατότητα να αγωνιστείς μπροστά σε μεγάλο κοινό μιας και ο κόσμος της Ανόρθωσης φέτος ακολουθεί μαζικά την ομάδα. Πως νοιώθεις, πως το αντιμετωπίζεις αυτό;
Το να αγωνίζομαι μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Καθημερινά συναντώ φίλους της Ανόρθωσης όπου με καλωσορίζουν και μου εύχονται τα καλύτερα. Εύχομαι και ελπίζω ο κόσμος της Ανόρθωσης να συνεχίσει να βοηθάει και να στηρίζει την ομάδα με το να έρχεται στο γήπεδο γιατί η Ανόρθωση τους έχει ανάγκη.

Ποιοι οι στόχοι σου για την Ανόρθωση;
Στόχος μου είναι να καθιερωθώ κάτω από τα δοκάρια της Ανόρθωσης και να βοηθήσω και εγώ στο να ανεβάσουμε την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει όσο και στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη.

Ένα μήνυμα στον κόσμο;
Όπως είπα και πιο πάνω να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα με τον παρών τους και την αγάπη τους προς την ομάδα… Υπόσχομαι πως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το καλύτερο της Ανόρθωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ