Σαν σήμερα: Όταν όλη η Ευρώπη, μύρισε Αμμόχωστο (βίντεο + φωτο)

Εφτά ολόκληρα χρόνια, συμπληρώνονται σήμερα από το ιστορικό παιχνίδι απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης, για την 5η αγωνιστική του Τσιάμπιονς Ληγκ.

Έχουν περάσει κιόλας 7 χρόνια από την ημέρα που στο πέταλο του ΓΣΠ, αναρτήθηκε το ιστορικότερο κορεό όλων των εποχών (αυτών που πέρασαν και αυτών που θα έρθουν) που είδαμε και θα δούμε σε Κυπριακό γήπεδο.

Ήταν η 26η Νοεμβρίου 2008 όταν η Ανόρθωση υποδέχθηκε στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Champions League τη Βέρντερ Βρέμης, σε έναν αγώνα που θα μείνει στη μνήμη για αγωνιστικούς και μη λόγους.

Ήταν η μέρα που η βασιλεύουσα Αμμόχωστος και το πρόβλημα των τελευταίων 41 ετών προβλήθηκε όσο ποτέ, η μέρα που το στάδιο της πρωτεύουσας θύμισε  μετατράπηκε σε μια μικρογραφία της αγαπημένης μας πόλης.

Βεβαίως υπήρξε και αγωνιστικό κομμάτι με την Ανόρθωση ευρισκόμενη στη δεύτερη θέση του ομίλου, έχοντας την ευκαιρία να κλειδώσει ακόμη και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση αν η ίδια νικούσε και ο Παναθηναϊκός δεν έφευγε με το τρίποντο από το Μιλάνο. Χωρίς τον Αριάν Μπεκιάι αλλά με δεσπόζουσες φυσιογνωμίες αυτές των Σάβιο και Δέλλα. Με την ενδεκάδα να συμπληρώνεται από τους Νάγκι, Κατσαβάκη, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτη, Λεϊβακαμπέσι, Χαουάρ, Λαμπάν, Ότσοκολιτς και Κωνσταντίνου.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η ομάδα μας κράτησε το μηδέν, η Ανόρθωση μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να κτυπήσει την αναμέτρηση. Πράγματι ο εμβληματικός αρχηγός Νίκος Νικολάου που πέρασε σαν αλλαγή, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας με σουτ από πλάγια θέση στο 62ο λεπτό. Πριν καλά-καλά κοπάσουν τα πανηγύρια, ο ζογκλερ Σάβιο διπλασίασε τα τέρματα της Ανόρθωσης στέλνοντας τον κόσμο που έδωσε το παρών του στο ΓΣΠ στους εφτά ουρανούς.

Anorthosis v Werder Bremen από troobador

Από εκείνο το σημείο και έπειτα και με λιγότερο από τριάντα λεπτά για την λήξη της αναμέτρησης, η Ανόρθωση οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο στην Γερμανική ομάδα η οποία κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Ντιέγκο στο 70ο λεπτό. Την ολική επαναφορά ολοκλήρωσε μόλις δύο λεπτά πριν το τέλος ο Αλμέιδα εκμεταλλευόμενος λάθος στην άμυνά μας ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα μας απώλεσε στις καθυστερήσεις σπουδαία διπλή ευκαιρία με τους Χαουάρ και Παναγή ωστόσο η ισοπαλία έμεινε αναλλοίωτη.

Για επίλογο παραθέτουμε τη ραδιοφωνική μετάδοση των κυριότερων στιγμών της αναμέτρησης από τον Στέλιο Παπαμωυσέως:

werder-ano-01 werder-ano-02 werder-ano-03 werder-ano-04 werder-ano-05 werder-ano-06 werder-ano-07 werder-ano-08

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ