Η στατιστική ανάλυση του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ

Θριαμβεύτρια του ντέρμπι στο ΓΣΠ έφυγε το Σαββάτο η Ανόρθωση του Αντρέ Πάους κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ με 0-2 χάρις σε γκολ των Βίκτορ και Εντλοβού. Η στατιστική ανάλυση του αγώνα θα δείξει αν ήταν απόδραση ή δίκαιη επικράτηση βάσει των ευκαιριών της κατοχής της μπάλας και των άλλων παρεμφερών στοιχείων.

[table id=19 /]

Κατοχή μπάλας
Την προηγούμενη αγωνιστική με την ΑΕΚ, η ομάδα απογοήτευσε σε αυτό το σημαντικό στοιχείο. Είχε καταγράψει την χειρότερη της απόδοση στο ποσοστό κατοχής της μπάλας από την ημέρα που ο Αντρέ Πάους πήρε το χρίσμα να είναι ο προπονητής της Ανόρθωσης με 43% έναντι 57% της ΑΕΚ. Το Σάββατο στο ΓΣΠ η ομάδα διόρθωσε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 51% έναντι του 49% που κατέγραψε ο αντίπαλος.

statsapoelaway1
Τελικές προσπάθειες, εύστοχες, αποκρούσεις και κόρνερ
Διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών με 10 «κτύπησαν» οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης έναντι 9 αυτών του ΑΠΟΕΛ. Από αυτές, οι 6 ήταν στον στόχο χωρίς να μετριέται το δοκάρι του Γκάμπριελ Μούρα στην εκπνοή του αγώνα έναντι μόλις 3 του ΑΠΟΕΛ. Μόλις 2 φορές στήθηκε η μπάλα για κόρνερ και από αυτές η μία ήταν τελική πάσα/σέντρα από τον Μαρτίνες που μετουσίωσε σε γκολ ο Βίκτορ έναντι 9 του αντιπάλου ενώ απο τρεις αποκρούσεις κατέγραψαν οι Κόπριβετς και Βάτερμαν.

statsapoelaway2
Παρεμφερή στοιχεία
Έξι φορές «συνελήφθησαν» οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ σε θέση οφσάιντ και μόλις 2 οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Στα κερδισμένα φάουλ υπήρχε ελαφριά υπεροχή του ΑΠΟΕΛ με 13 έναντι 9 της «Μεγάλης Κυρίας». Προφανώς σε αυτό έπαιξε ρόλο και η ανεκτικότητα του Τράττου σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως σε βάρος του Μαρτίνες και του Αμπουρτζάνια όπως επίσης και στις καθαρές παραβάσεις κίτρινης κάρτας τουλάχιστον στις περιπτώσεις που υποδείχθηκαν τα πέναλτι από τους Αντωνιάδη και Αστίθ κόντρα σε Κάλβο και Μακρή. Τουλάχιστον κίτρινη θα έπρεπε να δεχόταν και ο Μοραϊς όταν τράβηξε και κτύπησε τον Μακρή προς τη λήξη του αγώνα. Παρόλα αυτά και για στατιστικούς λόγους ο άρχων της αναμέτρησης υπέδειξε 1 μόνο κίτρινη στον ΑΠΟΕΛ και 3 σε βάρος της Ανόρθωσης.

statsapoelaway3 Βάσει των πιο πάνω στοιχείων φαίνεται η υπεροχή της Ανόρθωσης που δίκαια πήρε το ντέρμπι και πλέον προσβλέπει σε ανάλογες και καλύτερες εμφανίσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ